Inlägg från: Anonym (Hind) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hind)

    Gravid trots spiral - vansinnig

    Anonym (Ditt beslut) skrev 2020-01-04 00:53:42 följande:

    Jodå, jag har blivit gravid trots preventivmedel, var helt självklart att göra abort eftersom jag använde preventivmedel av en anledning. Klart man KAN välja att behålla ändå men då VILL man ju ha barn, och då kan jag faktiskt förstå att en man tycker att man "lurats" även om man egentligen inte kan garantera att sex inte kommer resultera i ett barn. Man kan tänka i gråskala trots att man stöttar att det i slutändan är hennes beslut. På samma sätt är det, rent lagstiftningsmässigt, upp till honom om han vill vara en del av ett eventuellt barns liv eller enbart betala sig fri, något TS behöver ta hänsyn till. Sätter man ett barn till världen trots den vetskapen är det ett val man gjort.


    Ok, men det är väl bara att acceptera att alla inte är som du. Jag är inte mot abort, men tror själv inte att jag känslomässigt skulle kunna genomföra en om jag skulle bli gravid trots skydd, även om jag är färdig med barn. Man har inte lurat någon för att man känner så.

    TS, det kommer bli ett jobbigt beslut hur du än gör. Du måste vara beredd på att gå igenom det hela ensam om du behåller, men gör du det hoppas jag att du vet att du är helt i din rätt att behålla barnet utan att känna att du lurar din pojkvän.

    Har du vänner eller familj som kan stötta dig?
Svar på tråden Gravid trots spiral - vansinnig