• Maily

    Behöver er hjälp och råd. Tecken på graviditet?

    Hej! Vi verkar vara i liknande situation :) Min partner bor också i annan stad för tillfället, vi passade på att sexa under jul och nyårshelgen och jag är på bim -6. 


    Jag har bara lite molvärk sen igår och jag brukar aldrig ens ha mensvärk... 


    Känner inget i brösten. 


    Hade däremot temp-dipp idag och en blödning inatt som fortf är kvar lite av nu idag men mindre... hoppas det är en nidblödning men är osäker då den är så stor. Men kan ju inte vara mensen på bim -6 liksom, och så verkar den avta...


    Är lite konstig i magen också. 


    Önskar att jag hade ont i brösten, det verkar vara det "säkraste" tecknet... 

  • Maily

    Ja spännande :D Jag är orolig att nidblödningen egentligen är mensen som börjar, men den brukar ju inte minska... så får se. Vågar knappt gå på toa för är orolig att det kommit mer blod :S 


    Jag kände det som att jag blev kallare istället, kände direkt när jag vaknade att det kändes annorlunda, får hoppas att det blir bättre imorgon :) Men det verkar mer logiskt att man ska känna sig varm som du gör, för omgivningen är ju varmare om man själv är kallare. Vet inte varför jag kände mig kallare, haha. Men tempen sjönk med 0,4 grader så det är ju ett stort dipp. Men två dagar i rad hade du alltså? Då kanske det inte är kört om den dröjer en dag med att öka, det är ju positivt. 


    Molande är det enda jag känner också och det är väldigt vagt. Nästan så jag tror att jag inbillar mig det men sen glömmer jag bort det och så känner jag av det igen så tror inte att det är inbillning :) 

  • Maily

    Vad roligt att vi är många som har bim samtidigt :D Jess, jag har 26dagarscykel, så inte exakt samma men närapå :P

    Idag gick min temp upp igen och jag blöder inte mer så hoppas hoppas det var implantationsdipp och nidblödning! Men molvärken försvann också så nu har jag inga symptom alls :/ förutom lite rörig i magen.

    Tror inte att jag vågar testa innan bim, är säkert låghormonare ifall jag är gravid eftersom jag inte har några symptom nu längre... :S Om jag får mer symptom så kanske jag vågar testa tidigare. Bim -5 idag!

    Emalie - vad spännande att du vågar testa varje dag! Kommet ju bli jättekul att se hur det blir starkare om det blir plus! :D

    IF89 - jag hade restless legs igår kväll! Är det ett symptom? :O

  • Maily
    Majken91 skrev 2020-01-07 13:15:40 följande:

    Maily - tycker det låter lovande för dig! Håller tummarna!

    Tog ett cb early idag, även om jag sagt åt mig själv att inte göra det. Fick neg på bim-4. Dock mått lite illa både igår och imorse. Kan dock vara start på pms. Min ryggvärk har också blivit bättre...

    Börjar blicka framåt för att hålla humöret uppe - typ vilka goda viner jag ska dricka när mensen kommer :P.


    Brukar du vara illamående vid pms? Jag mådde illa förra månaden men då var det inget, var nog bara förväntan, haha. Nu känner jag inget sånt hur mkt jag än känner efter men det brukar ju vara ett bra tecken :) Så håller tummarna för dig! Inget konstigt med neg på bim -4. Visst är det från bim-3 det brukar stå man kan testa med de tidiga testerna, att vissa procent kan ses redan då men inte alla? :)

    Haha bra tänkt med vinerna. Har ett gott rött hemma som jag får dricka i helgen om mensen kommer. Och så mkt kaffe som jag orkar ska jag dricka då. Nu försöker jag hålla mig till 1-2 koppar på morgonen och det är inte det lättaste :)
  • Maily
    Majken91 skrev 2020-01-07 13:59:41 följande:

    Nej det brukar jag egentligen inte... Men försöker att inte läsa in för mycket i all jag känner, det är så lätt hänt! Har för mig att det stod 96% säkerhet från bim -4, men det är klart att det kan vara tidigt iaf. Men NU blir det inget mer test förens bim+1. 

