• Tue 31 Dec 2019 15:19
    57213 visningar
    2517 svar
    2517
    57213

    Vi som planerar äggdonation 2020

    Hej alla!

    Vi står i kö för äggdonation i Helsingfors på Felicitas.

    Om 6 månader är det dags för oss.

    Gott nytt år! ????????

  • Tue 31 Dec 2019 15:21
    #32

    haha gick visst inte så bra att lägga till emojis!

  • Tue 14 Jan 2020 23:18

    Hej allihopa!

    Jag och min sambo står i kö för äggdonation på Felicitas i Helsingfors då vi trodde det var kortare väntetider där än här i Sverige. De har sagt ett halvår eller kortare.

    Med denna vetskap blev jag väldigt positivt överraskad idag när var vi på Livio i Stockholm och fick veta att det kan gå till våren redan!

    Så nu återstår att kolla upp vad som blir bäst. Klurigt alltså!

    Om donatorn får ut många ägg på Livio så delas de på två tydligen, så frågan är var vi har störst chans att få till frysen. I Finland sade läkaren inget om att det delas, så jag har nu mailat och frågat.

    Någon som vet vad som är vanligt att få till frysen?

  • Sun 9 Feb 2020 00:42
    Lovsan skrev 2020-01-14 23:51:27 följande:

    Tror antal embryon till frysen det kan variera mycket, men om man blir tvungen att dela på tex 10 ägg med ett annat mottagarpar är nog chanserna små att det blir något till frysen tyvärr.

    Jag och min man gjorde ett ÄD försök i Sverige 2017 och fick enbart två ägg från donatorn, ett av dem gick att använda men det blev minus. Vi gjorde behandlingen vid Huddinge Universitetssjukhus. Där lämnas inga garantier på antal ägg per försök, vilket man kan få hos tex Fertinova i Helsingfors. Risken är med andra ord att man ?bränner? ett (dyrt) landstingsfinansierat försök om man gör det i Sverige. Chanserna till många/fina embryon är små om man måste dela på äggen.

    Vi fick en dotter 2019 via Fertinova och har fem blastocyster i frysen, det hade vi aldrig fått i Sverige (är jag väldigt säker på). Fick hela kostnaden ersatt av FK i efterhand. Vi önskar fler barn och helst genetiska helsyskon så för oss var det viktigt med embryon till frysen.

    Tror absolut ni har att vinna på att få alla ägg som donatorn lämnar/garanti på antal ägg per försök om Felicitas arbetar så. Känner tyvärr inte till den kliniken.


    Tack för din input. :) Och ursäkta att mitt svar dröjde.

    Vi har bestämt oss för Felicitas i Helsingfors nu.

    Vi fick följande svar från dem:

    ?Alla de ägg som Donatorn producerar tillhör er. Om själva IVF-stimuleringen av donatorn inte är tillfredställande,(dvs. minst 6-7 folliclar måste utvecklas och växa), blir behandlingen cancellerad.

    Tyvärr kan vi inte ge någon garanti om embryomängden, med levande celler är det alltid så. Allt beror på hur befruktningen och vidare celldelningen sker.?

    Tydligen går kön snabbare också så det kanske blir i vår redan. :)

    Vad bra att ni fick 5 till frysen! När ska ni satsa på syskon?

    Vi satsar nog på ett till barn och inte fler, men vi vill ju ha flera chanser om det behövs. (Jag har barn sedan innan men inte min sambo)
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020