• Sat 21 Dec 2019 09:42
    57114 visningar
    2517 svar
    2517
    57114

    Vi som planerar äggdonation 2020

    Jag är med här. Hoppas på FET i jan eller början på feb.

  • Mon 23 Dec 2019 21:15
    #10
    Limarie skrev 2019-12-23 18:18:33 följande:

    Du kan redan gör en lista nu  

    Vi har fått till nåt krångligt (lyxigt problem). Vi stod i kön till Huddinge men fått aldrig någon tid för första läkarbedömning. Skulle ta 2 månader men efter 4 månader kom inte någon kallelse. Hade därför samtidigt på gång en ev behandling i Finland och har nu fått det godkänd av F-kassan att göra behandlingen i Finland. 

    Både i Finland eller på Huddinge får man bara 1 försök (alltså betald). 

    Nu börjar jag nedregleringen redan den 27 december och runt 13 januari börjar jag med Progynon. Ägguttag är kanske runt v5 eller 6.

    Nu har vi samtidigt äntligen fått kallelsen till Huddinge i mitten av januari. Vi bad om en tid i februari eller mars istället t.ex. men de sa om vi inte accepterar tiden börjar vi om i kön!!! Vi får ingen ny tid nu utan vi avbokar och får vänta igen. Vi accepterade tiden nu till att börja med och ville fundera lite. Hade ni ändå gått dit och ställt er lite dumt? Det känns som att man vill vara i deras system. De sa till oss för 1 månad sedan att det tar de ca 3-4 månader innan de har en donator. När vi pratade med de idag sa de att de har sååå många donatorer så att vi skulle börja behandlingen i februari/mars... 

    Vi känner inte att vi vill avbryta allt i Finland nu heller, känns att det är ett säkrare kort på något sätt. 

    Vi funderar om vi bara avboka tiden nu på Huddinge och sedan väntar på en ny kallelse i ca mars. 

    Sedan fick vi veta att de på Huddinge gör fortfarande äggsharing (rolig benämning). De sa förra gången att de hade slutat med det. Känns så märkligt att de gör det med tanke på att de har många donatorer. Får donatorn mer än 10 ägg så får 2 par 5 ägg istället. Dålig för oss. 

    Knappt nån chans att få nåt i frysen. Och med nedsatt spermiekvalite finns inte lika stora chanser till befruktning (som det kanske är i vårt fall). 

    Lite snurrigt inlägg kanske och som sagt ett lyxproblem men vi måste ju tänka lite taktiskt. Vi vet inte om vi kommer lyckas i Finland och vi vill gärna ta del av alla våra 3 landstingsförsök. Tidigare har vi aldrig gjort IVF via landstinget. 


    Gud alla dessa val man ska ta ställning till. Om ni bara får 5 ägg hade jag satsat på Finland. Annars hade jag tagit Sverige = smidigare!
  • Tue 24 Dec 2019 08:35
    #12
    Syskon2018 skrev 2019-12-23 23:30:25 följande:

    Hej alla! Hänger också gärna här. Är 39 år och har två barn via ÄD, ska göra syskonförsök i januari.


    Hej och välkommen!! Var har du gjort dina ÄD?
  • Thu 26 Dec 2019 11:40
    #18
    bonzo skrev 2019-12-25 14:25:17 följande:

    Hej, ni som planerar äd i Sverige. Har ni fått någon prisuppgift? Är det frysta ägg man får köpa eller färska?


    Jag har pratat med olika kliniker i Sverige. En del kör bara frysta, andra färska. Lägsta jag hört på färska är 68 000 för 10 ägg. FET (om man fick nåt till frysen) kostade då därefter 14.500 kr styck. Två kliniker som kör enbart med frysta skulle ha ca 90 000 kr för 10 frysta ägg. Oklart vad ev FET sedan kostade.
  • Mon 6 Jan 2020 10:16
    #58
    Limarie skrev 2020-01-04 12:50:53 följande:

    En liten update hur det känns 8 dagar efter nedregleringsspruta. Mår psykiskt tyvärr inte alls bra. Är så nere och sover inget alls längre. Ömmande brösten är borta nu. Och mensen har fortfarande inte kommit. Borde har kommit senast idag. Men förstår att sprutan kan fördröja mensen.

    Känns som en enorm press att kroppen nu måste leverera en mens. Och har svårt att hantera alla faktorer som jag själv inte kan styra.

    Kommer min mens i tid? Kommer jag bygga upp en slemhinna som är bra? Hur kommer jag må av Östrogen? Kommer de kunna synka allt nu med donatorn? Går det att stimulera henne? Får hon tillräcklig med ägg? En stor fråga är om det blir någon befruktning med sambos sperma? Och sedan... blir man gravid? Sista frågan är den jag minst tänker på.

