Inlägg från: Studentpappa |Visa alla inlägg
  • Studentpappa

    Barnförsäkring - vem får ersättningen

    Anonym (***) skrev 2019-12-17 21:09:30 följande:

    Vi fick pengar för sonens ärr för många år sedan insatta på mitt konto. Vi renoverade gästrummet för de pengarna.


    Nu hoppas jag du trollar, annars är du fan knäpp.
    Ride it like you stole it
  • Studentpappa
    Anonym (***) skrev 2019-12-17 21:48:34 följande:

    Nej. 


    Kan ju hoppas han tycker ni använde HANS pengar väl när han blir större. Fast det kommer ni väl ljuga om antar jag om han frågar?
    Ride it like you stole it
  • Studentpappa
    Anonym (***) skrev 2019-12-17 22:07:39 följande:

    Han var 3 år, så han vet inget om pengarna. Men vi har alltid sparat till våra barn,  och har sponsrat både körkort och möbler till första lägenheten. Så vi har inget dåligt samvete för dessa pengar. 


    Nej en del har ju rymligt samvete, men har ni betalat tillbaka summan så är det ju inget att orda om heller.

    Dottern fick nästan 30 tkr för ärr när hon var två, för mig var det självklart att det var hennes pengar, inte våra att bränna. Ärret får ju hon leva med.
    Ride it like you stole it
  • Studentpappa
    Anonym (ts) skrev 2019-12-18 06:09:38 följande:
    Tack för tips. Jag visste inte att barn kunde ha spärrade konton, jag ska kolla upp det.
    Du kan spärra kontot via banken, så det borde räcka att kontakta din bankman. 

    "Om du vill kan du förse kontot med en spärr. I så fall måste du säga det till banken vid insättningen av pengarna. Spärren gör att föräldrarna inte kan ta ut pengar utan att ha fått ett samtycke från överförmyndaren i kommunen."
    Ride it like you stole it
  • Studentpappa
    Anonym (Försäkring) skrev 2019-12-17 22:11:12 följande:
    Herregud. Du är en sån. Usch.

    För en tid sedan hade jag ett ärende med en mamma som var helt tokig och krävde att pengarna för barnets skada skulle betalas ut omedelbart till hennes konto. Hon hade visst köpt någon resa på kredit och försäkringspengarna skulle täcka den...

    Barnet fick ett förmyndarspärrat konto genom sin bank och där sattes hela beloppet in och finns där den dag som spärren hävs och den person som har råkat ut för skadan kan då använda pengarna till det som den vill.

    Varje år så här innan jul ser vi en markant ökning på antal ärende där det särskilt är föräldrar som vill ha ersättningen utbetalad så snart som möjligt. Många har inte en tanke på att det är de barnen som har råkat ut för en olycka som faktiskt ska få lite plåster på såren. Nej, föräldrarna vill ta sig en liten weekend över jul, de vill köpa ny tv eller unna sig lyxiga kläder. Det konstiga är att de inte ens skäms att säga det.

    Dock finns det normala föräldrar också och det är det som är så underbart!

    Ts, om det rör sig om en större summa brukar man alltid sätta in pengarna på ett förmyndarspärrat konto. Du som förälder och tecknare av försäkringen är väl ändå intresserad av att använda ersättningen till något bra för barnet?
    När man upprättar ett sådant spärrat konto har man ändå rätt att placera pengarna eller sitter de låsta på ett nollräntekonto? Isf äter ju inflationen upp en stor del av pengarna. 

    Jag förvaltar barnens sparkonton och köper fonder/aktier fritt via internetbanken, men det går inte att ta ut pengar från kontona utan medgivande från banken. Men dotterns ärr-ersättning satte jag in på olika fonder så det ska växa med åren. Valde rätt riskfria fonder, men dessa har ju gått upp ca 40 % på 6 år så på lång sikt är det ju inget man vill kasta bort. 

    Jag frågar bara för att hon har tyvärr skadat sig igen och om bolaget har ändrat sina rutiner vill jag inte att dom låser pengarna så dom inte kan placeras. 
    Ride it like you stole it
Svar på tråden Barnförsäkring - vem får ersättningen