Inlägg från: Anonym (Anonym) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anonym)

    Barnlängtan men orolig för mitt jobb

    Anonym (Emma) skrev 2020-01-11 10:27:37 följande:

    Hej på er. Jag och min sambo pratar ofta om att skaffa barn och jag ser fram emot det. Det som håller mig tillbaka är mitt jobb. Jag har sedan ett år tillbaka arbetat som arbetsledare och gått utbildningar som jag fått av jobbet. De har satsat på mig och min roll är viktig. Jag är orolig att en ev. graviditet inte skulle vara till min fördel och att det skulle drabba min arbetsroll efter föräldraledigheten. Min chef är bra, är bara hur jag känner. Någon som varit i liknande sits? Input?


    Om din arbetsroll äventyras pga en graviditet är det ren och skär diskriminering och totalt olagligt. Vill du verkligen arbeta på en plats som skulle bete sig så..?

    Om din chef är så vettig lär du inte ha så mycket att oroa dig för, och om det skulle vara så kan du antingen prata med facket eller anmäla dem till arbetsdomstolen.

    Det enda du kan göra nu är att skaffa barn. Om allt är bra sedan, bra då. Om arbetet krånglar för dig har du lösningar att ta till.

    För barn är väl ändå viktigare än ditt arbete, eller?? Eller ska du vänta ett decennium eller så tills du tröttnat på karriären? De som ligger på dödsbädden och ångrar att de skaffade barn istället för att satsa på karriären är lätträknade...
Svar på tråden Barnlängtan men orolig för mitt jobb