Inlägg från: caramia |Visa alla inlägg
  • caramia

    Fler över 40 som planerar barn?

    Jag och sambon gav för ett tag sedan upp om att försöka få ett syskon till vår son. Efter ett års försökande, vilket resulterade i fem missfall kände jag att jag inte orkade försöka mer.

    Men nu känner jag att jag mig ändå redo att ge det en sista chans till under nästa år. Jag vet att det inte kommer bli lätt, så jag undrar om det är fler som är på samma resa och vill följas åt?

  • Svar på tråden Fler över 40 som planerar barn?
  • caramia

    Så olika det kan vara, att ni båda vänt er till gyn, men bara en fått hjälp. Det skiljer ju bara ett år! Spännande med BIM så snart, håller tummarna! Har själv BIM runt nyår, men vi har nog inte fått till det vid rätt tid den här månaden och dessutom bara två gånger, så hyser inget större hopp. Men nästa månad, då kör vi igång på riktigt!

  • caramia

    Vad är Letrozol och Ovitrelle? Hjälper det till för att det ska "ta" sig?

    Om det inte funkar det här året måste vi nog också börja undersöka IVF. Min man är 47, vet inte alls hur mycket det påverkar att mannen är äldre när man söker hjälp.

  • caramia
    Solros2 skrev 2019-12-20 09:08:22 följande:

    Vi försöker också ! Har haft en misfall föra året i februari och en nu den 8/12 ! Jag var i v 8


    Usch, vad trist att det blev missfall :( Har haft två missfall i vecka åtta. Det är jobbigt att få gå med hopp och försiktig glädje så länge och sen kommer de där förhatliga dropparna blod som bara blir mer.

    Jag har blivit gravid igen direkt efter missfall.

    Här fick jag precis mens en vecka för tidigt. Så det blev inget denna gång.
  • caramia

    Stöd i kön på Ica i veckan och en kvinna framför mig ropade till någon hon kände längre fram att hon tyckte det var förfärligt att Carina Berg skaffat barn så sent. "Hon är ju 41. Det blir ju synd om barnet sen och ha så gammal mamma. Nån gång måste man ju inse att den tiden är förbi." Typ. Snacka om okänslig i en lång kassakö. Hade lust att agera, men gjorde såklart inte det.

    Kvinnan hon pratade med var dock lite mer vettig och så typ att "Det är ju inte alltid man träffar rätt person förrän man är äldre". Tack, tänkte jag. Men sånt där möter man ju. Folk som har åsikter och är okänsliga.

  • caramia
    MamiA39 skrev 2019-12-22 23:17:55 följande:

    Hej

    Denna tråd följer jag gärna. Jag fyller 40år till sommaren. Har 2 barn 15 och 19år. Nu längtar och hoppas jag kunna bli gravid. Min Sambo som jag levt med i många år är yngre än mig och vi vill så gärna ha en liten.

    Har hoppats i över ett halv år på ett plus, men mensen kommer och jag blir lika besviken varje månad.

    Har ni några tips och råd... Vill inte känna mig stressad, men tyvärr börjar jag känna en stor stress.

    När tycker ni att man ska söka hjälp?


    Vad roligt att du hakar på! Jag har själv inte sökt hjälp, men förstår på andra här att det börjar bli svårare att få hjälp efter 40.
  • caramia
    Grilimy skrev 2019-12-23 16:37:04 följande:

    Testdags i morgon bitti. :D Men vågar inte hoppas, vill inte bli besviken.


    Testade du? Hur gick det?
  • caramia
    livetsom40plus skrev 2019-12-26 23:41:57 följande:

    ??????? Skulle fått mens i måndags men den dök liksom inte upp så gjorde ett positivt test idag! Nervös, rädd och glad på samma gång. Jag är 41 år gammal.


    Så roligt!! Stort grattis!!
  • caramia

    Här är det ett tag till BIM. Är mitt i pricka-rätt-fasen. Min menskoll-app säger mig att jag har ägglossning idag. Ömma, ådriga bröst, illamående och känslighet säger detsamma, så jag kunde inte missa chansen även om jag var svintrött ikväll. Hoppas på det bästa.

    Nu kommer jag vara skengravid hela vägen fram till BIM ????

  • caramia

    Nu kommer jag vara skengravid hela vägen fram till BIM ????

    Glad gubbe skulle det vara, men blev frågetecken. Skumt.

Svar på tråden Fler över 40 som planerar barn?