• Nathiis

    Vi som planerar graviditet 2020!

    Helu (:

    Vi planerar att bli gravida 2020 och försöka få ett syskon till vår lilla tjej här hemma.

    Slutade amma i årsskiftet och väntar nu spännt på att mensen ska hoppa igång igen. Har haft, vad jag tycker känns som mensvärk idag så jag skulle bli väldigt glad om jag slapp vänta längre än såhär (Första gången någonsin man längtat efter mensen?).

    Förra gången tempade jag och jag hoppas kunna börja göra det denna gång med men eftersom lillungen min sover lite dåligt får vi se hur det blir med den saken 'xD

  • Nathiis
    trollkvinna123 skrev 2020-01-08 21:11:54 följande:

    Hej!

    Vår plan är oxå att bli gravida snarast, jag har inte heller fått tillbaka min mens än. Dock jobbar vi på att sluta med amningen. Just nu har vi slutat dagtid och dottern får bara amma morgon och kväll. Hoppas mensen kommer tillbaka ändå..


    Hur gammal är din lilla ? (:

    Vi har enbart ammat nattetid ett tag men nu kände jag mig väldigt klar och det gick bättre än jag väntade mig ..

    Fick höra att det är kvälls/nattamningen som styr hormonerna men jag har ingen aning om om det är så ..
  • Nathiis
    Mammaresan skrev 2020-01-08 21:38:47 följande:

    Åh är gärna med här och följs åt! :D Vi bestämde oss också väldigt nyligen. Också vid årskiftet! Jag är mitt i min cykel nu. Dag 13 idag men är lite osäker på om det är någon ägglossning på gång?? :/ Hade sex i måndags så kan ju vara så att jag haft en tidig ägglossning. Men är väldigt skeptisk till det då mina cykler är väldigt långa. Men vem vet! Använder inga ÄL-stickor utan haft/har Billingsmetoden som skydd samt sätt att ha koll på ÄL/fertila perioder m.m. Har funkat bra med de andra 3 barnen och de senaste 10 åren så! ;)

    Så det här är vårt 4:e gemensamma barn som vi försöker oss på. :) Det är lika läskigt varje gång att en kanske inte kommer bli gravid! :P Har extrakilon kvar sedan sista graviditeten också så osäker på om det kommer påverka denna gång.

    BIM är den 27 januari här. När är BIM för er eller när börjar er cykel för försök? :)


    Spännande ! Känner ingen känslan och "rädslan" att det inte ska funka. Innan dottern var jag livrädd att jag inte kunde få barn alls. Jag har nog blivit av med det mesta av mina extrakilon .. Väger mig inte men känner mig som vanligt (: Nu börjar jag dessutom jobba i februari igen och då har jag möjlighet att gå till gymmet igen <3
  • Nathiis
    Mammaresan skrev 2020-01-09 22:57:27 följande:

    Ammar också fortfarande. Fast min är inte så liten längre. Långtidsammat alla barnen men har trappat ner lite nu då jag inte vill amma lika mycket som innan. Jag fick dock tillbaka min mens efter 1 år så har haft den ganska länge nu. :) Hur gamla är era barn?


    Okey ! Min tjej blev 9 månader nu vid årsskiftet (:
  • Nathiis
    trollkvinna123 skrev 2020-01-20 20:06:35 följande:

    Vad härligt! Hade precis min första mens efter förlossning och amning, dock har jag inte slutat amma helt. Väntar oxå på äl. :)


    Skönt att den kom ändå (: Vi slutade amma 2a Januari .. Nattammade bara innan dess. Spännande nu då !

    Jag har börjat äta bidrottninggele igen, testade det en cykel förra gången och ja, då blev jag gravid ^^
  • Nathiis
    trollkvinna123 skrev 2020-01-21 14:12:00 följande:

    Ja, verkligen. Men har läst att den bör komma efter ca 1 år oavsett om man slutat amma helt eller inte. Och oftast tidigare när man ammar oregelbundet. Med förra barnet kom den en månad efter att jag slutat amma helt. :)

    Ok, jag har aldrig provat några extra kosttillskott eller hjälpmedel. Blir första gången som jag provar äl tester.


    Okey okey (: Ja nu kom den väl tidigare än 1 år eftersom jag slutade förmodar jag .. Hehe.

