• Mon 6 Jan 2020 16:21
    12189 visningar
    224 svar
    224
    12189

    Behöver er hjälp och råd. Tecken på graviditet?

    Hej alla.

    Googlat som en tok men hittat mest gamla trådar i denna djungel. Behöver era upplevelser, tankar och känslor.

    Jag är 28. december var månaden jag och min kille bestämde att börja försöka bli gravida när jag hade ÄL. Hade ÄL 29/12 2019. Beräknad BiM om 6 dagar. Då han ska flytta till mig (bor i annan stad) och fira jul och nyår här så har det mysts väldigt aktivt så man hoppas ju.

    Till saken hör att jag aldrig varit gravid, när jag ska ha mens upplever jag sällan några symptom utom mensvärk precis när jag får den. humörsvängningar dock men anser mig ganska skonad. Nu till saken.

    Vad kan jag hoppas på att känna eller leta efter för tecken på graviditet?

    Redan 5 dagar efter ÄL fick jag kraftig molvärk. Värre än normalt. Sedan var brödtvårtorna så känsliga i ca 3 dagar men inte så mycket längre. Idag 6/1-20 har jag i skrivande stund lätt molvärk och bubblande mage.

    Rutten i kistan och fått helt horribla mänger flytningar i helgen men nu är det åter mer normalt. Det är väl det fysiska jag kan ta på som är reelt. Sen viljan att bli gravid är så stor så börjar ju noja att jag inbillar mig saker. Som t.ex. att jag är hungrig på kvällarna. Brukar normalt äta en stor lunch och något litet på kvällen. Varit lite mer hungrig nu.

    Så hur ska jag tolka allt detta? Vågar en hoppas? Eller är det förhoppningar som framkallar skengaviditet?

    Skulle vara så tacksam för era råd.

    Mvh Jess

  • Svar på tråden Behöver er hjälp och råd. Tecken på graviditet?
  • Mon 6 Jan 2020 16:27
    #1

    Justja. En annan sak fysiskt. Lördag och söndag kände jag mig småfebrig / varm till och från. Men inte sjuk. Drömmer som en tok också.

  • Mon 6 Jan 2020 16:59
    #3

    Ååh, vi har exakt samma BIM! Coolt. Nidblödning verkar i min värld vara det säkraste tecknet :p håller verkligen tummarna för dig. Jag önskar så innerligt att det ska börja växa en liten människa där inne.

    Hur kände du temp-dippen? Jag märkte att jag blev varmare för blev helt flammig i ansiktet och mina kollegor trodde jag börja bli sjuk :P hände 2 dagar i rad. Ledig idag och har inte märkt något ???? mer än molande.

  • Mon 6 Jan 2020 17:37
    #7

    Följer gärnas åt :) aå spänd ändå. Mja, molandet är ju från och till. Just nu pågått ett par timmar :P brukar aldrig få molande inte ens innan mens förrän samma dag så bara det gör mig hoppfull men vågar typ inte ens hoppas även om jag innerst inne gör det.

    Är din cykel också 28 dagar? Hade varit lite kul om man hittar sin "cykelsyster" direkt ????

  • Mon 6 Jan 2020 17:40
    #8
    Emalie skrev 2020-01-06 17:32:56 följande:

    Hej! ???? jag är också på bim-6 och känns som om jag blir tokig på att inte veta vilka tecken som är inbillade och inte.. varit väldigt hård i magen, molvärk i svanken och hugg/dragningar i livmodern sen några dagar efter ÄL. Svagt illamående och som en ?tjock? klump i halsen om kvällarna. Brösten ömmar inte alls som de brukar göra mellan ÄL och mens.. gjorde ett test igår men var så svagt att det lika bra kunnat vara spökstreck. Kommer ni vänta till bim med att testa? :)


    Jag har beställt sådana "tidiga" som kommer ev imorgon med posten om jag har tur. Har du fått streck?!? Grattis!! Fick ett gravtest av en polare häromdagen men var negativt :/ gissar på att det var föe tidigt. Kanske testar när jag får stickorna men med rädsla att bli besviken. Kanske ska borde vänta till BIM -3 eller -2 åtminstone?
  • Mon 6 Jan 2020 20:04
    #15
    Emalie skrev 2020-01-06 17:51:55 följande:

    Tack men jag tror dessvärre att det inte var positivt så svagt som det var :( var verkligen tvungen att vinkla o spänna ögonen för att se något haha.. men jag har också beställt tester som jag hoppas kommer imorgon! Från testlagret. Så tänkte testa fram till bim för att se om det kommer synas något. Vore kul att peppa varandra och följas åt med testandet! :)


    Helt med på peppen ???? verkar som att smilies inte funkar här haha.

    Håller tummarna för oss båda.:)
  • Mon 6 Jan 2020 20:05
    #16
    Daphodil skrev 2020-01-06 17:54:52 följande:

    Vad jag har uppfattat är det ganska individuellt vilka symtom man har innan BIM vid graviditet. För mig har det varit molvärk på kvällarna och trötthet. De gånger jag INTE har varit gravid har jag haft alla möjliga symtom: illamående, hunger, brist på hunger, ömma bröst, frekvent urinering, etc...


    Haha visst är kvinnokroppen fashinerande :P jag vet inte vad jag ska tänka. Känner ju saker jag aldrig känt. Men mitt intellekt säger åt mig att invänta men hjärtat vill veta haha
  • Tue 7 Jan 2020 06:09
    #22
    Fridaemmy skrev 2020-01-06 23:52:59 följande:

    Har också bim runt den 10/1 :) molvärk, hård i magen och humörsvängningar (iaf enligt maken). Testade negativt idag dock.. men det är ju några dagar kvar :)


    Åhh. Min mage... så dålig i den. Gasig och bubblig.

    Tappa inte hoppet. Många dagar till bim.
  • Tue 7 Jan 2020 20:09
    #33

    Åhh. Är mer hoppfull för er tjejer än mig själv! =) jobbar som en tok fram till helgen så ska försöka hålla fingarna i styr. Fick dock hem testerna idag... gud vad det kliar. Jag iallafall blir ambivalent. Tänk om det visar negativt för att man testat för tidigt osv.

  • Wed 8 Jan 2020 17:07
    #40
    Emalie skrev 2020-01-08 15:51:17 följande:

    Hej igen! Har följt och läst vad ni skrivit. Håller tummarna för er alla! Själv börjar jag ge upp hoppet.. fick ju antydan till supersvagt streck på rfsu vanliga test för några dagar sen, igår samma sak med rfsu-testa tidigt. Men igår kväll och imorse har jag testat med de smala stickorna från testlagret och de är negativa. Så jag antar att det bara var spökstreck. Är på bim-5 (tror jag) och har fortfarande symtom men inte lika starka.

    Skulle nog inte börjat testa så tidigt, känner mig lite deppig. Hur är det med er andra? :)


    Kunde inte mig imorse. Testa negativt ='(

    Däremot tog jag tempen på jobbet hos våra ssk. Har förhöjd temp som jag misstänkt och känt. Låg på 37.8 och pendlat tror jag sen i fredags. Även varit förjävla grinig idag?! Brukar inte vara pmsig. Blir svårt när man ska hantera 32 vuxna haha. Så hoppet har inte släckts helt. Men blev helt klart nedslagen imorse. Fan.
Svar på tråden Behöver er hjälp och råd. Tecken på graviditet?