• Sun 19 Jan 2020 23:04
  14221 visningar
  836 svar
  836
  14221

  Letrozol - Följas åt?

  Hej! Följs gärna åt. 32 år. Har pcos och är nu på kur nr 4. ska ta min sista tablett letrozol imorn så hoppas jag på ett guldägg! Tar dubbeldoser de senaste tre kurerna då enkeldosen första gången inte blev någon ÄL av. :-/ brukar få ÄL runt dag 20 omkring där.

 • Mon 20 Jan 2020 11:57
  #11

  Mina blåsor har varit olika storlekar eftersom jag kollat med ultraljud vid olika dagar i cykeln. Allt från 9 mm-25 mm. Men ja jag vet inte. Nu sist hade jag precis haft ägglossning eller något som tydde på det iaf. Det såg konstigt ut enligt gyn? Har inte hört något om ovitrelle. Jag ägglossar ju av mig själv men de kommer inte förrän dag 20 typ

 • Mon 20 Jan 2020 11:59
  #12

  Mina blåsor har varit olika storlekar eftersom jag kollat med ultraljud vid olika dagar i cykeln. Allt från 9 mm-25 mm. Men ja jag vet inte. Nu sist hade jag precis haft ägglossning eller något som tydde på det iaf. Det såg konstigt ut enligt gyn? Har inte hört något om ovitrelle. Jag ägglossar ju av mig själv men de kommer inte förrän dag 20 typ

 • Mon 20 Jan 2020 21:31
  #14
  Evelinaaan skrev 2020-01-20 12:51:13 följande:

  Ja men precis, jag ska på VUL om en vecka på cd 11 och dubbel dos denna gång så hoppas på bra resultat! Va skönt att du ägglossar av dig själv, det kommer säkert att gå för dig snart :)


  Åh av kul! Hoppas det kommer ta sig för dig snart med! Eller att det kommer göra det för alla här. Börjar bli tufft nu. Är på Månad 18 sen vi började försöka. Jag ska också till gyn om en vecka har du känningar vid ägglossning annars?
 • Wed 22 Jan 2020 14:55
  #21
  Evelinaaan skrev 2020-01-21 10:03:10 följande:

  Det hoppas jag med!! Längtan är så stor att jag spricker! Det enda man tänker på känns det som.. 18 månader är en lång tid, vi har försökt i 1 år nu i januari. Så nu är man väldigt otålig, men är så glad över all hjälp vi fått och det känns som att vi snart är i mål.

  Åh vad spännande! Ja detta är ju min andra dos så har inte kommit fram till ägglossning än men hoppas att jag ska känna så som jag gjorde med första dosen.

  Fick positivt äl test dag 18 hela dagen, dag 19 på morgonen och på dag 19 på kvällen fick jag som molvärk i ca 3-4 timmar..det gjorde ändå ganska ont, så det var supertydligt!

  Eftersom jag har pco är min ägglossning nästintill obefintlig så har aldrig känt av den. Jag läste mig till att det är ägglossningssmärta jag kände, ca 20% av alla kvinnor har det. Och jag struntar i att de gör lite ont de känns skönt att ha ett litet kvitto på att de händer något. Hoppas på samma sak denna gång :)


  Ja det känns som att tiden tickar på och ingenting händer. Helt plötsligt har det nästan gått två år! Ja vi hoppas på ägglossning. Hur har de gått hittills?

  Jag har samma som du, pcos. Fick bekräftat i september. Känner av ÄL väldigt tydligt och oftast även vilken sida samt vilken dag det sker haha jo exakt visst är de ändå okej att känna så då vet man att ägglossning är på gång osv! Smärtan är ju okej och går att härda ut under den tiden tycker jag. Värre är det ju under mensen
 • Wed 22 Jan 2020 19:44
  #23
  Evelinaaan skrev 2020-01-22 17:05:57 följande:

  Ja nu hoppas vi på ett stort fint ägg på VUL! Tog mina sista 2 tabletter idag och VUL på måndag så jag väntar spänt på det! Ska ju ha mitt VUL på cd 11 och är rädd att det är för tidigt eftersom jag fick ägglossning på cd 18-19 sist?.. har din ägglossning vart runt samma dag på alla cykler eller varierar det vilt?