    Ett problem för mig är också att jag slutade snusa någon vecka innan äl, tror att jag det som känner som annorlunda i kroppen också kan vara avsaknad av nikotin. 

    Haha, jag fick en riktigt fin Amarone på nyår som ligger och väntar på mig! Hoppas givetvis att jag får lagra den men det är en bra tröst!


    Åh amarone är gott! Det är ett bra tröst-vin! :)

    Gick det bra att sluta snusa? Starkt av dig att göra det innan äl redan! :) För mig är det bara kaffet som är svårt...

    Men oj, vad var det för test? Låter mysko att det kan vara så... nu blir jag också sugen på att testa men ska försöka hålla mig... bim -4 imorgon.
  • Maily
    Etttvåtrehjälp skrev 2020-01-07 16:25:37 följande:

    Jag hoppar också in här!

    Jag och sambon började också försöka i december, och jag blir fullkomligt galen. Min förra mens var vääääldigt konstig, hade blödning i totalt 14 dagar, varav 9 av dem var kraftigare. Dock var även de första dagarna med rött blod! Brukar ha lite spottings innan mens men det här är ju ett skämt. Antar att det såhär pga förväntan hehe. Men jag vet ju nu inte när jag hade äl! Dock tror jag att det var mellan 26-29, så borde ha bim ca 9-12. Har haft molvärk från och till ända sen 28/12 och idag har jag även som ilningar/dragningar kring livmodern. Har också mått illa från och till och har ömma bröstvårtor, dock brukar jag ha det innan mens, det är snarare mindre nu än vanligt! Tog test igår som visade neg... HUR ska man göra för att inte tänka på det hela tiden som alla säger?! Man blir ju knäpp!


    Åh svårt att veta när du inte vet när ÄL var... kanske testa var tredje dag tills du antingen får plus eller mensen kommer? :) Men det är jättesvårt att inte tänka på det hela tiden, jag vet. Har en jobb-grej jag borde hållit på med igår men kunde inte, satt bara och googlade symptom, haha! 


    Majken91 skrev 2020-01-07 16:37:03 följande:

    Det gick faktiskt smidigare än jag trodde att sluta snusa (har snusat i ca 6 år) första dagarna var dock hemska. Kör med onico och det fungerar jättebra för mig! Har dock varit ledig hela julhelgen och inte testat nikotin/kofeinabstinensen på jobbet än... tror det kommer bli tuffare då.

    Bifogar bild på testet, kan vara värt ett försök? :)


    Vad skönt att det gick så bra! Min väninna som snusar hade jättestora problem med det och lyckades inte förrän plusset var ett faktum, men tror att chanserna ökar jättemycket om man gör som du istället :) När börjar du jobba? 


    Hm, det ser ju ut på testet som att det skulle gå att testa på bim -4 men jag tänker att om man har en menscykel som kanske varierar på en dag så kan det missvisa ganska enkelt. Min brukar vara 26 dagar men 25 eller 27 är inte ovanligt. Någon enstaka gång har den varit typ 32 också (någon gång per år) så jag tror det finns chans fast man fått neg på ett sånt test :) 


    IF89 skrev 2020-01-07 17:00:33 följande:
    Jag vet faktiskt inte. Det har varit extremt för mig ialf!! Flera nätter i sträck jag haft det och värmeslag nu

    Jag hade det igår igen fast fryser om nätterna istället, hm... 


    Missjessbeck skrev 2020-01-07 20:09:35 följande:

    Åhh. Är mer hoppfull för er tjejer än mig själv! =) jobbar som en tok fram till helgen så ska försöka hålla fingarna i styr. Fick dock hem testerna idag... gud vad det kliar. Jag iallafall blir ambivalent. Tänk om det visar negativt för att man testat för tidigt osv.


    Jag vill också jättegärna testa men vågar inte riktigt... känns på något sätt värre att få minus på testet än att få mens Drömmer Kanske för att mensen är definitiv medan jag tror att får jag minus så har jag ändå lite hopp kvar fast ändå inte, hm... BIM är på måndag för mig... kanske en bra dag att testa så att man tvingas till jobbet och hålla humöret uppe ifall det blir minus - och mindre risk för falska minus, än om jag testar i helgen... 


