• Mon 30 Dec 2019 11:42
    982 visningar
    49 svar
    49
    982

    Kärlek finns inte.

    Uppenbarligen har jag haft en alldeles för romantiserad syn på kärlek, men jag inser nu att det i själva verket bara är en kombination av sociala och kroppsliga begär. En stunds glädje över att en viss person finns i ens liv, som så småningom går över och man hittar en ny som man anser vara ?den rätta?. Du lägger en del av din lycka i denna personen, planerar kanske flera år framåt och tror att det är just denna ?rätta? som du kommer leva med tills du dör. Men i själva verket handlar det bara om en människa du råkar gå ihop med och som du finner någorlunda attraktiv. Man lovar varandra både det ena och det andra bara för att du eller den andra ska kunna rasera allt en dag. Hur jäkla meningslöst som helst. Världen är full av praktexempel, det är inte bara jag. Och det är inte att jag ångrar något i mitt liv, bara hur naiv jag varit som gett hjärtat rakt ut, lagt min lycka i andras händer och förväntat mej detsamma tillbaks, eller åtminstone att personen hållit fast vid sina löften. Men människor ljuger.

    Inser nu att kärlek och tvåsamhet mellan två personer, från början helt okända för varann, är bullshit och jag tror inte en sekund på den igen. Jag vill inte tro på den.

  • Svar på tråden Kärlek finns inte.
  • Anonym (L)
    Mon 30 Dec 2019 11:59
    #1

    Du låter deprimerad.

  • Anonym (H)
    Mon 30 Dec 2019 12:00
    #2

    Det verkar som att du är deprimerad.

  • Mon 30 Dec 2019 12:02
    #3

    Jag håller med dig. Tänk på all otrohet, skilsmässor, misshandel, och incest(där en person i familjen begår övergrepp mot barnen i familjen). 

  • Anonym (Kärle­k finns absolu­t men är ett gemens­amt obb)
    Mon 30 Dec 2019 13:27
    #4

    Håller med till stor del. Att bli förälskad har väldigt lite att göra med en särskild person eller att man är skapt för varann osv. Det handlar om hormoner, föreställningar, beroende, biologi, ideologi óch främst förväntningar skulle jag säga. Sen traditioner och normer så klart som styr våra val och ickeval.

    Jag är en person som kan bli helt besatt när jag är förälskad ,men det kan gå över lika snabbt och så kan jag inte förstå att jag blev attraherad till att starta med?
    Jag får romantiska infall  lite då och då av speciella utseenden, att jag blir kåt på någon, att någon bekräftar mig som jag vill bli bekräftad av. Jag vill ibland ha en relation med någon istället för att vara själv, och bestämmer mig liksom för att det får vara nästa jag ligger med.

    Det kunde ha varit i princip vem som helst som jag hade okej sex med och blivit attraherad av. Kan sätta på känslor bara för att jag vill, eller stänga av dem när någon visar sig vara en svikare eller inte motsvara mina förväntningar.

    Kärlek å andra sidan, är för mig inget jag kan styra. Det är som ett hantverk man gör med en annan person. Det krävs tid och ständiga uppoffringar, för att komma dit. Kärlek är ett kapital som byggs upp av goda handlingar, som kommer av nära vänskap. Att man investerat i varann och fått något värdefullt tillbaks, men inte alltid det som man förväntat sig.  Människor man varit ihop med är för mig de bästa vännerna eftersom man delat vardagen och lärt känna varann på djupet,  men inte längre passat ihop som par.

    Jag vet att kärlek existerar för jag har upplevt det och känner kärlek för flera. Men jag är inte kär i någon. Dt är svårare eftersom det krävs attraktion. Att man vill ha sex med någon, är nyfiken på personen och att den känner samma tillbaks.

  • Anonym (Emma)
    Mon 30 Dec 2019 13:40
    #5

    Wow...nydumpad och bitter much?

  • Lainie Kenned­y
    Mon 30 Dec 2019 13:45
    #6

    Det gör ingen skillnad om ruset är hormonellt initierat eller om det kallas för kärlek, det känns ju likadant ändå, och det spelar ingen roll om det går lika bra att trivas med flera olika under en livstid. Njut av det och kalla det något annat. Håller med om att konceptet kärlek är trams. Realiteten/känslan är fin.

  • Tue 31 Dec 2019 16:18
    #7
    Anonym (Emma) skrev 2019-12-30 13:40:10 följande:

    Wow...nydumpad och bitter much?


    Snarare livserfarenhet som gjort mej realistisk.
  • Tue 31 Dec 2019 16:19
    #8
    Anonym (Emma) skrev 2019-12-30 13:40:10 följande:

    Wow...nydumpad och bitter much?


    Snarare livserfarenhet som gjort mej realistisk.
  • Anonym (Fel)
    Tue 31 Dec 2019 16:29
    #9

    Du har helt enkelt inte funnit den äkta å riktiga kärleken än

  • Tue 31 Dec 2019 17:12
    #10
    -1 +1

    Skönt att du kommit till den insikten då slipper du bli besviken i framtiden då du vet hur det fungerar.

Svar på tråden Kärlek finns inte.