• Alexi

    Vid vilken ålder har era barn tröttnat på fritids, på vardagar eller lov?

    Utifrån funderingar med fritids, lov osv, hur har era barn upplevt fritids? När (vilken årskurs) har de mer eller mindre slutat vara på fritids före och efter skolan? När har de börjat känna sig för stora för att vara där på loven, kanske framför allt för att inga kompisar är där?

  • Svar på tråden Vid vilken ålder har era barn tröttnat på fritids, på vardagar eller lov?
  • Poison82

    Min son är 10 och går i 4an och har fritids. Ungefär hälften av dom som går i hans klass går också på fritids. Han är inte trött på fritids men vi har börjat prata så smått om att han ska få åka hem med bussen på tisdagar när han slutar sent. Vi måste först fixa dörren bara så han klarar att öppna den, den sätter sig liksom. Men vi tänkte som sagt börja där och se hur det går. Mest eftersom han behöver vänja sig för han kan ju inte gå på fritids för alltid

  • Alexi

    Kul att höra hur andra gjort. Det verkar verkligen ske en förändring i trean, har också hört från fritids att just vårterminen i trean verkar många sluta vara där.

  • Fillibom
    Mortiscia80 skrev 2020-01-11 14:31:36 följande:

    Jag funderar på vad man isf gör av barnen medan föräldern är på jobbet..? Jag skulle inte lämna en 8-åring hemma i flera timmar.


    Oftast äldre syskon hemma eller så gick de med hem till någon kompis som hade äldre syskon hemma, alt förälder där som var hemma pg någon orsak på eftermiddagen.
  • aerial

    Jag jobbar på fritids och vi har ganska många barn i både femman och sexan som går. Vi hittar på mycket roligt så många som har börjat igen efter att ha slutat.

  • Mandelskorpan
    fluu skrev 2020-01-11 19:22:03 följande:

    Dottern går två timmars fritids i veckan för kompisarnas skull. När hon gick i förskoleklassen ville hon gå på fritids varje dag och längre eftersom att hon ville vara med på aktiviteterna som inföll senare på dagen. Nu i ettan ör hin inte lika intresserad av det och pratar om att sluta fritids helt. Då får hon göra det.


    Har ni storasyskon som är hemma eller hur löser ni det i så fall, med egen nyckel eller?
  • Elin P

    Min äldsta son började gå hem efter skolan i åk 3. På loven var han på fritids till åk 4, började vara själv i åk 5. Mellanbarnet går i åk 2 nu och har börjat påtala att det är tråkigt på fritids. Han skulle få gå hem själv efter skolan om han vill för jag vet att han fixar det men han ville inte än när jag föreslog det. Tror det blir lagom nästa år i åk 3 även för honom. Och lovplats till åk 4.

  • Elin P
    Mortiscia80 skrev 2020-01-11 14:31:36 följande:

    Jag funderar på vad man isf gör av barnen medan föräldern är på jobbet..? Jag skulle inte lämna en 8-åring hemma i flera timmar.


    Min 8-åring klarar utan problem att vara själv en eftermiddag. Han kan fixa mellanmål och blir inte orolig så lätt. Det är nog väldigt olika hur barn är.
  • fluu
    Mandelskorpan skrev 2020-01-12 16:19:32 följande:

    Har ni storasyskon som är hemma eller hur löser ni det i så fall, med egen nyckel eller?


    Jag är hemma.
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • Mandelskorpan
    fluu skrev 2020-01-13 21:54:06 följande:

    Jag är hemma.


    Aha Ok. Ni som jobbar dagtid och har barn som slutat i 1:an /2:an, har ni gett nyckel då? Eller har ni kodlås?
  • Rudbeckius

    De slutade gå dit regelbundet i sjätte klass ungefär - alla mina fyra barn/bonusbarn - de började då gå hem till varandra eller ensamma - det skedde gradvis ich som en sorts gruppbeteende.

Svar på tråden Vid vilken ålder har era barn tröttnat på fritids, på vardagar eller lov?