Inlägg från: Eskobar77 |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Fler över 40 som planerar barn?

    Hej

    Jag är precis 42 år fyllda och önskar också ännu ett barn. Har tre barn sedan tidigare men lever nu med en yngre man som inte har några barn.
    Jag tog ut min spiral i april och tidigare i höstas vände vi oss till en gynekolog för hjälp. Jag är precis på min tredje kur Letrozol och tar en Ovitrelle-spruta innan äl. Det verkar som att jag ägglossar som jag ska men än har det inte tagit sig. Stressen och tidspressen påverkar självklart negativt. Vi är öppna för ivf om det behövs. ( Mitt första barn, som idag är nästan 12 år är ett ivf-barn, så jag vet precis hur det fungerar.)
    (¯`°?.¸ ღ♥ stolt mamma ♥ღ ¸.?°´¯)
  • Anonym (Kaffedraken)

    Jag fick min mens igår. Pratade med min gyn-läkare idag. jag har ätit dubbel dos Letrozol och tagit Ovitrelle några månader. Nu sist reagerade jag lite för bra på den och fick tre äggblåsor. På lördag påbörjas en ny kur, denna gång enkel dos Letrozol och sedan Ovitrelle. Hoppas så att det ska ta sig.

    Kan man göra något tror ni för att försöka få äggkvaliten att bli bättre?


    (¯`°?.¸ ღ♥ stolt mamma ♥ღ ¸.?°´¯)
  • Anonym (Kaffedraken)
    bonzo skrev 2020-01-09 15:28:54 följande:
    Du kan äta q10 och ta melatonin till kvällen :)
    Q10 äter jag. Vad är melatonin bra för? Vart kan man köpa det?
    (¯`°?.¸ ღ♥ stolt mamma ♥ღ ¸.?°´¯)
  • Anonym (Kaffedraken)
    bonzo skrev 2020-01-10 09:06:33 följande:
    Äggkvaliten är det bra för. Kan köpas via nätet från andra EU länder..tex Finland ..
    Har du någon länk? Hittar inte Rynkar på näsan
    (¯`°?.¸ ღ♥ stolt mamma ♥ღ ¸.?°´¯)
  • Anonym (Kaffedraken)

    Jag har varit på VUL idag och det fanns en fin äggblåsa på 23.5 mm så ikväll ska jag ta Ovitrelle-sprutan och så hoppas vi att detta fjärde försök med Letrozol och Ovitrelle fungerar.


    (¯`°?.¸ ღ♥ stolt mamma ♥ღ ¸.?°´¯)
  • Anonym (Kaffedraken)
    Grilimy skrev 2020-01-28 18:38:18 följande:
    Hur går det för alla?
    Jag äter munkpeppar och vet inte när jag har ägglossning, har lite känningar redan idag men hade mens förra måndagen så verkar tidigt även med munkpeppar!??
    Har blivit lovad nu på torsdag att få ta ett AMH prov för att kolla äggreserverna. Kostar 700 men det får det vara värt att få lite koll på hur jag ligger till. :)
    Jag tog ett AMH-värde i höstas.och hade 33, vilket var jättebra. Mitt TSH var 1,8 och normalt.

    Jag äter mitt val kvinna, q10 och b12. Har ätit munkpeppar typ varannan dag fram till ÄL också. Idag beställde jag hem Melatonin eftersom det ska kunna vara gynnsamt för äggkvaliten. 
    Jag tog min Ovitrelle-spruta för 7 dagar sedan och nu är det mest en evig väntan.

    Hoppas så att det ska ta sig nu på denna fjärde kur. Så jäkla jobbigt att känna att tiden bara rinner iväg.

    Kämpa på!
    (¯`°?.¸ stolt mamma ¸.?°´¯)
  • Anonym (Kaffedraken)
    AndraSladdis skrev 2020-01-28 21:44:16 följande:
    AMH 33 - vilken enhet var det? Låter väldigt högt även för att vara högt. Det är inte 3.3 ng/mL du menar? Ändå ett jättebra värde för 40+. Jag testade i höstas och hade AMH 2.9 ng/mL.  
    Jo, det skulle vara 3.3
    (¯`°?.¸ stolt mamma ¸.?°´¯)
  • Anonym (Kaffedraken)
    Grilimy skrev 2020-01-28 21:27:06 följande:
    Hur gammal är du?

    Ovitrelle, är det något man får på fertilitetsklinik?
    Jag fyllde 42 i december.

    Japp, mina mediciner är utskrivna av gynekologen.
  • Anonym (Kaffedraken)

    Tjuvtestade idag på bim-3 eller bim -2. Negativt var det. Så jäkla tråkigt.
    Jag har ju en 10 år yngre man som inte har några barn och jag tycker att stressen och pressen att tiden bara går och att det inte funkar är förödande. Hur gör ni för att hantera det?
    När det gäller vitaminer och andra alternativa mediciner - blandar ni dem friskt eller finns risken att de tar ut varandra?
    Börjar känna mig desperat här...


    (¯`°?.¸ stolt mamma ¸.?°´¯)
  • Anonym (Kaffedraken)

    Jag fick mycket riktigt min blödning sent i torsdags kväll. Ringde gyn i fredags för att höra om upplägget skulle vara likadant denna månaden. Jag får då till svars att det inte är någon idé utan att vi får tänka mer på att köra ivf privat. Jag fann mig inte riktigt då eftersom det svaret var oväntat. Sa mest ok och la på. Efter att jag hade lipat en stund och pratat med sambon ringde jag dock tillbaka och ifrågasatte varför vi inte skulle köra vidare med Letrozolen eftersom hon innan sagt att vi skulle göra det i två cykler till. Hon svängde då och sa att jag kunde prova sprutor, så sedan i fredags tar jag Gonal F varje kväll. Ska in på en första mätning imorgon och sedan blir det väl en eller två gånger till innan det förhoppningsvis blir Ovitrelle och äl. Luften går ju lite ur en och pressen och stressen bara ökar. För min sambo är det jätteviktigt att vi får barn eftersom han inte har några sedan innan. Jag vill också det, men känner inte att vårt förhållande står och faller på det på samma vis. Ingen som har några andra mirakeltips? Det finns ju onekligen en gnutta desperation här...


    (¯`°?.¸ stolt mamma ¸.?°´¯)
Svar på tråden Fler över 40 som planerar barn?