• SuzieZ

    Vi som planerar äggdonation 2020

    Limarie skrev 2020-01-28 14:33:26 följande:

    Donatorn fick avbryta. EevaLiisa ringde, koordinatorn. Inget vi är ledsna eller så. Och tyvärr har de inga ägg i äggbanken kvar. Så det går inte heller. Så nu är detta kört. Väntan sedan i oktober, massa med energi för att få pengarna från FK, pengarna för läkemedel osv.

    Hon sa att de ska leta efter en ny donator men de har egentligen ingen riktig donatorbank som i Tjeckien eller Ryssland. Därför fått vi en donator som inte ens passade mig.

    Tidigast kan vi göra ett nytt försök i april. Nice.

    Alltså efter allt vi har upplevt kan jag absolut inte rekommendera Ovumia! Kommer längre fram skriva ett inlägg separat där jag skriver ned allt så att man kan få en samlad bild.

    Jag hatar denna process. Vi blir aldrig ruvare! Nu håller vi på i ett år och ändå inte ett enda embryo.


    Vad tråkigt!! ( Så surt när man tagit mod till sig för att gå igenom denna process med ÄD och så skiter det sig ändå på vägen så att man får tänka om (igen!) och kastas in i den känslomässiga torktumlaren!!

    Väldigt imponerad över er dock som så snabbt tog beslut om Tjeckien, verkligen strongt gjort! Ni får klappa er själva på axeln för att ni är så handlingskraftiga och modiga! Det kommer vara värt det i efterhand om det funkar!!<3<3

    Vad är status med Huddinge annars? Ni kanske kan ringa upp dem igen och se om ni kan få en kallelse snart igen?

    Kraam, kämpa på!!
  • SuzieZ
    Limarie skrev 2020-02-10 12:28:54 följande:

    Vi var från början mycket nöjda med Gennet. Aldrig upplevt ett sånt topp bemötande och då har jag varit i kontakt med 10 kliniker i Tjeckien utöver de andra utomlands.

    Hade hört mycket om Reprofit också och var i kontakt med de. Men svaren dröjde alltid mycket och de var inte lika detaillerade som de från Gennet. En sak som jag gillade med Gennet var att koordinatorerna var själva mycket medicinsk kunniga men annars pratade de alltid direkt med läkaren och svaret kom senast på kvällen eller under helgen. Vi behövde ju akut hjälp som du vet och de gjorde det omöjliga möjligt! Vi har aldrig varit med om detta förut sa de. Dessutom inga dolda kostnader. Ärliga svar gällande om det är meningsfullt att köra med extras som t.ex. embryoglue etc. De forskar också en del med en klinik i USA. Med läkaren hade vi knappt någon kontakt där. Fördelen med Gennet är att den ligger 5 min från centralstationen i Prag. Sammanlagt har allt kostat oss ca 2000e (med flyg, boende, embryodonationen i sig samt läkemedel). Skulle vi nu har lyckats var det ett bättre alternativ än Olga där vi hade betalat 14000 plus resor osv om vi hade valt garantipaketet.

    För mig var faktiskt kontakten med koordinatorn viktigast. Det har jag lärt mig nu under resan. Och ffa efter den dåliga erfarenheten i Finland.

    Det känns tryggt att veta att man kan fråga tio frågor och får svar på alla.

    Och nu ser det ut som att det här blev ett plus dessutom... Vi får hoppas att det inte är en kemisk graviditet men än så länge är alla stickor inkl digitalt positiva. RD 8 idag.


    Vad spännande med plus!!! Grattis!! <3 Har du passerat testdagen som kliniken rekommenderade?
  • SuzieZ
    Limarie skrev 2020-02-17 16:45:33 följande:

    Jag förstår hur nervös du är. Jag tänker på dig imorgon.

    Alltså mitt HCG går starkt upp.

    13/2 472

    14/2 770

    17/2 3300

    Första provet togs på ett annat labb och min kollega som är gynekolog tyckte vi tar två prover från samma labb, de 2 sista. Är visserligen lite högre än genomsnitt och är typ 1-2 dagar före tabellen. Men det är nog inget dåligt tecken. Än så länge inga symtom.

    Nu kan jag andas ut ännu mer. Skönt när man känner hur spänningarna i kroppen släpper lite.


    Wow!! Ser jättefint ut!! <3 <3
  • SuzieZ
    Limarie skrev 2020-02-25 09:29:54 följande:

    Är några av er här från Västra Götaland?


