• Fri 1 May 2020 20:06
    57131 visningar
    2517 svar
    2517
    57131

    Vi som planerar äggdonation 2020

    typjennifer skrev 2020-04-29 12:47:24 följande:

    Hej! Jag är ny här och känner att jag behöver skriva av mig lite.

    Min resa började med att jag inte hade fått mens på 6 månader. Jag besökte en specialistläkare för ca en månad sen och hon konstaterade att jag inte hade några fungerade ägg och att jag är påväg in i tidigt klimakterium. (Jag är nyligen fyllda 29 år!) Detta tog hårt på mig då jag och min sambo vill ha barn inom snar framtid. Vi har inte försökt pga att vi har velat vänta ett par år.

    Idag har vi vårat första besök hos en barnmorska på en kvinnoklinik i Nyköping. Vi kommer få info om äggdonation och allt vad det innebär.

    Jag är så nervös och är fortfarande i chock för allt detta... har precis börjat med Indivina tabletter...


    Jag känner verkligen med dig. Jag är 31 och har fått samma besked. Jag inte haft fungerande menstruationer typ nånsin, men inte brytt mig då jag inte haft barnlängtan. Förrän nu, med start ca ett år tillbaka. Jag har FSH som mätt som högst 90, (18/82/59) och AMH >0.21.

    Väntar nu på utredningssamtal för ÄD, men iom rådande läge ligger verksamheten nere helt och när den väl återupptas är det väntetid på samtalet och sedan till själva ÄD 1-1,5 år. Så jag letar alternativ utomlands och är otroligt tacksam för allt ni delar i denna tråd och den från 2019, jag har läst vartenda inlägg. Blir så glad när jag läser om er som pussar och er som fortsätter försöka ?
  • Fri 1 May 2020 20:08

    Er som plussar*! Och det sista var ett hjärta, inte ett frågetecken :-P

  • Fri 1 May 2020 20:43

    Jag har en fråga angående priserna för ÄD hos Olga.

    ÄD för 9900 euro står det att de garanterar minst 10 färska ägg, varav minst 3 blastocyster. Det står också att priset inkluderar en insättning och frysning av de andra. Om det inte tar sig första gången och man vill använda de frysta, nån som vet vad priset är då?

  • Sat 2 May 2020 08:48
    PeeWee44 skrev 2020-05-01 22:19:09 följande:

    Vet inte vad priset är för en insättning då vi köpte paket.

    Kan bara säga att väljer du Olga Fertility som första klinik så grattis! Dom är absolut bäst, bästa läkarna och bästa embryologerna.

    Försök att få ett skypsamtal med dom, tyvärr kan du inte gå på något fysiskt seminarium nu men dom har på webben. Vi är flera tjejer som varit hos andra kliniker och inte lyckats men gjort det hos Olga. Vi hade säkert sparat både tid, energi och pengar om vi hittat dit tidigare, vår son som kom till oss 16/1 hade kanske fått ett syskon (är för gammal för syskon). Maila kliniken och hör dig för, bilda dig en uppfattning, du/ni kommer att få ert efterlängtade barn snabbare än att vänta på Sverige om ni har råd.

    Lycka till i er barnlängtan.


    Tack snälla! Både för svar och för optimism!! Ungefär hur mycket gick er resa på, med flyg/boende för den tid ni behövde vara på plats? (Jag tänker att ungefär 7-10 dagar för ÄD?)
  • Tue 5 May 2020 19:03
    Sjuttiosjuan skrev 2020-05-02 09:43:04 följande:

    Hej!

    Tror vi betalade 1800 euro för insättning:)

    Vi har en tjej och är i v 34 med en liten pojke. Lycka till, Olga är ett mycket bra val!


    Tack för svar och stort grattis till underverken! <3
  • Tue 5 May 2020 19:05
    PeeWee44 skrev 2020-05-02 10:06:40 följande:

    Vi var sista gången i St Petersburg 11/5 2019, man brukar kunna ha en behandlingsplan rätt långt innan när man gör fet så då kan du själv gå in och kolla på flyg och föreslå datum. Hotell kan du få tag på i alla prisklasser nära kliniken.

    St Petersburg är dessutom en fantastisk stad att besöka, finns mycket att se och göra.


    Okej, toppen. Tack snälla! Nu återstår bara att vänta på att det finns möjligheter att resa igen..
  • Sat 20 Jun 2020 08:00
    GrodanS77 skrev 2020-06-19 18:07:55 följande:

    Jo i fertilitetssammanhang gäller fortfarande 6 mån väntan efter besök i zikadrabbade länder.

