• Tue 14 Jan 2020 12:02
    56613 visningar
    2517 svar
    2517
    56613

    Vi som planerar äggdonation 2020

    Hej på er!

    Nu är vi igång igen och nästa fredag är det dags att åka till Ava Riga igen.

    Hoppas på samma lycka som förra gången och att det kan tänka sig att stanna kvar

  • Sat 25 Jan 2020 12:35

    Hemma igen efter ett FET på Ava Riga.

    Igår var det dags igen.. denna gången var kvaliteten lite sämre än sist. De bästa är ju använda. Förstår inte riktigt betygsättningen men detta var B nånting och de andra har varit AB nånting. Lite mindre chans enligt läkaren. Det gör ju inte en direkt hoppfull. Detta embryo hade tappat nån cell vid upptiningen men sen hade det repat på dig bra.

    Lite fundersam dock fick exakt samma medicinering som förra gången trots missfallet. Visst första missfallet med ÄD men ändå 8 i bagaget. Försökte luska lite men det ända jag kunnat tjata mig till är antibiotika innan Transfern.

    Hur har kvaliteten påverkat i era fall??

    Har ni vågat ändra medicineringen på egen bevåg?

  • Thu 30 Jan 2020 22:37
    Limarie skrev 2020-01-30 15:21:55 följande:
    På gång:

    Undrande sökare Riga
    Fertilitetsresan FET 4/2 Ovumia Finland
    Limaria ED nr 1 egentligen v.6 (Ovumia Finland) men nu 3/2 Prag, Gennet
    Smulantobe ET nr 1 (Ovumia Finland) feb/mars

    sandraabinger ÄD - FET nr 1 v8 Sahlgrenska

    CrockedTail FET ?/? (AVA Riga)

    Syskon2018 FET jan?
     
    Ruvar:

    Lilly FET 24/1 (-vi håller tummarna)
     
    Gravid:
     
    Barnet fött:

    Har vi glömt någon?
    Tack :))
  • Sat 1 Feb 2020 17:08

    Jaha då var det över igen för denna gången.. minus som vanligt.

    Börjar verkligen misströsta, embryona vi har kvar är ju nu lite sämre oxå. Använt de bästa först.. 5 kvar i frysen som ligger 2 och 2, ett ensamt. Tänker att det är till 2 FET till sen e denna resan över.

    Eller struntar man i allt åker till Olga med Baby garanti och satsar fullt ut på det. Kostar ju ändå ca 20000 med resan varje gång i Riga.

    Tröttsamt med alla beslut och tankar på både de ekonomiskt bästa och bästa för oss

  • Sat 1 Feb 2020 20:17
    UndrandeSökare skrev 2020-02-01 19:45:23 följande:

    Beklagar att du fick minus denna gång

    Synd nu när du hade gjort hysto innan, och dessutom tagit antibiotika inför transfer också. Det är inte så lätt. Men ge inte upp, fortsätt kämpa ! Tänker du ta blodhcg på måndag? Eller nöjer du dig med att testa med urinstickor? Maila din koordinator i Riga på måndag och hör om Dr Lakutin har något tips inför nästa gång.


    Nä de behövde inte blodprov utan nöjde sig med vanligt gravtest eftersom de e lördag tror jag.

    Han hade ju inte direkt något tips denna gången utan hysteroskopin var de min läkare här hemma som ville göra och antibiotikan tjatade jag mig till eftersom vi provat allt innan.

    Hur går det för er??

    Har du fått några nya tips från honom? Nu sitter ju i samma situation. Hur många återföringar har ni gjort nu..?

    Tack
  • Sun 2 Feb 2020 03:10
    CrookedTail skrev 2020-02-01 22:21:31 följande:

    Nää, vad tråkigt :( Jag börjar känna lite likadant, och då har vi ändå inte alls försökt så många gånger. Svårt beslut det där. Om du vet att kvarvarande embryon inte är så bra....jag hade nog börjat om på Olga om jag var du faktiskt. Varför slösa tid och pengar på något som inte är säkert.


    Precis, tiden går ju.. men enligt Ava så fryser de ju inte blastos som inte e bra.. så man vet ju inte hur mycket de där bokstäverna betyder egentligen
  • Wed 5 Feb 2020 08:20

    Pratade med kliniken om nästa försök. Vi har 5 kvar i frysen. De har alla BB kvalitet vissa med BBc. Försökte få fram hur mycket de minskar ens chanser när det inte är topp embryo längre. De står fortfarande fast att de är bra embryon.

    De säger att man vid varje transfer av fruset material har 40-45% chans och sätter man in 2 så ökar det endast med 5-6%

    Vill man ha högre odds så måste man göra med färska embryo.

    Våra ligger förpackade i ett strå med 2 och ett strå med 3 vilket betyder att av 5st har vi endast 2 chanser kvar. Varför fryser man de så. För att tvinga fram förskförsök?

  • Wed 5 Feb 2020 20:09
    UndrandeSökare skrev 2020-02-05 17:42:47 följande:

    Har du frågat Avaclinic om de ändrat sig nu och kan gå med på att sätta in 2 embryon samtidigt nästa gång (trots ärr på livmodern) nu när du gjort 3 tidigare försök?

    Kliniken fryser nog in flera embryon per strå för att spara plats i frysen tror jag.

    Men de kan nog ta ut ett embryo och sätta tillbaka resten i frysen om du bara ska sätta in ett. 5 embryon kvar betyder ju 5 insättningar om man sätter in 1 i taget, förutsatt att de klarar upptining.


    Jo det verkar som han kan tänka sig att gå med på att sätta in 2 nästa gång, Veronika säger att han inte vill men på vårt sista samtal så verkade som om jag vill så får jag bestämma.

    Jag har tagit för givet att de tinar ett strå i taget eftersom Veronica har sagt att om embryot klarar sig bra kan man frysa det igen om det inte används. Hoppas ni har rätt

    Även om vi sätter i 2 så ökar ju chansen väldigt lite.. visst att det inte var dubbelt men trodde verkligen att det var mer än 5-6 %.
  • Fri 7 Feb 2020 16:32

    Nu har har jag skrivit med Veronica och kollat vad som gäller med embryona. De tinar ett strå i taget och fryser om det som inte används om de utvecklar sig som de ska.

    Så det kan betyda fler försök kvar men antagligen endast 2 kvar. Nu hoppas vi att läkaren går med på att återföra 2, Veronica sa att vi vänta till transfer och diskutera det innan.

    Vilken kvalitet har ni som varit på Ava Riga på era blastosar? Ångrar att jag frågade om det för har verkligen hängt upp mig på det. Trevlig fredag på er

  • Fri 7 Feb 2020 16:33

    Nu har har jag skrivit med Veronica och kollat vad som gäller med embryona. De tinar ett strå i taget och fryser om det som inte används om de utvecklar sig som de ska.

    Så det kan betyda fler försök kvar men antagligen endast 2 kvar. Nu hoppas vi att läkaren går med på att återföra 2, Veronica sa att vi vänta till transfer och diskutera det innan.

    Vilken kvalitet har ni som varit på Ava Riga på era blastosar? Ångrar att jag frågade om det för har verkligen hängt upp mig på det. Trevlig fredag på er

Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020