• Anonym (ts)

    Barnförsäkring - vem får ersättningen

    En fråga som jag hoppas någon kan svara på. Om jag betalar mina barns försäkringar och begär ersättning för en skada, visst är det jag som får den ersättningen då? Den kan inte tillfalla barnet och därigenom den andra vårdnadshavaren på något vis?

  • Svar på tråden Barnförsäkring - vem får ersättningen
  • Anonym (ts)

    Okej, det verkar vara lite olika. Det här rör också npf men ett annat bolag. Hamnar pengarna på barnets konto kan jag ju flytta dem men då kommer den andra föräldern att se det och säkert ställa till med bråk. Hen har problem med spelande och skulder, därför vill jag helst inte att hen ens ska veta att de här pengarna finns, de ska sparas till barnet.

  • Anonym (ts)
    Anonym (spärrat) skrev 2019-12-17 21:50:36 följande:

    Prata med överförmyndarnämnden i din kommun om du är orolig att pappan kommer ta pengarna. Det gjorde jag när mitt barn ärvde en större summa och hade samma oro. 


    Tack för tips. Jag visste inte att barn kunde ha spärrade konton, jag ska kolla upp det.
  • Anonym (ts)
    Ess skrev 2019-12-18 19:10:45 följande:

    Gäller det ersättning vid invaliditet eller för fula ärr, så tycker jag att pengarna ska gå till barnens behov, tex ombyggnad för att göra bostaden handikappanpassad eller operera ett ful ärr.

    Men när jag har legat inlagd med dottern så använder jag de pengarna till att täcka inkomstbortfallet pga vabben jag behövt ta för att va med henne och även för att vårda i hemmet när vi kommit hem.

    Det är jag som betalar försäkringen och därmed jag som bestämmer vad pengarna ska gå till.


    Det är fullt rimligt. Skulle sonen braka ihop igen och bli hemmasittare (vilket han var en kort period innan diagnosen) så skulle jag utan dåligt samvete använda pengarna för att fylla ut inkomstbortfallet. Däremot vill jag inte att pengarna ska gå till Bet365...
Svar på tråden Barnförsäkring - vem får ersättningen