    Jag vet jag kan inte påverka nåt av det som jag är orolig för. Försöker låta tankar kommer och släppa de samt acceptera de. Det fungerar super under dagen. Men under kvällen går det inte. Gör alla sköna saker på kvällen för att somna. Bra sömnhygien osv. Haft stora sömnproblem förr men har tack och lov fått en bra sömn tillbaka efter sömnterapi osv. Vet inte hur jag ska klara jobba nu och vi har knappt börjat med vårt försök. Börjat ta sömntabletter nu men vet att jag inte får ta de om man vill bli gravid. Är så förtvivlad om nätterna. Ångesten över ett till misslyckad försök är så stor. Önskade jag kunde klara processen bättre.


    Vill skicka kramar till dig!! Jag tror det har mycket att göra med om man är en person som behöver kontroll..vilket jag själv är

    Det är sjukt läskigt att förlita sig på att andra vet och att ha en tredje person att ta hänsyn till. OM det skulle vara så att din slemhinna inte är redo när det är dags för insättning.. då kan de frysa alla embryon. Så var inte orolig! Det kommer lösa sig!! Att gå på hormoner är hemskt... jag har fortf två kupor större bröst och binder vatten 1.5 mån efter att jag slutade med Lutinus. Vi skulle gjort FET nu i januari men vi väntar iaf en månad till... varken kropp eller psyke orkar just nu... :(
  • Thu 9 Jan 2020 12:01
    #71
    Fertilitetsresa skrev 2020-01-08 21:29:58 följande:

    Kan någon förklara kopplingen mellan Trombyl coh Fragmin och ÄD? Och vad gör de båda läkemedlen?

    Vilka kan ha fördel att ta dessa läkemedel?

    Jag har förstått att det har med preeklampsi och högt blodtryck att göra? Jag fick preeklampsi förra graviditet - ÄD men också tvillinggraviditet så det var extra hög risk att jag skulle få det.

    Men har det betydelse för att öka chanserna att bli gravid under ÄD??


    Jag har begärt att få Trombyl vid kommande FET. Det finns forskning som tyder på att det är bra för slemhinnan.. mer genomblödning... vilket i sin tur är bra för implantation osv. Så har jag tolkat det iaf.
  • Sat 18 Jan 2020 22:23
    Limarie skrev 2020-01-16 13:11:51 följande:

    Progesteron påverkar inte äggreserven. Progesteron behövs när du har en svaghet av gulkroppen (den gamla follikeln som släppte ägget). Då produceras för lite progesteron. Progesteron behövs i sin tur för att behålla en graviditet innan HCG tar över och för att ha en stabil menscykel utan PMS.

    Vissa blir trötta av Progesteron och får spända bröst. Men det är individuellt. Bioidentisk progesteron är inte farligt (Lutinus, Crinone). Däremot är det inte så bra att ta Provera (trigger också igång att få blödning men kontraproduktivt när man försöker bli med barn på naturlig väg). Provera är inget riktig progesteron nämligen.


    Märkligt nog blev jag gravid på provera nu... Och det är det min gynekolog skrivit ut för att få blödning varje månad... med hopp om graviditet OM jag mot förmodan släppte ett ägg npn gång. Skumt! Jag tog provera i 10 dagar sen kom inte mensen.
  • Sun 19 Jan 2020 12:55
    Jiana skrev 2020-01-19 10:38:43 följande:

    Ok! Kommer fråga dem men det är inte hela världen. Det är mest att jag är stressad över att bebisverkstan tar sån tid och detta ev barn kommer inte vara genetisk syskon med mitt barn och då vill jag gärna ge det ett helsyskon. Hade varit smidigt att få två direkt om möjligt. När planerar ni insättning?

    Någon som använt äggbanken?


    När vi gjorde vår ÄD använde vi äggbanken...pga att vår donator fick avbryta. Vi fick 9 frysta ägg, 5 klarade upptiningen, 5 befruktades och 2 klarade sig till blastosyststadiet. Satte in en och har en i frysen. Det är ju definitivt bättre med färska om man vill få i frysen... Många ägg dör vid upptiningen....Vi blev tyvärr ej gravida vid första ET. Ej gjort FET med sista ännu.
  • Sun 19 Jan 2020 16:57
    Jiana skrev 2020-01-19 15:44:07 följande:

    Ok, vilken klinik var detta? Fick ni några garantier på antal ägg/antal blastocyster eller dylikt? Jag vill helst använda frysta ägg för att slippa synka mig mot donatorn.


    Ovumia Helsingfors. Inga garantier :/
  • Mon 20 Jan 2020 11:56
    KajsaMia skrev 2020-01-20 10:02:56 följande:

    Det verkar öht vara många som väljer Ovumia då, det är just därför det att smidigt att ta sig till Finland, eller därför man får behandlingen finansierad? Finns det många sådana kliniker som har ett avtal (?) med svenska kliniker, eller om man väntar på ÄD här så kan man vända sig vart som helst utomlands?


    För oss va det för att Finland har öppen donation bland annat.... inte många länder som har det. ..och kortare väntetid än i Sverige.
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020