• Anonym (Kunni­ga)
    Sun 15 Dec 2019 09:22
    1631 visningar
    33 svar
    -1
    33
    1631

    Om den sk rätten att kräva kejsarsnitt

    Sasu skrev 2019-12-15 07:59:38 följande:

    Folk väljer kejsarsnitt just pga att dagens vård inte tar förlossning skador på allvar. Vissa kvinnor spricker så pass illa att alla nerver dör i underlivet, så de känner absolut ingenting vid sex efter det. En del spricker upp ändtarmen och blir inkontinenta, får gå runt med vuxenblöja flera år efter förlossningen, detta är också inget dagens vård gör något åt.

    Så jag förstår att kvinnor nu förtiden vill ha kejsarsnitt. Jag vill inte ha det, vaginal förlossning är en otrolig känsla. Men jag sitter inte och svartmålar de kvinnor som vill ha kejsarsnitt. Skit i vad andra gör och sköt ditt eget, det är inte du som föder deras barn.


    Jag kan tycka att de kvinnor som vill ha k.snitt pga eventuella förlossnings skador ska ta och läsa på om risker med k.snitt med. Kejsarsnitt behöver inte komma med en lycklig och bra utsaga och är inte söker alls gånger.

    Det är en oerhört stor bukoperation som tar tid att läka.

    Jag genomgick ert k.snitt nyligen och när jag låg på uppvaket så blev jag jättedålig.

    När läkarna skulle igenom alla lager så råkade dom göra en rispa på hinnorna vid urinblåsan, som inte märkets under operationen.

    Efter 5 timmar så hade den lilla lilla rispan orsakat en blödning i min buk på 2.6 liter och det blev akutoperation.

    Under tre dagar låg jag på Iva innan jag blev stabil i mina värden. Under 2 dagar visste inte min sambo om hans dotter skulle få ja en mamma i livet. Jag missade min dotters tre första dygn för att det blev som det blev.

    Det finns risker med vaginal förlossning och det finns definitivt risker med k.snitt. Det är klart att båda utgångarna kan sluta extremt bra men även väldigt olyckligt.

    Jag har dessvärre medicinsk indikation som gör att jag inte kan föda vaginalt.
  • Anonym (Kunni­ga)
    Sun 15 Dec 2019 09:51
    #15
    sextiotalist skrev 2019-12-15 09:38:34 följande:

    Det finns en stor skillnad. Vid ks tas alla följdeffekter på allvar. Vid vf så rycks det ofta på axlarna (även när jag fick barn och förlossningen fungerade).

    Hade kvinnor fått lika seriös tillsyn under sin vf som kvinnor får vid ks, då hade nog önskade ks minskat.


    Ja det är extremt hemskt på eventuella skador, det säger jag inget om. Inte heller att det är oerhört tråkigt att skador kan uppstå och att man dom kvinna inte går hjälp.

    Det kan även uppstå skador efter k.snitt med känselbortfall, sammanväxtningar och organ som kan växa ihop etc.

    Risken för eventuella följande graviditeter finns även som exempel föreliggande moderkaka och livmodern kan brista Pga försvagning då man har skurit i den sen tidigare.

    Jag säger heller inte att kvinnor som vill ha k.snitt inte ska välja det utan att läsa på mer.

    Och det är klart att man hamnar på uppvak efter k.snitt som är en stor bukoperation. Som i mitt fall upptäcktes blödningen efter 5 timmar.

    Föder en kvinna vaginalt och får en blödning ser ju läkaren det rätt så omgående och kan rädda hennes liv genom åtgärd.

    En inte blödning kan uppstå efter längre tid och syns inte .
  • Anonym (Kunni­ga)
    Sun 15 Dec 2019 09:58
    #16
    -1
    Anonym (???) skrev 2019-12-15 09:51:45 följande:

    Ändå togs dina problem på allvar! Så bad gnäller du om? Andra kvinnor får gå runt med blöja resten av livet eller framfall som buktar utanför slidöppningen men du tycker det var värre för dig och att andra ska tvingas föda vaginalt dör DU tycker det.


    Jag gnäller inte - jag säger bara att kvinnor bör bli mer kunniga att det finns oerhörda risker vid k.snitt och att det inte bara är en form av förlossning, det ärten stor bukoperation. Jag säger inte att dom inte ska få välja det - bara att bli mer upplysta om vad som kan gå fel.

    Du kan även få urinläckage, avföringsproblem samt framfall om man har gjort k.snitt, även om andelen är mindre än de som födde vaginalt.

    https://mamma.fit/2017/06/25/allt-du-behover-veta-om-framfall-prolaps/

    Riskerna ökar även inför kommande graviditeter om man som kvinna har gjort k.snitt sen tidigare.

    Jag har heller inte sagt att mitt förlossningssätt var värre än någon annans - det är din uppfattning du fick.

    Jag delar bara med mig av min erfarenhet
Svar på tråden Om den sk rätten att kräva kejsarsnitt