    Spännande !
  • Nathiis
    Mammaresan skrev 2020-01-27 12:12:25 följande:

    Är der några kvar här som försöker? När är er BIM? Och vart i cykeln är ni just nu?

    Fick negativt imorse också så väntar in mensen nu under veckan.


    Jadå (: Jag är på cd 9 efter min första mens efter förlossningen (dottern är snart 10 mån). Tog ett äl-test idag för att se hur det såg ut och det var ganska starkt så jag får väl testa igen sen men det kan ju gå upp och ner (:
  • Nathiis
    Mammaresan skrev 2020-01-28 18:26:36 följande:

    Skönt att det är några kvar i tråden! :) Här väntar jag på mensen ännu!

    Jo men det minns jag ju! Det kan ju räcka med en gång för att det ska bli! Håller oavsett tummarna för dig!Hur har det gått för dig? :)Spännande med en ägglossning snart! :D Har det stegrat något än?


    Här har det inte stegrat mer utan var kvar på samma styrka (: Och flytningarna stämmer inte med att det skulle vara ägglossning förrän om i alla fall några dagar. Så jag väntar med spänning !

    Skönt att mensen kom igång (:
  • Nathiis

    Trodde jag missat ägglossningen denna månad men hade massor av tecken igår när gick och la mig. Tog lh-test idag och fick starkare än kontrollstrecket (: Nu håller vi tummarna !

  • Nathiis
    Petrodahlberg skrev 2020-02-18 21:04:00 följande:

    BIM+2-3 idag. Alla tecken på mens så som mer finnar, extremt ömma bröst, värk i nedre delen av magen som kommer och går, lätt illamående då och då, och svälld. Är hårsnodd som gäller på arbetsbyxorna!

    Som tur är så har jag ställt in mig på att detta kommer ta minst 1år innan lyckad graviditet för att inte få för kraftiga förhoppningar. Denna omgång är bara första försöket, men på något sätt kan man inte riktigt sluta tänka på att man kan va med en liten. Blir lite smått tokig av väntar på tant röd ????


    Alltid spännande och jobbigt även om man inte förväntar sig något. Är på Äl+7 idag med första försöket med syskon till vår tjej .. Förväntar mig inte att det ska gå på första men man är ju ändå så där jobbigt hoppfull !
  • Nathiis

    Då kör vi försök med syskon nr två ! Förra månaden blev det inget och mensen var konstig. Så nu tar vi nya tag (: Är på cd 11 idag och ska börja leta ägglossning nu i dagarna ..

  • Nathiis
    NiMi12 skrev 2020-03-02 08:42:02 följande:

    Då är vi på samma cd :)

    Jag har haft blinkande gubbe lördag, söndag och idag.

    Väntar på fast gubbe men kör på sex varannan dag fram tills dess.


    Spännande ! Jag kör bara med stickor (: Enligt NC ska jag ha äl på söndag och bim den 19e Mars .. Dottern fyller 1 den 30e Mars så det vore kul om det blev ett plus nu :D
  • Nathiis
    NiMi12 skrev 2020-03-03 13:15:10 följande:

    Jag har ingen aning om äl, fick blinkande gubbe idag också. Trodde jag skulle få fast gubbe idag. Men det är bara att fortsätta testa :)


    Inte jag heller :P Detta är min andra cykel sen mensen kom igång efter förlossning med dottern (:
  • Nathiis

    Blir inte klok :( Är på dag 38 i cykeln nu. Utan minsta tecken på mensen ska komma (har kännts som det i en veckas tid). Har mer flytningar än vanligt. Tog negativt test för en vecka sedan.

    Ni som vet så mycket ! Om man tar äl-test och är gravid, är det alltid superstarkt då ?

    Var så irriterad när jag återigen vaknade menslös utan förklaring och har inge hcg-test hemma så jag tog ett lh-test bara för att jag sett folk som skrivit om det men det var vara ett svagt streck.

  • Nathiis
    Kidrauhl skrev 2020-04-15 10:50:03 följande:

    När har ni alla bim?


    Vet inte riktigt. Men det bör vara i slutet på April/ början på Maj någon gång. Är på cd15 men har inte fått något utslag på Lh-test hittills .. Haft svårt att hitta ägglossningen sen mensen kom igång så nu är det sex minst varannan dag som gäller xD
Svar på tråden Vi som planerar graviditet 2020!