• Sat 11 Jan 2020 11:08
    38847 visningar
    29 svar
    29
    38847

    okej priser för en självlärd konditor?

    Tänk också på att man behöver tillstånd för att använda ett vanligt hemmakök som lokal för ett livsmedelsföretag.


    Vid god typografi ska horungar inte förekomma.
  • Sat 11 Jan 2020 11:48
    #5
    Anonym (Anonym) skrev 2020-01-11 11:30:00 följande:

    Ja, men inte för hobbyverksamhet. Om kunder beställer bakverk av en privatperson sker det på egen risk.


    Om man har hemsida, tar beställningar kontinuerligt och har som målsättning att gå med vinst så tycker åtminstone jag, och säkerligen också kommunen, att man sen länge passerat gränsen för vad som ska betraktas som hobbyverksamhet.

    Vid god typografi ska horungar inte förekomma.
  • Sat 11 Jan 2020 12:04
    #9
    Anonym (Anonym) skrev 2020-01-11 11:58:13 följande:

    Kommunen...? Det är Skatteverket man rapporterar inkomst till. Var och varannan människa har hemsidor numera, det betyder inget i sig.För det första behöver du inte vara otrevlig. För det andra är det inte omfånget det handlar om förrän efter en viss inkomstgräns. Jag tolkar det som en person som försöker få in lite extra cash på sidan om.

    Som svar till er båda, efter närmare eftertanke kommer ts att behöva registrera företag. Det som är den avgörande punkten är att ts kommer att ta emot beställningar, och exakt där går en tydlig gräns mellan hobby (sporadiskt, ej menat som huvudinkomst etc) eller ett företagande.


    Livsmedelslagstiftningen har egna regler för vad som ska betraktas som ett livsmedelsföretag, helt särställt. Även om Skatteverket kan gå med på att det rent skattetekniskt är en hobbyverksamhet, så är det inte grund för att åsidosätta Livsmedelsverkets regelverk, vilka också gör klart att TS situation ganska säkert är att betrakta som ett livsmedelsföretag.

    Bra att vi i övrigt är överens.
    Vid god typografi ska horungar inte förekomma.
Svar på tråden okej priser för en självlärd konditor?