• GrodanS77

    Vi som planerar äggdonation 2020

    God morgon på er!
    Jag tänkte hoppa in här. Några känner jag igen och nån känner kanske igen mig sen tidigare.
    Kort historia. Vi började försöka få barn 2008, fick utomkveds, fick göra ivf, totalt blev det 3 utomkveds och två MA som upptäcktes i v 16 resp. v19. Lågt amh och tydligen taskiga ägg. Sen äggdonation i Umeå efter lååååångt köande. 2018 fick vi en dotter på sista försöket med sista ägget. Lycka!
    Nu har vi bestämt oss för att göra ett försök för att få till ett syskon i och med lagändringarna som gör att det finns fler privata kliniker här i Sverige som gör äd.

    Jag pratade med kliniken om vilka mediciner som skulle användas. Jag tycker verkligen inte om Progynon, mår psykiskt dåligt av den under tiden jag äter, efter mår jag fysiskt dåligt istället och går upp i vikt av dem.
    Men det var progynon som skulle användas, sen lutinus och trombyl. Känns som väldigt lite?
    Hittade en gammal lista där jag tagit femanest, lutinus, trombyl, prednisolon, men sen fick jag även estradot. (+ alla möjliga vitaminer och mineraler). Men det var efter insättning. Kommer verkligen inte ihåg vad jag åt för tabletter innan sista insättningen. Vet att jag mådde bättre vid det än försöket innan då jag vet att jag fick progynon.

    Jag kommer inte ihåg, har väl förträngt hur det var att göra försöken, vad jag åt, hur jag mådde osv. Är femanest och progynon samma sak?

    Vi ska göra med frysta ägg, som ska tinas för befruktning.

    Om jag fick min mens inom en vecka så skulle vi hinna med ett försök innan semester. Trodde inte att jag skulle få den, men den har varit väldigt hoppig. Nu idag så fick har jag fått en blödning och sjuhelsikes mensvärk, så tydligen är den här. Jisses, vi ska kanske börja med försök nu?! Helt plötsligt så blev det dr med medicinering väääääldigt aktuellt.

    Kram på er!

  • GrodanS77

    Sjuttiosjuan, snart dags va? Så spännande!

    Tack för svar. Var in o kollade Fass också och såg det. Såg att fenanest var testat sen länge så lär bli progynon ändå. Om en dryg timme ringer jag kliniken. Då får jag veta om vi ska köra eller inte.

    Ja, här är det snabba puckar! Vilken skillnad mot 3års kö i Umeå! Vi hade ändå kunnat påbörja tidigare om vi inte valt att åka utomlands i höstas. Måste vänta 6 mån pga zika risken. Hade kunnat starta i maj men då hade de inte fått loss äggen från äggbanken, pga covid.

  • GrodanS77

    Sjuttiosjuan, snart dags va? Så spännande!

    Tack för svar. Var in o kollade Fass också och såg det. Såg att fenanest var testat sen länge så lär bli progynon ändå. Om en dryg timme ringer jag kliniken. Då får jag veta om vi ska köra eller inte.

    Ja, här är det snabba puckar! Vilken skillnad mot 3års kö i Umeå! Vi hade ändå kunnat påbörja tidigare om vi inte valt att åka utomlands i höstas. Måste vänta 6 mån pga zika risken. Hade kunnat starta i maj men då hade de inte fått loss äggen från äggbanken, pga covid.


    Zwillinge86 skrev 2020-06-18 06:57:45 följande:

    Hej! Känner igen dig och kul att höra att ni också kör syskonförsök i Sverige om jag förstår dig rätt? Vi har stått i kö för syskon i Umeå sedan hösten 18 då vi fick missfall med alla våra blastisar och skulle haft insättning nu om inte jag trots Femanest-beh utvecklat egna äggblåsor. Vi har valt att fortsätta gå i Umeå då de varit den kliniken som varit mest villiga att testa nytt och sätta in fler mediciner. Så det kan vara orsaken till att du kanske får mindre mediciner nu jämfört med tidigare försök. Jag börjar med både kortison, trombyl och fragmin innan insättning, men i övrigt är det bara östrogentabletterna som brukar vara den förberedande behandlingen. Om du inte har högt TSH eller prolaktin för då behöver du ju även medicin mot detta. En del nedreglerar ju också, men vid FET finns det ju ingen cykel att synka med så det är ju inte nödvändigt. Annars är det väl många som boostar med vitaminer särskilt D-vitamin.

    Lycka till, håller tummarna att det går bättre för er än för oss <3


    Jättetråkigt att höra om det avbrutna försöket! Vet ni när ni får köra nästa?

    Levaxin äter jag sen förra graviditeten och det värdet har jag koll på. Har knaprat d-vitamin, folsyra och omega3 sen februari.