    Jag! Men det har du redan koll på!
  • SuzieZ
    sandraabinger skrev 2020-02-25 18:43:37 följande:

    Mår inge vidare idag, har blött hela dagen nästan. Men har lugnat ner sig. Är osäker, men tror att det kom små små klumpar inatt. Men kan också varit slem, blir så osäker.

    Hur mår du?


    Vad säger Sahlgrenska? (det är där ni gör ÄD va?) Ska du inte ta Trombyl..? Eller börjar man med det först vid positivt grav.test? Eftersom svensk läkare i MVC ordinerade det för att motverka blödningar så verkar det konstigt att Sahlgrenska inte ordinerar det?

    Hoppas annars att det bara är Lutinus som orsakar de rosa blödningarna.. Jag började blöda i v.4-5 och blödde och hade mensvärksont till typ v.10, men det gick vägen! Hoppas på detsamma för dig!!

    Kraam
  • SuzieZ
    sandraabinger skrev 2020-02-26 19:53:01 följande:

    Hej! :)

    Har aldrig varit något prat om trombon faktiskt! Så jag vet inte du. Nja, nu har jag mer åt menshållet i blödning. Är inte bara litegrann så det känns kört faktiskt! :(

    Men härligt att det gick bra för dig! :)

    Kram


    Hmm, vad surt! I Finland tryckte de dock stenhårt på att man ska fortsätta med alla hormoner trots att man får blödningar! Så sluta inte riktigt än!! Vänta till testdag i alla fall!

    Det du läst om embryotransfer kanske gäller vid vanlig IVF? Då har jag förstått det som att man kan få ?mens? innan testdag.. Vid ÄD är det ju vanligare med blödning.. Håller tummarna!!
  • SuzieZ
    Limarie skrev 2020-02-28 19:02:11 följande:

     Nu kan jag uppdatera er om att ultraljudet gick bra idag. Hjärtat slåg på v 6+2. Embryonet var 7,2 mm.

    Sedan såg hon att det fanns en stående blödning bakom hinnsäcken. Hon sa att det är vanligt efter IVF och co. Hon undrade om vi hade en plan B i fall det blir en aktiv blödning (hittills har jag ju ingen). En plan B har vi inte och jag kontaktade kliniken och de tyckte inte vi behövde det. 

    Jag ska dock vid blödning ta extra Progynon tänker jag, gyn här sa att höja till 4mg x3 i alla fall och att ta Tranexamsyra. Har ni fått en plan B förut? 

    Så vi är jätteglada men glädjen blev lite dämpad då BM gjorde mig lite rädd för den sannolikt kommande blödning. Hon sa att den kan förtränga embryonet om den blir för stor men att det inte är farligt så länge embryonet är frisk och blödningen avstannar. (Var hos dr Sokolovas barnmorska)


    Grattis!!! Visst är det fantastiskt att man kan se hjärtslag när lilla bönan bara är 7mm!?! Helt galet när man tänker på det!! Som en liten fjäril!!<3

    Samtidigt som vi såg vår böna med hjärtslag i v.6+4 hade jag en koagulerad blödning på 3cm i livmodern... sån tur var rann den ut av sig själv (eller försvann på nåt sätt iaf) och trängde inte bort fostret! De små rackarna är nog starkare än vad man tror!<3
  • SuzieZ
    GrodanS77 skrev 2020-06-18 06:57:06 följande:

    Sjuttiosjuan, snart dags va? Så spännande!

    Tack för svar. Var in o kollade Fass också och såg det. Såg att fenanest var testat sen länge så lär bli progynon ändå. Om en dryg timme ringer jag kliniken. Då får jag veta om vi ska köra eller inte.

    Ja, här är det snabba puckar! Vilken skillnad mot 3års kö i Umeå! Vi hade ändå kunnat påbörja tidigare om vi inte valt att åka utomlands i höstas. Måste vänta 6 mån pga zika risken. Hade kunnat starta i maj men då hade de inte fått loss äggen från äggbanken, pga covid.


    Hej! Vilken klinik går ni på i Sverige nu? Vad var det för väntetid där? Vår lille kille är bara 3 mån men man börjar ju bli sugen på att planera för framtiden..

    Hinner ni en insättning innan semestern?

    Kram och lycka till!