    Men jag har teststickor hemma så hur håller man sig... Drömmer


    frökenkanin skrev 2020-01-07 23:26:11 följande:

    Hoppar också in här!

    Hade ÄL 30/12 och bim 14/1 och är minst sagt otålig, dagarna kryper fram. Fick panik igår när sambon lagade mat för att det luktade så äckligt och han har undrat vad som är grejen med mitt humör några gånger, dessa två tecken var de två första för mig innan bim med min dotter född våren -18. Flytningarna är inte som vanligt heller. Men svårt att veta vad som är inbillning och önsketänkande och inte. Försöker fokusera på andra saker så länge, men är klurigt ibland.

    Kul att så många andra verkar vara i samma situation, håller tummarna för oss allihopa.


    Det låter ju lovande men jag känner igen det där med önsketänket. Jag hade så för två månader sen, typ mådde illa och brösten ömmade men så kom mensen i alla fall :/ Måste varit att jag kände efter så mycket att jag blev illamående eller något, haha. 

  • Maily
    Majken91 skrev 2020-01-08 13:06:15 följande:

    Började idag, har varit jobbigare än under ledigheten men inte katastrof. Hoppas det blir bättre dag för dag.

    Jo det är sant, brukar ligga på 28-31 dagar så kört är det ju inte. Men annars är det bara att vänta in nästa äl :)


    Det blir det nog Solig


    Ja, och det är inte kört för denna månad innan mensen dyker upp Skrattande

  • Maily
    Jag tror ni testar för tidigt Solig BIM -5 så behöver det inte synas på testerna än... så det behöver absolut inte vara kört, speciellt om ni har höga temperaturer fortfarande. Men förstår att det är jobbigt att få ett negativt test, jag vågar inte testa än själv av det skälet... har test liggande i badrumsskåpet men tycker inte jag känner några direkta symptom nu (är också BIM -5) och tänker att då kan inte hcg-halten vara tillräckligt hög att ge utslag så tidigt... eller så är det inget den här månaden...
  • Maily

    Positivt ÄL-test är ju extreeemt bra tecken har jag hört :D

    Jag har fått lite mindre hopp. Fick inte till någon bra tempning imorse (försov mig 3h extra) så vet inte vad den ligger på och blödde pyttelite imorse. Brukar ha spottings veckan före bim annars och varit glad över att de hållit sig borta men nu känns det kört :/ Vet att det inte är 100% kört innan mensen kommer men ändå. Önskar jag fått till tempen och att den hållit sig hög, då hade det känts lite bättre. Eller ännu bättre om den dumma spottingen inte dykt upp >_

  • Maily

    Åh vad spännande att ni är så många som ska testa snart!! Solig Hoppas på så många plus som möjligt! 


    Jag tappade ju lite hopp iom miniblödningen jag hade imorse men det har inte kommit något mer så hoppet är väl inte helt ute ändå... Tycker också att det var lite för tidigt för mens, är på dag 24 idag... 

    Jag blir inte heller klok på tempen. Jag sov jättekonstigt inatt och fick därmed konstig temp. Blev väckt och tvungen att gå upp och ja... 

    Somnade först vid 3-tiden. Vaknade vid 7 (då jag vanligtvis tempar) men blev tvungen att gå upp typ 5-10 min. Tempade när jag kom tillbaka till sängen. Hade då 36,27 dvs under coverline men hade gått runt i huset i bara t-shirt och frusit. Låg i sängen och värmde mig i ca 15 min och tempade igen. Då blev det 36,80 dvs väldigt högt. Har inte haft så hög temp hittills. Sedan somnade jag om och sov till 10. Tempade när jag vaknade och hade då 36,48 dvs "normal" temp för innan bim. Vilken av dessa tror ni stämmer mest? Drömmer Jag ska hursomhelst sätta "sovit annorlunda" så den inte räknas med men undrar ändå, nyfiken som jag är... 

Svar på tråden Behöver er hjälp och råd. Tecken på graviditet?