    Vi går på gynhälsans fertilitetsklinik i uppsala. De har ingen väntetid i vanliga fall, men i och med Corona kan det vara svårt att få hem äggen. De är knutna till ett antal äggbanker utomlands. Man måste dock göra en liten utredning först, kolla spermier, ha psykologsamtal osv. Men det kan man ju göra ett tag innan om man inte tänkt göra försök på en gång.

    Ja tanken är att om allt ser bra ut på ultrljudet efter progynonet så blir det insättning. Skulle tro i början av juli. De skulle bara ha stängt två veckor i sommar.


    Åh, så spännande att ni ska köra i Uppsala! Vi funderar på detsamma och jag skulle gå in för att se om jag kunde hitta någon som hade erfarenhet därifrån!

    Hur många ägg valde ni och hur många blev befruktade? (Som jag förstår väljer man mellan 6-10 ägg?)

    Stort lycka till!! Berätta hur det går! <3
  • Tue 23 Jun 2020 10:45
    GrodanS77 skrev 2020-06-20 12:29:33 följande:

    Vi har inte gjort försöket än. Jag började med att tabletterna igår. Vi hoppas på att åtminstone få ett färskt och ett till frysen. Vid tidigare försökt på annan klinik, vid både IVF och äd så har vi inte fått så mycket till frysen. Därför sätter jag låga förväntningar även denna gång. Hoppas innerligt på ett till frysen (och att det inte ska behövas) Insättning borde bli i början av juni.

    Vi valde 10 ägg för att max chanserna. Vi kommer inte göra fler försök än från denna äggomgången. 10 ägg kostar 105 000 idag. Beror lite på hur eurokursen står osv.

    Det går att välja 6 och 8 ägg också.

    Kliniken har varit lätt att ha att göra med, svarar nästan alltid direkt när man ringer eller så ringer de upp en.

    Nu har vi ju inte gjort utredning där eftersom vi vet vad som är felet och också fått en dotter tidigare via äd. Så vet inte hur det är om man ska göra full utredning.

    Jag vet att det blir bättre med färskägg men det är svårare att få till, längre köer, mer mediciner osv. Så just nu var det inte ett alternativ. Vi får hoppas att så många av äggen som möjligt klarar upptiningen. Det är synd att alla tinas samtidigt. Hade gärna sett att man kunde dela upp det på åtminstone två befruktning tillfällen.


    Tack för info! Men alla era 10 ägg nu är frysta väl? (Blev lite förvirrad när du skrev "minst ett färskt och ett till frysen".

    Får jag fråga hur hög dos progynon du äter nu innan? Och ni andra? Jag äter nämligen både progynon och provera, (jag har POI, inga ägg), men jag får ändå inga blödningar. Var precis och gjorde ett VUL och slemhinnan var 3mm, vilket hon sa den skulle vara efter blödning, bara det att jag i månaden borde vara precis innan blödning. Jag bygger alltså inte upp någon slemhinna värd att blöda ut på dessa nivåer, vilket ju även innebär att ert befruktat ägg inte skulle fästa. Hur tjock ska slemhinnan vara vid insättning? Vi planerar att försöka med ÄD privat, oklart ännu var. Tror ni jag borde äta högre dos redan nu, för att liksom se så att det "funkar" några ggr? Att bygga upp slemhinna:/
  • Tue 23 Jun 2020 10:45
    sandraabinger skrev 2020-06-21 13:12:53 följande:

    Alltså jag är såååå chockad!!! Är på RD 6 idag. Gick till postfacket för att hämta paket från apotea innehållandes utrogestan och graviditetstest. Tar ett test nu vid lunch för skojs skull och det är positivt!!! Så starkt positivt!!! Helt otroligt!!! :D


    Så himla mycket grattis till dig!! Vilket försök var det och var har du gått?
  • Tue 23 Jun 2020 13:11
    Zwillinge86 skrev 2020-06-23 11:39:59 följande:

    Jag har innan alltid tagit 2mg progynon/Femanest på morgonen och 4mg på kvällen och det har jag snabbt byggt slemhinna på. Tror att klinikerna vill att slemhinnan är över 7mm för att insättning ska bli aktuellt, jag brukar ha runt 12. Det finns ju plåster att komplettera med ifall det kan hjälpa dig. Tror att många utländska kliniker ordinerat 3x2mg/dag+plåster. Att ta E-vitamin och Järn kan också påverka slemhinnan.


    Jaha, då är det nog så att jag äter för låg dos. Jag äter bara 2mg/dag, började för bara 2 månader sedan. Har i princip inget eget östrogen alls, så jag äter det för att slippa biverkningar.

    Tack för ditt svar, jag blev lugnare direkt. Ni hjälper så otroligt mycket i denna djungel <3
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020