Inlägg från: Anonym (Anonym) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anonym)

    okej priser för en självlärd konditor?

    Jag tycker att du ska gå till något av de större konditorierna, t ex Lindahls och se vad de tar för sina tårtor. Utifrån det bör du lägga dig någonstans nedanför, kanske 20 % mindre. Du är trots allt inte officiellt utbildad och även om det ser tjusigt ut är du privatperson, precis som om vem som helst hade gjort det.

    Tänk på att skatta för dina inkomster, behåll kvitton på inköp, spara bokföringen i minst några år. Du måste inte skaffa företag eller betala moms däremot.

  • Anonym (Anonym)
    riboflavin skrev 2020-01-11 11:08:15 följande:

    Tänk också på att man behöver tillstånd för att använda ett vanligt hemmakök som lokal för ett livsmedelsföretag.


    Ja, men inte för hobbyverksamhet. Om kunder beställer bakverk av en privatperson sker det på egen risk.
  • Anonym (Anonym)
    riboflavin skrev 2020-01-11 11:48:17 följande:
    Om man har hemsida, tar beställningar kontinuerligt och har som målsättning att gå med vinst så tycker åtminstone jag, och säkerligen också kommunen, att man sen länge passerat gränsen för vad som ska betraktas som hobbyverksamhet.
    Kommunen...? Det är Skatteverket man rapporterar inkomst till. Var och varannan människa har hemsidor numera, det betyder inget i sig.
    Sarah889 skrev 2020-01-11 11:49:42 följande:
    I den skalan som ts verkar producera så man man inte räkna det som hobbyverksamhet. Det borde väl du begripa?
    För det första behöver du inte vara otrevlig. För det andra är det inte omfånget det handlar om förrän efter en viss inkomstgräns. Jag tolkar det som en person som försöker få in lite extra cash på sidan om.

    Som svar till er båda, efter närmare eftertanke kommer ts att behöva registrera företag. Det som är den avgörande punkten är att ts kommer att ta emot beställningar, och exakt där går en tydlig gräns mellan hobby (sporadiskt, ej menat som huvudinkomst etc) eller ett företagande.
Svar på tråden okej priser för en självlärd konditor?