Inlägg från: Anonym (Qwerty) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Qwerty)

    Ett eller flera barn som äldre förstagångsförälder?

    Det kan funka eller vara helt kört vid 37, omöjligt att svara på. Själv har jag fått barnen väldigt sent, vid 38, 41 och 43. Så visst kan det fungera, men det är inget man ska räkna med. En bekant ville ha en till vid 37 (tredje) och gick och tog prover. Hennes äggstockar var helt slut, fanns ingen möjlighet ens för ivf.

    Det är bara att prova TS. Går det så går det.

  • Anonym (Qwerty)
    Mii82 skrev 2020-01-10 10:50:44 följande:

    Jo, jag vet - det är ju också del av min rädsla såklart, att allt är för sent bara för att jag inte lyckades hitta rätt förrän nu. Det är jag rädd för eftersom jag inte heller vill låsa in nån som vill ha barn i ett barnlöst förhållande.

    Men frågan nu var mer om hur andra där det funkat resonerat kring att skaffa tätt som lite äldre, vad för för- och nackdelar man sett mm.


    Börja testa direkt om han är med noterna. Vi var lite yngre, jag var 36 när vi började försöka, 37 när det tog sig, 38 när första föddes. ?Tätt? var ju lite lustigt uttryckt, vill man ha barn öht i den åldern får man ju som oftast kämpa över lång tid. Råkoll på kroppens ägglossning är ett måste, jag tempade.

    Vi ville ha syskon, amning, mens/ägglossning mm tog lång tid allting så det är tre år emellan. Efter tvåan och avslutad amning, mens/ägglossning igen osv, så sa vi att vi testar att få en trea och då tog det sig direkt. Så vi har två år mellan de två yngsta.

    Jag skulle säga att det absolut viktigaste är att ni är överens.

    Jag har haft tre lätta graviditeter och tre lätta och snabba förlossningar. Största oron för mig har varit rädsla för fel på barnet pga min höga ålder. Alla risker ökar ju ofantligt efter 40.
  • Anonym (Qwerty)
    Mii82 skrev 2020-01-10 16:28:38 följande:

    Det var tredje svaret som lyfte samma sak - hur svårt det kunde vara/är. Ber om ursäkt om jag i frustrationen tog det på en person - men när flera svar direkt kommer med varningar, scenarier om hur fel det gått för andra och att jag nog inte har koll på saker jag tror jag har koll på så ångrade jag bara lite att jag ställde frågan om hur det är med att få barn tätt eftersom jag (om jag nu skulle ha turen att kunna få flera barn) inte riktigt kanske kan vänta 3-4 år innan man försöker för barn 2, om jag nu kan få ett barn 1.

    Som sagt, jag får jobba på hur jag formulerar mig framöver.


    Det kan gå fint TS. Men vänta emellan är dumt. Kör bara direkt, om det alltså funkar med ett första barn och ni vill ha syskon.

    För oss tog 1:an 11 månader, 2:an 18 månader med försök och 3:an tog direkt. Ägglossningen var borta länge, hela amningen plus ca 3 månader med alla barn.

    Vi har ganska exakt tre år mellan 1:an och 2:an, och två år mellan 2:an och 3:an. Skulle jag haft möjlighet att välja så är tre år mycket bättre än två år om du frågar mig, men för andra kan det vara precis tvärtom. Allt beror ju hur barnen är.
  • Anonym (Qwerty)
    Anonym (Hej) skrev 2020-01-10 18:53:45 följande:

    Måste fråga? Blev du gravid naturligt vid 41 och 43 år? Jag är 41 och har försökt i snart 2 år :(


    Ja. Men vi hann göra utredning före vår första (gjorde privat efter 8 mån försök) visade ingenting. Men gör en utredning, det finns ju hjälp att få i vissa fall.
Svar på tråden Ett eller flera barn som äldre förstagångsförälder?