Inlägg från: Otta på tilen |Visa alla inlägg
  • Otta på tilen

    Vi som planerar äggdonation 2020

    Hej alla!
    Ny här (och på FL öht), så det känns som att jag sladdar in lite från sidan...
    Är 49 år och har tre tonårsbarn, tillkomna på det vanliga viset, har nu en sladdis på gång, vad det verkar iaf...
    Jag gjorde embryotransfer 1 aug hos OLGA-kliniken i St Petersburg, första försöket någonsin.
    Eftersom jag är så ny på detta med IVF så är det så mycket som jag inte vet, alla små frågor om vad som händer i kroppen, skillnad mot "vanlig" graviditet, läkemedel och behandling osv, som jag hoppas kunna få en del svar på här.

  • Otta på tilen

    Förresten: Om någon har frågor om något om resor till St Petersburg och Olga-kliniken så kanske jag kan svara. Jag var som sagt där för behandling och embryotransfer 26/7-2/8.

  • Otta på tilen
    GrodanS77 skrev 2020-08-24 10:21:38 följande:
    Välkommen hit! Du har alltså plussat? Grattis!

    Jag har barn via äd men gjorde i Sverige så det där med mediciner under graviditet kan skilja från när jag var gravid. Men är det något du undrar över så är det bara att fråga. Finns det förresten ingen tråd för gravida efter äd 2020? Jag vet att det finns en för 2019 men där har väl alla fått nu kanske.
    tack! Ja jag har plussat; borde nu vara i vecka 5+6. Testade 11/8, alltså två veckor sedan nu. Men allt känns sååå osäkert så har svårt att tro på det. Mest är jag orolig för att det kommer lite då och då små svarta/bruna prickar av koagulerat blod i Crinonen, det känns läskigt. 
    Jag har ju kontakt med min sköterska hos Olga angående detta och hon ger mig direktiv, men ändå; vad betyder det?? Är det kört nu eller? jag måste nog köpa ett nytt gravtest idag o prova,...
  • Otta på tilen
    GrodanS77 skrev 2020-08-24 11:20:09 följande:
    Det är jättejätte vanligt med små blödningar i samband med äd. Alla mediciner gör slemhinnorna sköra. Sen är det mycket som händer där inne just nu och ibland kan ett litet blodkärl brista. Inget konstigt med ååååh va jobbigt det är! Det är skräcken att hitta blod i trosorna vid graviditet oavsett hur graviditeten kom till.

    Har du fått extra mediciner från kliniken? Typ något ?blödningskit? som en del kliniker utomlands verkar ha.
    tack snälla för lugnande ord! jag har fått direktiv om att köra på ett utökat läkemedelsprogram som de kallar Full plan B, vilket innefattar mer progesteron samt nåt blödningsstoppande som heter Tranexamic.

    Samtidigt fick jag just tillbaka resultat på blodprov nu som visar bra HCG-nivå så det är ju nånting iaf.. min sambo rejsar nu hem från jobbet för att ge mig mer injektion. bara vänta och se antar jag...
  • Otta på tilen
    bellis2 skrev 2020-08-24 12:32:16 följande:
    Välkommen till tråden! Är själv patient på Olga-kliniken.

    Det är inte kört men det är viktigt att du följer direktiven som sjuksköterskan ger.

    Det är vanligt att det sker. Oftast är det gammalt Crinone som kommer ut. Ibland också när blödningar sker så behöver kroppen mer hormoner och det är därför du har olika typer av behandlingsplaner (B).

