• Anonym (P.A)
    Wed 11 Dec 2019 22:34
    6882 visningar
    34 svar
    34
    6882

    Hur berättar man för sin partner om otrohet på så bra sätt som möjligt??

    Lånar någon annans konto, behöver råd.

    Ni som nån gång varit otrogna och vaknat upp ur allt, åmgrat er oerhört och bestämt er för att erkänna detta för er partner, hur gjorde ni det? Hur la ni fram det?

    Tacksam för svar!

  • Svar på tråden Hur berättar man för sin partner om otrohet på så bra sätt som möjligt??
  • Anonym (P.A) Trådstartaren
    Thu 12 Dec 2019 09:34
    #2

    Om man jobbar på det med parterapi, att jag är öppen med allt jag gör t.ex att hon får kolla min telefon, att vi sätter oss ner och pratar om det, hon får säga hur hon känner...

    Det finns ju dom som klarat av en sån här sak. Att det kommer ta tid är jag beredd på och jag tänker inte sätta mig emot nånting.

    Det svåra blir att få henne att förstå att för mig handlade det aldrig om något annat än sex. Det var aldrig några djupare känslor ALDRIG!

    Men för min fru är sex lite likamed känslor. Hon kan inte riktigt se den där rent fysiska delen.

    Men jag har ingen aning om hur jag ska lägga fram det till henne!

  • Anonym (P.A) Trådstartaren
    Thu 12 Dec 2019 09:51
    #4
    Anonym (Gladiator) skrev 2019-12-12 09:38:05 följande:

    Man berättar det inte. Man väntar tills ångesten lägger sig och går över. Finns ingen anledning eller orsak att berätta det, det ger inget överhuvudtaget.


    Känns inte som att den här ångesten kommer lägga sig den närmaste framtiden och min fru har redan påpekat att jag inte riktigt "verkar vara mig själv".

    Och om jag inte berättar och hon på nåt vis får reda på det från annat håll så är det ju absolut kört.
  • Anonym (P.A) Trådstartaren
    Thu 12 Dec 2019 10:55
    #7
    Anonym (bt) skrev 2019-12-12 10:02:32 följande:

    Det enda som gäller är ärlighet och förståelse. Var uppriktig, visa att du ångrar dig, var beredd på att din fru kan reagera hur som helst, och låt henne göra det. 

    Att bygga upp förtroendet igen tar lååång tid, du måste ha mycket tålamod om ni ska lyckas ta er igenom det.


    Ja, det är jag beredd på. Det får ta den tid hon behöver och vill hon bombardera mig med gråt, skrik, ilska säger jag inget heller. Och ärlig...frågan är hur fan ärlig jag kan vara utan att ställa till det ännu mer...

    Hon kommer förmodligen vilja kräva mig på minsta detalj om allt: möten, sex allt. Vilket hon har rätt till men risken finns att jag förklara det på nåt klantigt jävla sätt så att hon tror att det var mer mellan mig och kvinnan än vad det var...
  • Anonym (P.A) Trådstartaren
    Thu 12 Dec 2019 15:01
    #10
    Anonym (....) skrev 2019-12-12 10:48:00 följande:

    Ett snedsteg på fyllan för min del. Jag blev ett vrak, gick ner 10kg och mådde fullständigt skit i ca 1/2 år, dåligt i ytterligare ett halvår och sedan började jag hämta mig lite. Är väl kanske tillbaka 80-90%, inser att jag nog aldrig kommer komma över detta helt.

    Försöker kompensera och vara en riktigt bra kille nu istället, även om jag vet att jag varit en riktig skit den där gången. Jag har aldrig sagt något. Hade jag inte haft barn o hus hade jag nog berättat och troligen separerat. I mitt fall var jag 99% säker på att det inte skulle komma fram på annat sätt.


    Tror du att du hade mått bättre med dig själv idag om du berättat? Även fast att det ledde till separation?
  • Anonym (P.A) Trådstartaren
    Thu 12 Dec 2019 15:11
    #11
    Anonym (Sad) skrev 2019-12-12 14:09:11 följande:

    Finns inget bra sätt att berätta om otroheten.

    Sätt er tillsammans vid köksbordet, utan eventuella barn i närheten.

    Lägga allt på bordet, försök inte att "försköna" hela historien.

    Var beredd på alla frågor o funderingar hon har och svara ärligt.

    Det värsta är om hon inte ställer några frågor utan konstaterar att det är slut..

