• Anonym (Mamma­)
    Sat 25 Jan 2020 18:45
    6126 visningar
    167 svar
    167
    6126

    Föda vaginalt

    Anonym (Kvinna) skrev 2020-01-07 02:58:20 följande:

    Jag vill ha barn i framtiden men vet inte hur jag ska klara att föda vaginalt. När jag ser videos på kvinnor som föder vaginalt får jag fullständig panik och det gör ont i kroppen. Jag tror att jag skulle be om att få dö under tiden jag föder och ge upp. Jag vet att många är rädda men jag är extremt känslig. Har smärtor under sex och extrem mensvärk som jag brukar svimma av. Är inte oskuld men är väldigt trång. Kan hålla mig från att gå på toa för att jag ogillar känslan och lätt få ont både fram och bak

    Jag är psykiskt och fysiskt känslig för fysisk smärta och inte stark nog. Det här får mig att känna mig svag och okvinnlig... Jag tänker att jag aldrig hade kunnat få barn om jag var född i en annan tid eller plats. All respekt till folk som har biologiska barn utan att ha fött vaginalt men för mig känns det fel skaffa barn och inte föda dem trots att jag fysiskt kan

    Någon som tänker/känner likadant? Förstår ni mig eller tycker ni illa om det jag skriver/tänker?


    Det går alldeles utmärkt. Det gör naturligtvis väldigt ont men det finns gott om smärtstillande att gå. Det är egentligen bara de absolut sista krystningarna som gör riktigt ont, då vill man bara gå hem men då är det ju snart över ändå.

    Bara för att du har ont vid sex och mens innebär inte det att du skulle få ondare än andra kvinnor när du föder.

    Det finns terapi för såna där tankar.
  • Anonym (Mamma­)
    Sat 25 Jan 2020 21:05
    #64
    Anonym (Hej) skrev 2020-01-25 20:52:23 följande:
    Att säga att det alltid finns smärtlindring och att det bara gör riktigt ont på slutet kan jag inte hålla med om. För mig gick det så fort att ingen smärtlindring hanns med (och man missade slangen till lustgasen så bara tom mask att andas i). Jag tyckte att de tre timmarna från etablerad värkar tills dottern var ute var för jävliga (och nej jag är inte smärtkänslig).
    Naturligtvis kan det gå väldigt fort men jag skulle våga påstå att en handfull timmar är väldigt ovanligt för en förstföderska, och då borde man hinna bedöva under tiden. Får man bedövning så överlever man definitivt, även om smärtan ligger väldigt högt på skalan.
  • Anonym (Mamma­)
    Sat 25 Jan 2020 21:36
    #66
    Anonym (Hej) skrev 2020-01-25 21:20:21 följande:
    Absolut är det inte vanligt. Men inte omöjligt att ts hamnar i detta läge och gör hon det utan att ha tagit tag i sina problem så är risken att det blir en väldigt traumatisk upplevelse för henne.

    Har hon överspänd bäckenbotten är risken större att hon får skador dessutom. Därför tycker jag verkligen att ts bör utreda sina problem innan hon föder vaginalt om hon ska göra det.

    Jag tror även att det är dumt att föda vaginalt med de fysiska och psykiska problem hon har nu. Men att om man utreder problemen och kommer över sin rädsla så är vaginalt att föredra. Jag tror inte på att föda vaginalt med en så stor rädsla då detta garanterat kan påverka förlossningsförloppet
    Ja man måste ju angripa problemet från båda håll; både fysisk undersökning om man misstänker något på den sidan och samtalshjälp för att kunna hitta ett inre lugn inför en eventuell vaginal förlossning.
Svar på tråden Föda vaginalt