• Sat 21 Dec 2019 11:41
    56579 visningar
    2517 svar
    2517
    56579

    Vi som planerar äggdonation 2020

    Hej!

    Då går jag också nu över till 2020-tråden. För mig blir det första försöket och sannolikt blir det runt v 5/6. Vi ska göra vår behandling i Finland på Ovumia med ett förhandsbesked från FK. 

    Det känns lite så som med första IVF, allt är lite spännande. Man har mer förhoppningar igen dessutom. Men vi är rädda att vi igen inte ens får ett embryo tillbaka, så som det var med våra 2 IVF i år. 

    Jag är glad att få följa er andra här och det är skönt att vi kan ge stöd till varandra här. 

    Ska vi sammanställa en ny lista? Så som det fanns i 2019 tråden? 


    Äggdonation 2020 - tidigare: 1 IVF - lågt AMH-värde - 5 ägg - 0 befruktades -- IVF 2: 4 ägg - ICSI - 0 befruktades
  • Mon 23 Dec 2019 18:18
    #9
    CrookedTail skrev 2019-12-22 17:24:33 följande:
    Jag gör gärna en ny lista, tycker det är roligt att ha lite koll på hur det går för alla. Hoppas ju själv på att hamna under ?gravid?-kolumnen snart! Men vi kanske kan vänta tills vi har lite fler fasta datum?
    Du kan redan gör en lista nu  

    Vi har fått till nåt krångligt (lyxigt problem). Vi stod i kön till Huddinge men fått aldrig någon tid för första läkarbedömning. Skulle ta 2 månader men efter 4 månader kom inte någon kallelse. Hade därför samtidigt på gång en ev behandling i Finland och har nu fått det godkänd av F-kassan att göra behandlingen i Finland. 

    Både i Finland eller på Huddinge får man bara 1 försök (alltså betald). 

    Nu börjar jag nedregleringen redan den 27 december och runt 13 januari börjar jag med Progynon. Ägguttag är kanske runt v5 eller 6.

    Nu har vi samtidigt äntligen fått kallelsen till Huddinge i mitten av januari. Vi bad om en tid i februari eller mars istället t.ex. men de sa om vi inte accepterar tiden börjar vi om i kön!!! Vi får ingen ny tid nu utan vi avbokar och får vänta igen. Vi accepterade tiden nu till att börja med och ville fundera lite. Hade ni ändå gått dit och ställt er lite dumt? Det känns som att man vill vara i deras system. De sa till oss för 1 månad sedan att det tar de ca 3-4 månader innan de har en donator. När vi pratade med de idag sa de att de har sååå många donatorer så att vi skulle börja behandlingen i februari/mars... 

    Vi känner inte att vi vill avbryta allt i Finland nu heller, känns att det är ett säkrare kort på något sätt. 

    Vi funderar om vi bara avboka tiden nu på Huddinge och sedan väntar på en ny kallelse i ca mars. 

    Sedan fick vi veta att de på Huddinge gör fortfarande äggsharing (rolig benämning). De sa förra gången att de hade slutat med det. Känns så märkligt att de gör det med tanke på att de har många donatorer. Får donatorn mer än 10 ägg så får 2 par 5 ägg istället. Dålig för oss. 

    Knappt nån chans att få nåt i frysen. Och med nedsatt spermiekvalite finns inte lika stora chanser till befruktning (som det kanske är i vårt fall). 

    Lite snurrigt inlägg kanske och som sagt ett lyxproblem men vi måste ju tänka lite taktiskt. Vi vet inte om vi kommer lyckas i Finland och vi vill gärna ta del av alla våra 3 landstingsförsök. Tidigare har vi aldrig gjort IVF via landstinget. 
    Äggdonation februari 2020 - tidigare: 1 IVF - lågt AMH-värde - 5 ägg - 0 befruktades -- IVF 2: 4 ägg - ICSI - 0 befruktades
  • Sat 28 Dec 2019 22:34
    #23

    Så nu är jag nedreglerad eller bättre sagt sprutan är tagen som du nedreglera mig. Tog det igår och tycker Procren är lite mer komplicerad att blanda än de andra injektioner jag tog i IVF sammanhang.

    Nån av er som tog det?

    Väntar nu lite på biverkningar. Inte så sugen på humörsvängningar med tanke på att man redan ni är lite nere. Men sedan hoppas jag att mensen kommer snart och jag får börja med Progynon.

    Ser redan fram emot mensen nu. Men lustigt nog brukar den aldrig vara försenad när jag tidigare genomgått IVF.


    Äggdonation 2020 - tidigare: 1 IVF - lågt AMH-värde - 5 ägg - 0 befruktades -- IVF 2: 4 ägg - ICSI - 0 befruktades
  • Sat 28 Dec 2019 22:36
    #24

    Mensen brukar alltid vara försenad menade jag. Aldrig hade ju varit bra.


