• Lovart

    Ägglossning efter stopp m. cerazette

    Hänger på här. Har exakt samma situation!

    Det du skriver om att du har svagt streck på ÄLtest tänker jag annorlunda om. Som jag förstått så syns inget streck alls om ägglossning inte är på ingång. Strecket blir starkare och starkare ju närmre ÄL man kommer. Så fortsätt testa så gissar jag på att du får ett starkt streck snart, och sen lossnar ägget 24-48h efter om jag förstått rätt. (Ny på ÄL-test, mina är på väg med posten :D)

  • Lovart

    Zqv123: Detta är vad jag luskat fram om ÄL-test. Ett kontrollstreck ska alltid finnas och sen är det blankt om ÄL är långt bort t ex precis efter mens. Så kommer ett svagt streck när hormonet som förbereder lossning kommer, vilket blir starkare och starkare tills det när sin peak. Då släpper ägget snart och sen blir teststrecket svagare igen tills det blir blankt :) Kanske du missar ägglossningen om strecket försvinner nu, annars tror jag det närmar sig :D

    Friskis: Exakt så sa min gyn till mig med :D Sen beror det ju på om ägget lyckas släppa också och om kroppen behåller befruktat ägg.

    Jag har barn sedan tidigare, en nioåring :) Ändå känns det som att det kommer bli svårt att få ett till. Jag var ju så ung när jag fick mitt barn och nu är jag snart 29. Jag opererade bort cellförändringar i livmoderhalsen för cirka två år sedan också. Det skulle inte påverka fertiliteten sa dom, men man blir ju ändå orolig när det har gjorts ett ingrepp :(

  • Lovart

    Det är digitalt test då alltså? :) Då skulle jag nog bara använda gubbarna. Åh vad jag längtar tills mina ÄLtester kommer nu så jag får utforska min cykel :D Jag har inte fått mens än efter pillerstopp i november. Dum som jag är så skrev jag inte upp vilket datum men tror det var i slutet av månaden.

    Tror att jag kan ha haft ägglossning för några dagar sedan pga konsistens på flygning. Vi prickade dock inte ägglossning isåfall så jag väntar på mens.

  • Lovart

    Hihi, ja 29 är väl ingen ålder egentligen men jag har ju bara att jämföra med att jag var 19 när jag blev gravid med sonen :D

    Det där med hur befruktning går till är ju en hel vetenskap känns det som efter att ha börjat grotta ner sig! Med sonen ?bara blev det?. Jag har alltid haft oregelbunden mens förr, och under cerazette hade jag ingen mens alls. Kan tänka mig att jag kommer ha oregelbunden nu med :/

    Min gubbe visste ingenting om ägglossning innan jag gav en lektion :D Han är 33.

  • Lovart

    Det är olika, en del känner inget alls och en del känner värk. Finns nog fler symptom :)

    Flytningarna blir halkiga, sega och om man fångar upp lite på fingret och pressar mot det andra så blir det en ?bro? mellan fingrarna när man särar dem igen. Som snor, haha blä. Vet inte helt säkert om det var ÄL för jag hade inga test.

  • Lovart

    Jag är skit kass på cyklar och sånt :D Nu har jag köpt ägglossningstest. Tog ett igårkväll och det kom ett svagt streck. Tog ett nytt imorse och då var det starkare än igår. Så jag kanske inte haft ÄL ändå då när jag trodde det. Vilken djungel alltså!

  • Lovart

    Jag slutade med p-piller för två månader sedan och har inte fått mens än :/ Inte preggo heller

  • Lovart

    Låter som ägglossning! Jag har ingen aning om det är före eller under äggsläpp... hmmmm

Svar på tråden Ägglossning efter stopp m. cerazette