• Wed 18 Dec 2019 21:33
    3636 visningar
    31 svar
    31
    3636

    Ska bli förlöst med kejsarsnitt, har många frågor

    Yep, inga trosor, hela det området måste ju vara desinfekterat. Du får tvätta dig med en speciell tvål etc dagen innan (och även på morgonen tror jag?). Men under snittet ligger du ju i sjukhusskjortan med benen ihop, så de kommer ju inte direkt att se något. Och jag är rätt pryd av mig men ägnade inte det en tanke; huvudet är ju fullt av andra tankar och intryck. Däremot kunde jag behålla bh:n på utan att någon sa något!

  • Thu 19 Dec 2019 09:01
    #10

    Inte på uppvaket, men då har jag för mig att du ligger under ett täcke, och dessutom är ju sjukhusrocken på så ingen ser någonting! :) Efter det kan du väl ta på dig egna kläder I guess, men du kommer ju vara ?något? öm på magen så byxor är ändå inte att rekommendera + att du kommer vara i princip sängliggandes ett dygn till.


    anonym2005 skrev 2019-12-19 08:57:39 följande:

    Skönt med någon som förstår hur man känner, jag får väl försöka tänka på att det är tillfälligt och snabbt gjort.

    På förlossningsavdelningen där man hamnar sedan, får man ha sina egna kläder på sig där?


  • Fri 20 Dec 2019 17:40
    #17

    Spontant borde det gå att ordna, men det kanske tar längre tid än bara någon dag om det är nåt annat ställe som i sin tur sitter på papperna. HELT värdelöst system för övrigt, hur i hela helvete kan det inte vara digitaliserat 2019?!? ?Men tänk om det startar för tidigt?! Jag kan ju inte gå omkring med de här papperna överallt, hela tiden??

    (Helt utan ironi) ?Joooo. Jo, det måste du! Köp en plastficka att stoppa dem i!?


    anonym2005 skrev 2019-12-20 17:14:51 följande:

    Åh nej, Åh nej, Åh nej!!!

    Jag har tappat bort papperna från barnmorskan om vilken blodgruppering jag har, och inför kejsarsnittet vill de att jag har dessa med!

    Bebisen och jag har dessutom olika blodtyper, något om att vara rh positiv eller negativ så jag ska få antikroppar och sådant.

    Men nu hittar jag såklart inte papperna!

    Ska ringa till barnmorskan på måndag, de måste väl kunna skicka ut nya?


  • Sat 21 Dec 2019 11:11
    #20

    Ah, jag fick katetern långt innan bedövningen - flera timmar - men det kanske var för att vår tid hela tiden blev framflyttad. Tyckte inte att det gjorde ont, men det var en väldigt märklig och lite obehaglig känsla. Fick inte heller gå upp på flera timmar, förlorade lite för mycket blod tror jag, men jag kände mig pigg nog att lämna uppvaket Långt innan jag faktiskt fick göra det.


    Anonym (Snitt) skrev 2019-12-21 10:21:16 följande:

    Har gjort planerat kejsarsnitt, du får inte ha trosor men bh går bra om den inte har bygel. Kateter får du be om att få insatt efter bedövning/sövning, katetern gjorde skit ont och var hemskt. Jag var uppe och gick fem minuter efter att jag vaknade.


  • Sun 22 Dec 2019 09:45
    #23

    Usch, jag beklagar! Tur att det gick att lösa så att du kunde ha den så lite som möjligt, även om första halvtimmen måste ha varit hemsk. Jag kände också good riddance när den äntligen var ute.


    Anonym (Snitt) skrev 2019-12-22 09:36:49 följande:

    Jag fick också den i satt innan men efter att fått vänta en halvtimme tog vi bort den och vägrade att göra det igen förrän jag var sövd. Samma anledning att jag gick fort, var tvungen att visa att jag kunde gå för att bli av med den. Det är olika för alla men för mig var det hemskt.


  • Thu 9 Jan 2020 19:58
    #28

    Vi fick ett startpaket med blöjor, babykläder etc, så inget sånt behöver du med största sannolikhet ta med dig.

    Jag ville inte amma, så både ersättning och flaskor tillhandahölls av BB. Nu känner jag mig lite dum som bara tog det för givet/inte ägnade det en tanke. Hade ju kunnat sluta i totalkatastrof XD


    Anonym (KS) skrev 2020-01-09 16:57:29 följande:

    Hoppar in i tråden då jag nyss fått beslut om planerat snitt (väntar på datum) och också har en del frågor.

    Man stannar vad jag förstår normalt kvar i några dagar, bör man ta med sig egna blöjor/skötprylar eller får man det på BB? Och vad händer om jag inte har mjölk/inte kan amma? Ska man packa med ersättning/flaskor eller fixar BB det med? Förstår att det kan skilja mellan olika ställen men tar gärna del av erfarenheter!

    (Inser att ovan frågor kan vara lika relevanta oavsett förlossningssätt, men tänker att man blir kvar längre så behöver kanske ta med fler saker...)


  • Fri 10 Jan 2020 09:11
    #30

    Är inte det olika från region till region då? Jag frågade om detta verkligen inte var digitaliserat år 2018 när det begav sig (eftersom själva grejen med papperet är HELT BISARR), och i vår region var det inte det... påstods det i alla fall. Sen har jag iofs hört att ett nytt system ska implementeras (över hela Sverige?), men sånt brukar ju ta extreeemt lång tid.


    Anonym (op-ssk) skrev 2020-01-10 07:33:47 följande:

    Du behöver inte ha med de där dokumenten! Blodcentralen är elektronisk, så personalen kollar blodgrupp etc via sjukhusets portal. Det är så trist att barnmorskor ber patienten ta med pappren "för säkerhets skull". Du behöver inte ha dem. /sjuksköt på op


Svar på tråden Ska bli förlöst med kejsarsnitt, har många frågor