    Äggdonation 2020 - tidigare: 1 IVF - lågt AMH-värde - 5 ägg - 0 befruktades -- IVF 2: 4 ägg - ICSI - 0 befruktades
  • Mon 30 Dec 2019 11:02
    #29

    3-4 dagar efter Procreninjektionen:

    Vad mina bröst spänner och gör ont! Känns som PMS-besvär men jag har inte haft det på typ 1 år. Glömde hur det var när brösten känns så himla tunga.

    Läste att Procren gör att östrogenproduktionen ökar lätt i början (i 3-5 dagar) innan det blir en stark sänkning. Så då har jag nog en östrogendominans nu som yttrar sig i PMS-besvär (är nämligen annars för tidigt för en "vanlig" PMS, är bara 8 dagar efter ägglossning).

    Andra symtom: trötthet (men det kan ha flera andra orsaker)


    Äggdonation 2020 - tidigare: 1 IVF - lågt AMH-värde - 5 ägg - 0 befruktades -- IVF 2: 4 ägg - ICSI - 0 befruktades
  • Wed 1 Jan 2020 13:23
    #36

    Då blir vi många som är på Ovumia. Vi är också i Helsingfors. Har Katriina som läkare. Tyvärr har vi inte upplevt ett trevligt och pålitligt bemötande ännu. Men nu hoppas vi på att allt går bra. Precis tagit Procren för att nerregleras, fått en del ont i brösten och väntar nu på mensen.

    Och ni gör syskonförsök? Gör ni försöket med frysta embryo från syskonen ? Eller startade ni en ny behandling? Är det samma donator?

    Och så tråkigt att det blev ett minus denna gång.

    Hoppas ni får snart göra en ny insättning.


    Äggdonation 2020 - tidigare: 1 IVF - lågt AMH-värde - 5 ägg - 0 befruktades -- IVF 2: 4 ägg - ICSI - 0 befruktades
  • Sat 4 Jan 2020 12:50
    #51

    En liten update hur det känns 8 dagar efter nedregleringsspruta. Mår psykiskt tyvärr inte alls bra. Är så nere och sover inget alls längre. Ömmande brösten är borta nu. Och mensen har fortfarande inte kommit. Borde har kommit senast idag. Men förstår att sprutan kan fördröja mensen.

    Känns som en enorm press att kroppen nu måste leverera en mens. Och har svårt att hantera alla faktorer som jag själv inte kan styra.

    Kommer min mens i tid? Kommer jag bygga upp en slemhinna som är bra? Hur kommer jag må av Östrogen? Kommer de kunna synka allt nu med donatorn? Går det att stimulera henne? Får hon tillräcklig med ägg? En stor fråga är om det blir någon befruktning med sambos sperma? Och sedan... blir man gravid? Sista frågan är den jag minst tänker på.

    Jag vet jag kan inte påverka nåt av det som jag är orolig för. Försöker låta tankar kommer och släppa de samt acceptera de. Det fungerar super under dagen. Men under kvällen går det inte. Gör alla sköna saker på kvällen för att somna. Bra sömnhygien osv. Haft stora sömnproblem förr men har tack och lov fått en bra sömn tillbaka efter sömnterapi osv. Vet inte hur jag ska klara jobba nu och vi har knappt börjat med vårt försök. Börjat ta sömntabletter nu men vet att jag inte får ta de om man vill bli gravid. Är så förtvivlad om nätterna. Ångesten över ett till misslyckad försök är så stor. Önskade jag kunde klara processen bättre.


    Äggdonation 2020 - tidigare: 1 IVF - lågt AMH-värde - 5 ägg - 0 befruktades -- IVF 2: 4 ägg - ICSI - 0 befruktades
  • Mon 6 Jan 2020 11:28
    #59
    Snurranfian skrev 2020-01-06 10:16:12 följande:
    Vill skicka kramar till dig!! Jag tror det har mycket att göra med om man är en person som behöver kontroll..vilket jag själv är

    Det är sjukt läskigt att förlita sig på att andra vet och att ha en tredje person att ta hänsyn till. OM det skulle vara så att din slemhinna inte är redo när det är dags för insättning.. då kan de frysa alla embryon. Så var inte orolig! Det kommer lösa sig!! Att gå på hormoner är hemskt... jag har fortf två kupor större bröst och binder vatten 1.5 mån efter att jag slutade med Lutinus. Vi skulle gjort FET nu i januari men vi väntar iaf en månad till... varken kropp eller psyke orkar just nu... :(
    Tack! Kramarna kom fram! 