    Så du körde alltså fenanest?! Går det att få tag på? Såg ut som alla apotek i min närhet hade det restat. Vågar nog inte chansa då. Intressant att höra att Umeå kör fler mediciner än övriga. Hoppas att det inte ställer till det med färre. Hade ju gärna kört samma behandling eftersom vi vet att det funkat.
  • GrodanS77

    Oj, nu blev det nått knas med inläggen igen.

    Har nu pratat med kliniken. Börjar med tabletterna i morgon. Vul 29/6. Om det blir kortison eller inte får jag veta då. Beror på vad de ger för rekommendationer i o med Corona.

    Sjuttiosjuan, häftigt!! Det är ju alldeles snart!!!

  • GrodanS77
    SuzieZ skrev 2020-06-18 23:30:49 följande:

    Hej! Vilken klinik går ni på i Sverige nu? Vad var det för väntetid där? Vår lille kille är bara 3 mån men man börjar ju bli sugen på att planera för framtiden..

    Hinner ni en insättning innan semestern?

    Kram och lycka till!

    Ps. Trodde inte att Zika var en issue längre? Det var ju så länge sedan som peaken var?


    Jo i fertilitetssammanhang gäller fortfarande 6 mån väntan efter besök i zikadrabbade länder.

    Vi går på gynhälsans fertilitetsklinik i uppsala. De har ingen väntetid i vanliga fall, men i och med Corona kan det vara svårt att få hem äggen. De är knutna till ett antal äggbanker utomlands. Man måste dock göra en liten utredning först, kolla spermier, ha psykologsamtal osv. Men det kan man ju göra ett tag innan om man inte tänkt göra försök på en gång.

    Ja tanken är att om allt ser bra ut på ultrljudet efter progynonet så blir det insättning. Skulle tro i början av juli. De skulle bara ha stängt två veckor i sommar.
  • GrodanS77

    Vi har inte gjort försöket än. Jag började med att tabletterna igår. Vi hoppas på att åtminstone få ett färskt och ett till frysen. Vid tidigare försökt på annan klinik, vid både IVF och äd så har vi inte fått så mycket till frysen. Därför sätter jag låga förväntningar även denna gång. Hoppas innerligt på ett till frysen (och att det inte ska behövas) Insättning borde bli i början av juni.

    Vi valde 10 ägg för att max chanserna. Vi kommer inte göra fler försök än från denna äggomgången. 10 ägg kostar 105 000 idag. Beror lite på hur eurokursen står osv.

    Det går att välja 6 och 8 ägg också.

    Kliniken har varit lätt att ha att göra med, svarar nästan alltid direkt när man ringer eller så ringer de upp en.

    Nu har vi ju inte gjort utredning där eftersom vi vet vad som är felet och också fått en dotter tidigare via äd. Så vet inte hur det är om man ska göra full utredning.

    Jag vet att det blir bättre med färskägg men det är svårare att få till, längre köer, mer mediciner osv. Så just nu var det inte ett alternativ. Vi får hoppas att så många av äggen som möjligt klarar upptiningen. Det är synd att alla tinas samtidigt. Hade gärna sett att man kunde dela upp det på åtminstone två befruktning tillfällen.

  • GrodanS77
    sandraabinger skrev 2020-06-21 13:12:53 följande:

    Alltså jag är såååå chockad!!! Är på RD 6 idag. Gick till postfacket för att hämta paket från apotea innehållandes utrogestan och graviditetstest. Tar ett test nu vid lunch för skojs skull och det är positivt!!! Så starkt positivt!!! Helt otroligt!!! :D


    Stort grattis!!! Visst är det en förvirrande o härlig känsla!!
  • GrodanS77

    Sjuttiosjuan, nån knodd än? Eller blir det igångsättning i morgon?


    GrodanS77 skrev 2020-06-21 15:22:59 följande:

    Sjuttiosjuan, nån knodd än? Eller blir det igångsättning i morgon?


    Såg nu att det var snitt du skulle få.

    Håller tummar o tår att allt går bra! Pappan får inte följa med till BB va?
  • GrodanS77
    Sjuttiosjuan skrev 2020-06-21 16:49:17 följande:

    Nä, ingen lillebror än. Vaknade i morse med rätt ordentlig mensvärk och tänkte att nåt kanske skulle hända, men icke , den försvann!

    Sös 07:00 imorgon bitti för snitt. Gör man det så får pappan vara med hela tiden under op och vistelsen efter under förutsättning att han är frisk såklart. Och det är han som tur är!

    Helt sjuk känsla, imorgon är vi 4 i familjen :)


    Då kanske det är lika bra att det blir snitt så han får vara med hela tiden.

    Spännande! 4 i familjen!!
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020