    Ps. Trodde inte att Zika var en issue längre? Det var ju så länge sedan som peaken var?
  • SuzieZ
    GrodanS77 skrev 2020-06-20 12:29:33 följande:

    Vi har inte gjort försöket än. Jag började med att tabletterna igår. Vi hoppas på att åtminstone få ett färskt och ett till frysen. Vid tidigare försökt på annan klinik, vid både IVF och äd så har vi inte fått så mycket till frysen. Därför sätter jag låga förväntningar även denna gång. Hoppas innerligt på ett till frysen (och att det inte ska behövas) Insättning borde bli i början av juni.

    Vi valde 10 ägg för att max chanserna. Vi kommer inte göra fler försök än från denna äggomgången. 10 ägg kostar 105 000 idag. Beror lite på hur eurokursen står osv.

    Det går att välja 6 och 8 ägg också.

    Kliniken har varit lätt att ha att göra med, svarar nästan alltid direkt när man ringer eller så ringer de upp en.

    Nu har vi ju inte gjort utredning där eftersom vi vet vad som är felet och också fått en dotter tidigare via äd. Så vet inte hur det är om man ska göra full utredning.

    Jag vet att det blir bättre med färskägg men det är svårare att få till, längre köer, mer mediciner osv. Så just nu var det inte ett alternativ. Vi får hoppas att så många av äggen som möjligt klarar upptiningen. Det är synd att alla tinas samtidigt. Hade gärna sett att man kunde dela upp det på åtminstone två befruktning tillfällen.


    Ok bra att veta! Vi har varit i kontakt med Livio i Göteborg där vi bor och där kostar det drygt 80.000kr med färskförsök, då är man bara garanterad ett embryo. Tycker det känns lite dyrt för bara ett embryo (om man inte har turen att det blir fler befruktade och fler som klarar sig till frysen!).

    När vi gjorde behandlingen i Finland var vi garanterade två embryon för samma pris, vilket iof inte heller är så mycket!

    Så surt om man betalar över 80.000kr och så blir det bara ett embryo som sen inte tar sig.. Då är det bara att börja om sen liksom!:(
  • SuzieZ
    Autumn leaf skrev 2020-08-08 00:12:27 följande:

    Tack för tips. Jag har hört talas om den podden men inte lyssnat. Det ska jag göra.

    Bra ord! Jag lider nog lite av genpanik just nu. Lite som kalla fötter. Mycket tankar kring ett eventuellt barns utseende. Vilket egentligen är knasigt för jag har ett biologiskt barn som inte är så likt varken mig eller sin pappa.

    Jag har läst på om epigenetics och det tycker jag är en viktig faktor i processen som också spelar in. Det känns fint.

    Ja, jag tror precis som du säger att mina / allas tankar o rädslor inför ÄD kommer vara borta efteråt. Då kommer all kärlek, tid, energi, omtanke, föräldraskapet, relationen, och allt en gör för sitt barn vara det mest självklara även om man fick lite hjälp på traven av någon okänd vänlig själ. Det finns ju så många olika sätt att bilda och vara en familj på. Jag är lite rädd, men jag vågar ändå ta nästa steg, och nästa.

    Så bra ni fick det gjort! Måste kännas skönt att veta att kliniken hade en lösning. När jag läser detta så slår det mig hur mycket som måste fungera och som tas för givet för de som lätt blir gravida. Det är fanimig en hel vetenskap och ren precision att det fungerar hela vägen. Då håller vi tummarna för nästa månadsskifte! Hoppas det känns bra, hoppfullt, spännande.

    En annan fråga till alla här - har ni några vänner eller par IRL som går eller gått genom samma sak som ni? Jag känner ingen som är öppen med det. Det får mig att känna mig som om jag är ett extra svårt specialfall med en medicinsk diagnos och ingen kan relatera. Å jag vill inte heller dela med mig av våra svårigheter. Hur känner ni? Är infertilitet / infertilitetsproblematik / förklimakteriet / normaliserat i ert liv? Är ni öppna med det?


