• Anonym (Sveri­ge i ett nötska­l)
    Thu 2 Jan 2020 18:26
    1970 visningar
    57 svar
    57
    1970

    Sonens rånare fick villkorligt

    Det är Sverige med sina slappa lagar i ett nötskal.

  • Anonym (Sveri­ge i ett nötska­l)
    Thu 2 Jan 2020 18:31
    #5
    -2 +5
    HappyHippoGuy skrev 2020-01-02 18:24:37 följande:

    Sd är det partiet med flest sextrackaserade kvinnor samt vill de begränsa kvinnors rätt till Abbort


    Det är en myt som floreras bland vänstertrollen. Det är bra att ta reda på fakta innan man uttalar sig.

    SD vill inte begränsa kvinnors rätt till abort, de VILLE sänka den övre abortgränsen till vecka 12 liksom de allra flesta andra EU länder iom den medicinska utvecklingen. De har dock ändrat sig i den frågan. Och SD har inte flest "sextrakasserade kvinnor".
  • Anonym (Sveri­ge i ett nötska­l)
    Thu 2 Jan 2020 18:46
    #10
    -1 +1
    Anonym (***) skrev 2020-01-02 18:37:39 följande:

    Att sänka gränsen till 12 veckor är att begränsa kvinnors möjlighet till abort. Och att sänka till 12 har inget med någon medicinsk utveckling att göra. 

    Så det var  inte så mycket fakta i ditt inlägg. 


    Det är inte att begränsa kvinnors möjlighet till abort då en betydande majoritet av alla graviditeter upptäcks i ett tidigt stadium, och abort pga missbildning etc skulle man enligt förslaget få göra senare än vecka 12. Dessutom har kvinnan all möjlighet att få göra abort även om den övre abortgränsen skulle sänkas, det är inte så att abort helt skulle förbjudas direkt.

    Och det har i allra högsta grad med den medicinska utvecklingen att göra då vi idag kan rädda betydligt fler foster allt tidigare än vad vi kunde göra då nuvarande abortgräns stiftades.

    Detta ämne har varit uppe i politisk debatt tidigare av vårdpersonal som varit med om att sent aborterade foster levt en stund utanför livmodern.
  • Anonym (Sveri­ge i ett nötska­l)
    Thu 2 Jan 2020 20:57
    #15
    -1
    Anonym (***) skrev 2020-01-02 20:54:39 följande:

    Om det inte är en begränsning, varför då vilja sänka gränsen? Om nu SD vet att det inte gör någon skillnad, eftersom de dragit tillbaka sitt förslag, så måste de haft en annan agenda. 

    Och nej, 12 veckor har inget med medicinsk utveckling att göra. Att tro att man måste sänka gränsen till 12 veckor för att man idag kanske kan rädda enstaka liv(varav majoriteten redan är så sjuka att de inte skulle överleva)  några dagar tidigare. Då skulle man ju lagt ett förslag att sänka den översta gränsen, men det var inte det SD ville. SD ville sänka gränsen även för foster som  aldrig skulle överleva utanför kvinnans kropp. Dvs icke medicinska skäl. 


    Nej, det ville de inte. Vill du att man ska ta dig seriöst så kan du iallafall börja med att hålla dig till sanningen.
Svar på tråden Sonens rånare fick villkorligt