Inlägg från: Myrika |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    BF september 2020

    Hej! Jag är ny på familjeliv och har precis plussat för första gången :) Vi har fortfarande inte riktigt tagit in det ännu. Min man och jag har varit tillsammans i 12 år och velat ha barn länge men då jag under flera år var väldigt sjuk och vår ekonomiska situation var allt annat än bra (då jag var utförsäkrad) så har vi inte vågat förrän nu då allt äntligen har stabiliserat sig. Och vi känner oss både förvånade och tacksamma då det visst gick på första försöket :D

    Enligt preglife-appen är jag beräknad 10/9 och ska på mitt första besök hos barnmorskan 22/1.

    Hur mår ni? Jag har väldigt ömma bröst och lite molvärk, samt trötthet och halsbränna. Och det är väl bara en tidsfråga innan illamåendet dyker upp. Jag är också väldigt nervös, speciellt på morgonen då jag kan vakna med ångest. Jag har asperger och problem med psykisk ohälsa och äter Sertralin, som jag tyvärr inte vågar sluta med. Någon annan som äter SSRI?

  • Anonym (Kaffedraken)
    Lovisa1 skrev 2020-01-06 20:24:31 följande:

    Plussade i lördags, om min app räknat rätt så är jag i vecka 4 (3+5) :D

    Första barnet. När är de dags att ringa och boka tid till barnmorska/sjuksköterska? Känns som man borde vänta 1 månad till iallafall?

    Och tips på roliga sätt att berätta för sambons mamma? (Hennes första barnbarn)


    Jag bokade tid direkt efter det digitala plusset då jag var i vecka 4. De hade väldigt fullbokat så tidigaste tiden var tre veckor senare (vilket nu är om drygt två veckor). Detta är min första graviditet så jag vet inte hur man brukar göra, men jag tror inte att du kan ringa för tidigt :)
  • Anonym (Kaffedraken)
    Önskarbebis2020 skrev 2020-01-10 11:03:20 följande:

    Ni som har plussat och är gravida, känner ni av molvärk och ilningar? Lite obehagligt


    Jag har en del molvärk och magen är precis lika jobbig som vid mens, vet inte hur många gånger om dagen jag måste springa på toa xP Har precis gått in i v 6 och illamåendet börjar göra sig till känna nu också
  • Anonym (Kaffedraken)
    maria96 skrev 2020-01-10 19:11:19 följande:

    Grattis till plusset! :). Jag plussade nydligen, bf 4 september enligt Preglife appen.

    Det känns fortfarande inte på riktigt. Är så himla glad dock! :))

    Någon som hos MVC ännu? Jag ska dit på onsdag, är så nervös inför det. (Första barnet)

    När ska man berätta för familjen? Vill så berätta då min syster också är gravid.

    När tänker ni berätta? :)


    Grattis!

    Jag är i v.6 och berättade för min mamma nästan direkt. Vi har också berättat för våra närmsta vänner idag och ska berätta för mannens föräldrar när som helst. Jag orkar inte dölja mitt mående för dem eftersom jag träffar dem ofta. Ska väl berätta för min övriga familj snart också
  • Anonym (Kaffedraken)

    Någon annan som mår pyton? Är i v. 6 nu och illamåendet har slagit till. Har svårt att äta och det enda jag känner någon form sug efter att äta är jättekonstiga grejer som ändras hela tiden. Inga kräkningar än men känns inte som att det är långt bort. Fryser gör jag också, typ frossa och väldigt trött samt att magen har varit lika bråkig som vid mens.

  • Anonym (Kaffedraken)
    Önskarbebis2020 skrev 2020-01-12 17:54:22 följande:

    Jag mår inte pyton, men har haft ilningar och nu massa molvärk som känns som mensvärk. Är i v. 4 (3+6) så går in i v.5 imorgon samt lite ömma bröst. Har även känningar av magkatarr + hungrig konstant.


    Sol2020 skrev 2020-01-12 18:01:13 följande:

    Jag går också in i v 6 imorgon och har också som frossa och lite värk i kroppen, vet att jag kände så i början av förra graviditeten också. Har mest känningar i brösten, dom gör sjukt ont & lite molvärk om jag stått upp mycket på dagarna.

    Har bara haft illamående 1 dag än sålänge, då var det kräkvarning fram till kl 15, sen vände det. Fick dricka små klunkar iskallt vatten hela dan för att klara jobbdan men har sen dess skippat mitt kaffe på morgonen & tar en liten kopp te ist, mår mkt bättre sen dess.

    Hoppas det vänder för dig snart!


    Jag läste att illamåendet började i v.6 för många och det slog verkligen inte fel här :P Jag har också molvärk och ömma bröst (som har gjort ont sedan ägglossning), även om brösten är mycket bättre nu än i v.4-5 då jag knappt kunde ligga på sidan för att de gjorde så ont. De har också redan blivit lite större. Halsbränna och sura uppstötningar har jag gott om också.

    Jag dricker "femineral gravid och ammande" och drack "femineral kvinna" flera månader innan graviditeten på grund av dåliga järnvärden, men jag ska prova en högre dos av vitamim b6 då det sägs hjälpa mot illamåendet för ca 70%.

    Jag har turen att kunna arbeta hemifrån men om jag mår som jag har gjort idag vet jag inte om det går ändå.

    Både min mamma och syster har haft extremt graviditetsillamående och mamma fick ligga inne med dropp då hon inte fick behålla något och syster kräktes fram tills förlossningen, båda två trots lergigan comp utskrivet. Så jag har inte generna på min sida direkt haha

    Jag hoppas att ni slipper att må alltför dåligt!
  • Anonym (Kaffedraken)
    Önskarbebis2020 skrev 2020-01-12 11:05:05 följande:

    Kanske en liten udda fråga men fortsätter ni ha sex som vanligt nu när ni plussat? eller är ni rädda/oroliga att något kan hända nu under dessa veckor?


    Jag har sex som vanligt så länge det känns bra. Jag är inte orolig, men har heller inga missfall eller blödningar i bagaget
  • Anonym (Kaffedraken)
    Önskarbebis2020 skrev 2020-01-15 08:17:28 följande:

    Godmorgon!!

    Hur mår ni alla? Jag har inte fått något illamående ännu i V5 (4+3) men har ömma bröst och molvärk väldigt sällan.

    Har dock ganska orolig mage och får magknip någon gång per dag. Annars känner jag mig knappt gravid... någon som känner igen sig?


    Jag går in i v. 7 imorgon och har mått illa 24h om dygnet i drygt en vecka nu. Jag kräks inte, men illamåendet finns där hela tiden. Jag lyckas inte äta något innan kl 15 typ och då är det väldigt specifikt vad jag kan tänka mig att äta. Jag är också otroligt trött emellanåt och har en hel del molvärk.

    Vi har precis köpt hus också och jag är jättestressad eftersom att vi måste få lägenheten klar för visning nästa helg.
Svar på tråden BF september 2020