• Maily

    Kan AMH värdet stiga, hur gör man så?

    Amh mäter äggreserven och det säger inte så mkt om hur svårt du har att bli gravid naturligt. Där behövs ju bara ett bra ägg och amh säger inget om hur bra kvalite du har på äggen. Ditt amh är lågt men är ju inte noll. Har sett folk bli naturligt gravida kring ditt värde men det kan ta längre tid.

    Däremot kan ivf vara svårt att göra vid lågt amh eftersom man då vill plocka ut många ägg samtidigt och med lågt amh så svarar man sämre på medicinerna, man får ut färre ägg och det blir sämre resultat.

    Det är svårt/omöjligt att förbättra amh men vissa saker som tex d-vitaminbrist gör att det ser ut som att amh är längre än det egentligen är, så kolla det kanske eller ät extra d-vitamin. Det är något i det som behövs för att bilda de grejer som gör att amh kan nå den nivå som man har.

    Hur gamnal är du?

  • Maily
    KajsaMia skrev 2019-12-15 18:20:11 följande:

    Tack för svaret. Går det isåfall att kolla/förbättra kvalité på äggen? Om det inte finns så många av dem, så är det kanske klokt att se till att de ska vara bra. 

    Jag kan föreställa mig att det kan bli lite svårare med IVF när äggreserven är låga, därför tänkte jag att äggdonation kunde vara en lösning. Jag är 28.


    Jag vet inte om man kan kolla kvalitet men äggdonation funkar absolut om det känns okej.
  • Maily
    Limarie skrev 2020-01-15 14:31:31 följande:

    Hej!

    Jag tog mitt AMH 2 gånger 2019, första i maj låg på 0,4. Sedan i augusti låg det på 0,9.

    Tagen CD 3 båda gångerna.

    Jag ändrade en del, gick ner 20kg i vikt, ändrade kosten radikalt (ingen gluten, knappt mejeriprodukter), mer rörelse. Började ta multivitamin av bra kvalite, Q10, Magnesium.

    Men blev ändå inte gravid på 2 IVF. Fått ut 1 ägg mindre vid andra omgången trots högre AMH.

    Du kan inte förändra AMH så pass mycket så att det kan ha en signifikant annan effekt på IVF eller så. Men lite variation finns, läste om det många gånger. Det handlar ju om äggreserven just denna cykel egentligen. Dvs de folliklar som puttrar just nu.

    Men chanserna med IVF är lägre men många som ändå lyckas, även naturligt. Pga ung ålder finns större chanser. Hos mig är kvaliten dock tyvärr också påverkad och det kan man inte mäta innan. Hade dock själv försökt att boosta kvaliten ordentligt.


    Vad var det för multivitamin du tog? Vilka märken etc? :)
Svar på tråden Kan AMH värdet stiga, hur gör man så?