    Till sist, berätta nu, risken finns att det kommer fram på något sätt,

    då är det nog kört.....


    Ja jag måste berätta det nu. Får hon reda på det från annat håll lämnar hon mig direkt, det är jag nästan säker på.

    Hur i hela helvete kunde man ställa till det så här, fattar inte...

    Tack för rådet iallafall.
  • Anonym (P.A) Trådstartaren
    Thu 12 Dec 2019 17:04
    #16
    Anonym (Sviken) skrev 2019-12-12 15:41:41 följande:

    Jag har inte varit otrogen men min fru var det. Så här skulle jag vilja att hon hade hanterat det:

    1) Berätta själv - bra att du inser det. Det är hemskt när ens magkänsla inte lirar med de svaren man får. Jag frågade flera gånger men till slut kände jag mig tvungen att börja snoka. Tyvärr. Då hittade jag det jag letade efter.

    2) Berätta allt det väsentliga på en gång. Det värsta du kan göra är att berätta lite i taget. Fråga henne vad mer hon vill veta. Det är hemskt att upptäcka att det fanns ännu mer dubbelspel, så var det för mig. Tilliten sjönk från -100 till -100000

    3) Inse att det inte är så jättemycket mer du kan göra. Ge henne tid och utrymme att tänka och känna efter. Var bara tillgänglig för att svara på frågor. Och svara på alla frågor utan att bli defensiv eller irriterad, hur dålig du än mår. De problem som du eventuellt tyckte ledde till detta är inte relevanta just nu och på ett bra tag framåt.

    Slutligen vill jag önska dig lycka till. Jag tycker det är lovande att verkar vara ångerfull och är inne på att inte hålla detta hemligt längre.


    Tack, jättebra råd!
  • Anonym (P.A) Trådstartaren
    Thu 12 Dec 2019 17:07
    #17
    Anonym (Bea) skrev 2019-12-12 15:51:09 följande:

    Oj. Svårt att ge råd alltså, när man varit så svekfull blir det omöjligt att hitta tillbaka. Men en jävla massa jobb från din sida kanske ni kan hitta något annat som ger er en annan relation. Men samma blir det såklart aldrig.

    En fråga. Jag förstår inte den här sägningen att ?det handlade bara om sex, inga känslor? som många otrogna verkar hålla så hårt i. Kan du förklara hur det gör saken bättre? För mig skulle det bara göra sveket mycket värre. Alltså, om min man blivit kär i en annan så kan jag knappast skuldbelägga honom för det. Men väljer han att vara otrogen för enbart knull (dvs riskera min hälsa, mitt välmående, våra barns välmående, vårt liv ihop för enbart sex) så är han ju ett as. Ett självupptaget, självcentrerat as. Vårt förhållande hade därefter vart värt noll. Hur kan du tänka att det skulle vara bättre att du inte hade känslor för den andra?


    För jag känner min fru. Det skulle ta henne hårdare om det varit känslor inblandat.
  • Anonym (P.A) Trådstartaren
    Mon 13 Jan 2020 23:16
    #33
    Anonym (Psss) skrev 2020-01-05 01:54:58 följande:

    Ts Hur har det gått? Har du berättat? Hur tog hon det?


    Oj, många som skrivit...eftersom jag lånar en annans konto så kan jag inte gå in hela tiden men eftersom en del gav mig bra råd så tänkte jag att jag ska berätta hur det gått.

    Vi satt oss ner och jag berättade allt. Hon blev så klart arg och ledsen, och chockad tror jag.

    För att göra en lång historia kort så bor vi på skilda håll just nu. Hon behöver tid innan hon bestämmer sig för hur hon vill göra.

    Jag har föreslagit olika saker som parterapi, att vi ska sätta oss ner och hon får tala och fråga, att hon får kolla mobil och mail, hon kan få höra mig säga till den andra kvinnan på telefon att allt är slut och över men min fru vill inte just nu, hon behöver tänka. Förstår det så klart.

    Hon tror att jag varit kär i den andra och jag vet inte hur jag ska kunna övertyga henne om att det inte var så! Hon ringer nästan varje kväll och grinar och jag får panik för jag inte kan göra ett skit åt det för det är mitt jävla fel.

    Jag ångrar inte att jag berättade det men jag ångrar det jag gjorde så in i helvete mycket!

    Nu vet ni hur det gått iaf. Tack för råden!
Svar på tråden Hur berättar man för sin partner om otrohet på så bra sätt som möjligt??