    Hej! Vi har många vänner som gjort IVF så det har blivit väldigt normaliserat för oss (kanske för att våra generationer försöker få barn vid äldre ålder!!). De har alla varit öppna med det och pratat om det! En av mina närmaste kompisar hade dessutom gått igenom ÄD på deras väldigt långa resa.. Mot de flesta av dem (och mot våra familjer och nära vänner) var vi öppna med att vi gjorde IVF och sedan ÄD. Kändes som att de som redan hade barn inte tyckte att ÄD var en stor grej.. det var ju ändå vårt barn liksom!<3 Spela roll var ägget (EN cell, resten kommer från den biologiska/bärande mamman som är du) kommer ifrån! Men såklart var de skittufft för mig att acceptera ÄD.. men efter några månader att smälta det och ett par psykologbesök kändes det mycket bättre! Och nu ser jag honom såklart som 110% min son!!<3
  • SuzieZ
    Sofia95 skrev 2020-08-08 07:58:11 följande:

    De jag pratat med ger (åtminstone i ett första skede) bara garanti på en blastocyst.

    Livio i Kungsholmen, kostar 89'. Gynhälsan i Uppsala (Som vi ska köra hos) tar 80-105' beroende på antal ägg (6-10st).


    Så jäkla surt att det bara är garanti på en blastocyst..! Skulle gärna göra syskonförsök på Livio i Göteborg istället för att åka till Finland igen men känns så surt om man bara får ett försök...:(
  • SuzieZ
    GrodanS77 skrev 2020-10-29 12:31:46 följande:

    Du kan inte ta de blodproven innan ultraljudet då? Förstår att det känns mer nervöst att vänta om du behöver intralipid.

    Jag har kortison, det är det enda som påverkar immunförsvaret av min medicinering. 10mg/dag i tre veckor med start vid insättning samt tre veckors nedtrappning där jag ska minska med 2,5 per vecka. Vad har du för dos?

    Ja vi har en dotter som kom till via äd. Hon är 2,5 nu.

    Hur länge eller hur många försök har ni gjort med äd? Att börja om igen när äggen är slut är jobbigt. Dottern blev till på sista ägget. Hade inte hon kommit då så hade vi sagt stopp. Det var dessutom innan de ändrade reglerna för privata kliniker i Sverige. Vi hade stått 3 år i kö till Umeå och kände inte att vi skulle orka med en ny omgång väntan. Dessutom åldern emot oss då. Men så kom hon vår guldklimp. Och efter januari 2019 när de ändrade reglerna och fler privata kliniker kom till Sverige så började längtan efter syskon blir större. När vi sen fick möjlighet att göra syskonförsök i samma stad som vi bor i så gick det ju liksom inte att motstå. Vi har två blasto i frysen. Om det inte funkar med detta eller de två så blir det stopp. Det tär på kropp o psyke att hålla på. Nu är jag dessutom 43 oh har egentligen passerat min egen uppsatta åldersgräns, så pausa och fortsätta sen känns inte som nån idé.


    Vilken stad gör ni ÄD i? Nöjda? Vi har tittat en del på Gbg för syskonförsök...
  • SuzieZ

    Hej alla! Är det någon här inne som gjort syskonförsök med en annan donator än den som ert första barn blev till med hjälp av?

    Vi fick vår perfekta underbara pojke genom ÄD i Finland. Börjar bli lite sugen på syskonförsök men har ingenting i frysen där och vet ju inte om samma donator skulle ställa upp igen så börjar bli lite sugen på Sverige. Vore ju så mycket smidigare att slippa alla resor och kunna göra VUL mm här hemma..

    Hur känner ni inför detta? Ni som har samma donator och ni som har olika? Är de någon som har öppen donator till ett barn och anonym till ett annat? Hur resonerade ni kring det?

    Tack! Kram!!

  • SuzieZ
    GrodanS77 skrev 2020-11-12 11:34:39 följande:

    Hej,

    Om den här graviditeten går hela vägen så kommer vi ha två barn med olika donatorer. Båda genom äd i Sverige men där ena är från färskt donatorförsök i Umeå (svensk donator) och denna graviditet från äggbank med ägg av europeiskt ursprung. Jättetråkigt att inte få helsyskon men vi hade inga ägg kvar i frysen och kliniken kontaktar aldrig äggdonatorn för att ställa den frågan om syskonförsök enlig kliniken själva. Hade gärna tagit från samma donator. Nu gick inte det så då gick vi på alternativ 2, ny donator, öppen donation. Vi vill att båda ska ha samma möjlighet att få veta ursprunget om de skulle vilja. För min del så skulle det kännas konstigt att ge den ena den möjligheten men inte den andre.


    Ja lite så känner jag också. Ifall de vill söka sitt genetiska ursprung bör ju kanske båda ha den möjligheten. Men olika donatorer spelar kanske inte så stor roll ändå... Kommer ju bli världens finaste barn oavsett!!<3
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020