    Och mensen kom också igår kväll så glad jag blev. Vilken skön känsla att skriva till koordinatorn att den har kommit. Nu får jag se om jag ska ta Progynon den 13e. Läkaren sa till mig tidigare att de får se lite hur det ser ut för donatorn sedan. Men jag räknar nog med den 13e. Och sedan skulle ultraljudet blir på min födelsedag... Ska kanske ta det en dag efteråt i alla fall. Man vill ju inte förstöra dagen. 

    Igår träffade vi våra kompisar med sin 4 månaders bebis. I många månader klarade jag inte att träffa de. Men igår fått all kämpande plötsligt en mening igen. Lilla H*** gav oss ny kraft. Där är därför vi gör denna kampen. 

    Hormonmässigt mår jag också bättre nu när mensen har kommit. Och har sovit igen i 2 nätter. Imorgon blir det jobb igen och ser nästan lite framemot. 

    Hur har helgdagarna varit för er? 

    @ snurranfian: bra ändå att ni väntar en cykel. Känner också redan nu att kroppen behöver en paus från allt det där, annars orkar man inte. Konstigt att Lutinuseffekten sitter så länge! Du ska också byta till Crinone eller? Jag tänkte köpa  bara en liten förpackning först och se hur det känns respektive se om vi behöver det.
    Äggdonation 2020 - tidigare: 1 IVF - lågt AMH-värde - 5 ägg - 0 befruktades -- IVF 2: 4 ägg - ICSI - 0 befruktades
  • Mon 6 Jan 2020 11:32
    #60
    CrookedTail skrev 2020-01-04 18:54:54 följande:
    Jag tycker absolut att du ska gå till en terapeut där du får hjälp att reda ut kaoset som hela situationen skapar. Mitt liv föll samman för typ ett år sen, då orkade jag inte försöka må bra på egen hand längre. Jag hade turen att via mitt jobb få gratis-besök hos en fantastisk psykolog, vet inte vad jag hade gjort utan henne. Till på det blev jag sjukskriven för depression och äter nu antidepressivt (som jag så klart ska sluta med när jag blir gravid). Jag har mått mycket bättre nu under flera månader, men jag fortsätter gå till psykologen så länge jag känner att jag behöver.
    Tack att du delar detta med oss. Jag har också bestämt mig att börja en terapi nu. Men inte så mycket för den nuvarande situationen utan mer för att gå tillbaka i livet och barndomen. Jag har börjat fundera en del kring identitetsfrågor sedan tidigare men det hela har växt nu när man tänker kring barnets identitet och framtida frågor osv. Och i längden kommer detta bara hjälper på vår resa med där vi inte ännu vet när den tar slut. 

    Själv skulle jag vara mycket rädd för en sjukskrivning eller gå till läkare med tanke på att vi samtidigt ansöka om adoption respektive vi håller snart på med utredningen och då ska man helst inte har något pågående i bagaget. 

    Men är jag gravid så ska jag nog direkt gå ner i tjänst. Det minsta jag vill göra är att stressa sedan. 
    Äggdonation 2020 - tidigare: 1 IVF - lågt AMH-värde - 5 ägg - 0 befruktades -- IVF 2: 4 ägg - ICSI - 0 befruktades
  • Mon 6 Jan 2020 11:36
    #61
    Syskon2018 skrev 2020-01-03 22:04:27 följande:

    Hej alla! Nedreglerad sen 25/12 då jag tog Procren-sprutan. Fick mens nästan som beräknat, två dagar sen, så fr.o.m. idag äter jag Progynon och Prednisolon plus två Estradot-plåster. Är dock lite orolig för om slemhinnan blir för gammal eftersom ET är beräknat tlll vecka 4 först. Hur länge har ni haft emellan?

    Må 2020 bli året då vi alla lyckas bli gravida <3


    Var gör du din behandling? Hur många försök har ni redan gjort? 

    Ska ni sätta in 1 embryo? 

    Är det första gången de nerreglerar dig? 

    Min mens kom nu också 1-2 dagar efter beräknad mens efter att ha tagit Procren 27/12. 

    Men jag ska inte ta Progynon före nog 13/1. Men vi har insättning tidigast v 6 som det ser ut. Då kommer jag stå ännu längre på det jämfört med dig. Jag har läst lite olika om det där. Att man kan trötta ut slemhinnan om man tar det för länge men 3-4 veckor borde väl funka. Vi är ju också nerreglerade och då tror jag inte att det är någon fara, annars hade det ju varit ett problem. Jag hoppas i alla fall att nerregleringen fungerade. Hos mig kollar de inte upp det. Hur är det för dig? Ska du ta några prover osv? 
    Äggdonation 2020 - tidigare: 1 IVF - lågt AMH-värde - 5 ägg - 0 befruktades -- IVF 2: 4 ägg - ICSI - 0 befruktades
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020