    Länkar dig till en blogg med tidigare patient hos Olga. Varning om man är äckelmagad. Trots blödningar så var det inga problem.
    nouw.com/ourlife/-2a-blodningen-varning-for-ackliga-bilder-35755736
    tack för info och länk! 
    jag kollade den och läste; så illa har det inte sett ut för mig, vilket är skönt, men jag känner igen en del. Tror att det är pga att det pågått ett tag nu, det här skvättandet med bruna crinone-klumpar, som de sätter in Plan B. 
  • Otta på tilen
    bellis2 skrev 2020-08-24 12:47:05 följande:
    Om du klarar av att ta injektioner själv i magen så kan du köpa några extra vattenbaserade progesteronsprutor från Frankrike. De är dyra men bra att ha några extra ifall ens partner inte kan ge injektionen i skinkan om det skulle behövas. Jag skulle inte klara av att ge mig själv den i skinkan.
    Ja, jag har beställt några vattenbaserad från Frankrike, de är på väg. Men ännu får jag förlita mig på min sambo, jag har tränat lite på att försöka ta den oljebaserade på mig själv i skinkan, men jag tror inte att det går så bra. Väldigt akrobatiskt, lite som yoga..:)
  • Otta på tilen
    PeeWee44 skrev 2020-08-24 16:07:08 följande:
    Jag hänger mest i äd 2019 tråden, jag var också hos Olga. I vecka 7+1 fick jag en blödning så att jag blödde igenom trosor, jeans och det kom blod på golvet. Full plan b, miraklet är idag sju månader. Hade aldrig gått utan plan b, hormonerna dippade rejält. Du ska se att det kommer gå utmärkt, dom har koll på läget. Lycka till!
    tack snälla för pepp, det värmer verkligen. 
    Jag får köra den här full plan B nu då, och ha så mycket tålamod som jag kan uppbåda.
  • Otta på tilen
    PeeWee44 skrev 2020-08-24 16:07:08 följande:
    Jag hänger mest i äd 2019 tråden, jag var också hos Olga. I vecka 7+1 fick jag en blödning så att jag blödde igenom trosor, jeans och det kom blod på golvet. Full plan b, miraklet är idag sju månader. Hade aldrig gått utan plan b, hormonerna dippade rejält. Du ska se att det kommer gå utmärkt, dom har koll på läget. Lycka till!
    Men ni som gjort detta med äd tidigare; har det varit så här svajigt och osäkert hela graviditeten? Eller kan man se fram emot att det lugnar ner sig efter v12, när placentan förhoppningsvis kickar in? (om jag kommer dit, peppar peppar...)
  • Otta på tilen
    Zwillinge86 skrev 2020-08-24 18:32:23 följande:

    När vi ändå pratar om sprutorna, får ni alla hjälp av era män att ta dem i skinkan? Hur tycker ni/de att det funkar? Har de fått nån instruktion eller genomgång av kliniken eller har ni youtubat ;) Är lite osäker på hur vi ska lösa det här hemma nämligen. Har fått köpa några ampuller från tidigare Olga-patient samt fått hjälp av en kompis att få tag på kanyler, men hon föreslog att jag skulle läraktig att sätta dem i lårmuskeln själv. Och nu är jag lite velig...

    Annars är plåster, progynon och progesteron (vagg+spruta) det som ordineras hos Olga efter insättning va? Har förstått det som att det är standard då Olga inte ber er ta blodprov för att kolla värdena efter insättning, men att det är lite standardbehandling vid ÄD oavsett vad man haft för problem. Hur är det med E-vitamin efter insättning?


    Ja, min man fixar progesteronsprutorna åt mig. Han fick lära sig det ordentligt på Olga-kliniken; sköterskan var snäll men bestämd och sa till honom där han stod och tryckte i hörnet: Now, husband, come here, you learn!
    Han är väldigt bra på det. Har dock beställt några vattenbaserade också (dyrt!), för att kunna fixa själv vid behov, jag har inga problem med att ta tex Klexane-sprutorna i magen. 
    Dessutom blir det ganska mycket irritation, sveda, hetta och knölar i vävnaden i skinkorna till o från pga alla sprutor där, så kan vara bra att alternera.

    För övrigt tar jag Progynontabletter, Crinone-vagitorie gel och Divigel transdermal gel på magen i stället för Estradot, eftersom Estradot inte gick att få tag i på apoteket i somras iaf. Ingen E-vitamin men D. 
  • Otta på tilen
    bellis2 skrev 2020-08-24 19:52:20 följande:
    Jag var mest orolig för sprutorna i skinkan men tar hellre det än magen som är det värsta för mig.

    PeeWee44 förklarade för mig att:
    "Methacin är en rysk medicin som inte finns i Sverige. Livmodern slappnar av också sa dom till mig."

    Det är en tablett som tas morgon och kväll.
    Ja, Methacin och magnesium tar jag också, samt D-vitamin, Omega 3 och folat.
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020