• Physalis

    Min kille är 3 år äldre än mitt äldsta barn.

    Eftersom ingen av er är för gammal eller ung för att sakna era sinnens fulla bruk ser jag inget fel med ert förhållande. Strunta i era släktingar och lev livet.


    Korrekturläser som en kratta
  • Physalis
    Anonym (Gräns) skrev 2020-02-19 08:02:57 följande:

    Men var går gränsen för vad som är ok och inte? Om jag är 40 och blir ihop med en man som är 30, är det äckligt, ska man skämmas? Eller är det när man kanske kan vara mamma till sin kille, att det är det som sticker folk i ögonen? Personligen tyck er jag inte 10 år är någonting när båda är vuxna och åldersskillnader därutöver är upp till var och en så länge båda är vuxna som sagt.


    Jag tycker inte siffran är så viktig. Däremot att båda mentalt är vuxna och då inte bara juridiskt. Jag menar mentalt vuxen och levt som en vuxen. Då för att den yngre ska ha lite skinn på näsan, lite erfarenheter och själv känna sig jämnbördig med sin äldre partner. (Detsamma gäller om den äldre börjar bli såpass gammal att denne inte längre är mentalt vuxen.) Så att det inte blir maktobalans, utnyttjande eller föräldra/barnrelation. Generellt skulle jag säga att om båda är över 25 så är chansen stor att båda är vuxna.
    Korrekturläser som en kratta
Svar på tråden Min kille är 3 år äldre än mitt äldsta barn.