  Okej ja då håller jag tummarna! Jag tog mina två sista tabletter i måndags så brukar få ÄL typ 2 veckor senare. Har haft två ägglossningar runt dag 20 och inväntar nu den tredje ägglossningen. Är idag på dag 9 och ska på vul dag 15.

  Men det är ju bra att du får kolla i tid, tänk om den kommer tidigt? Då kanske du missar den istället? Det är ju säkert så att du får komma tillbaka några dagar/en vecka senare om inget hänt för att kolla igen! Så bättre att gå dit två ggr än bara en. De är bara ens egna tid man får offra och det är väl okej när de gäller barnfrågan.

  Har ni liggförbud tills ultraljudet är gjort? Vi har haft det men nu känner jag att vi kör på ändå, för vi va nära på att missa den båda gångerna för att ja fick gå så sent på ultraljud och de va så oklart när jag gick dit om ÄL redan hade varit. Den människan va så konstig.
 • Thu 23 Jan 2020 19:22
  #26
  Evelinaaan skrev 2020-01-22 20:40:41 följande:

  Jaha okej ca 10 dagar kvar för dig tills ägglossning då om det blir som de vart innan :) spännande!!

  Ja det är ju bra att ha koll i tid, sist fick jag gå på VUL två gånger pga det första var ?för tidigt? cd 11, så det kanske blir så denna gången också då. Eller så har det växt på som bara den, ska bli kul att se hur jag reagerar på att vi dubblat dosen. Ja man gör ju tydligen allt för att få barn nu haha :)

  Oj nej har aldrig hört något om liggförbud.. hon har sagt till oss att köra på som vanligt! Har läst lite om det här på FL att fler verkar få liggförbud, verkar så konstigt för mig.. Jag hade ju kört på ändå, man vill ju inte missa en endaste chans haha :)

  Är det för att minska risken för flerbörd om fler ägg mognar eller varför får man det?


  Ja! Ska bli kul och se. Har ändrat kosten också så kanske sker det tidigare denna gången. Ja precis, jag tror de flesta brukar ta dubbeldos eller enkeldos. Inte så många som behöver trippeldos. Så förhoppningsvis sker ÄL för dig med! Jo men så är det ang liggförbud, det kan finnas risk för flerbörd, och därav antagligen blir de en högre risk för komplikationer kanske? vet inte om mina 53 kg skulle klara av 4 bebisar i magen haha.. jag tror att det är svårt att få hjälp om man går emot vad dom föreslår. Ja vi kör på nu också. Vi har inte missat ÄL en enda gång men nu är det ju snart dags att ställa sig i ivf kön så vill inte missa ÄL om vi bara har ett par ggr kvar med letrozol. Så vi ligger i ändå!
 • Fri 24 Jan 2020 20:19
  #28
  Evelinaaan skrev 2020-01-23 19:34:24 följande:

  Ja hoppas på en stark äl för oss båda!! Hur hade du ställt dig till om det blir tvillingar? Finns ju en liten risk för oss som tar ägglossningsstimulerande att fler ägg lossnar. Jag och sambon har pratat lite om det och vi är öppna för det, hade det blivit så hade det ju såklart också varit roligt. Vi har mycket tvillingar i släkten på båda sidor så vi får se haha :)

  Står ni i kö nu för ivf eller ska ni ställa er? Min gyn ställde oss i kö första besöket eftersom det var ca 6 månaders kö, så har vi inte lyckats på 6 försök med letrozol så är vi redan framme vilket känns bra :)


  Just nu känner jag att det inte spelar någon roll om det blir tvillingar då barnlängtan har varit så länge! Du som har tvillingar i släkten har ju extra stor chans du!

  Och letrozol verkar ju inte funka på mig då jag redan haft två ÄL men inte blivit gravid ännu men hoppet är ju inte ute än. Har ju ett par försök kvar. Nä vi har inte ställt oss i kö än. Dom frågade om vi ville prova letrozol först och det ville vi. Men vi hade kunnat ta ivf med en gång. Ska fråga på tisdag ang ivf och se vad han säger. Vi skulle fundera över det sa dom sist. jag har haft två ägg första gången och den andra gången vet jag inte men det var två ägg på ultraljudet då med, sen vet man ju inte om båda lossade? Ja vad tur att ni ställde er i kö redan då. Det verkar inte som att man tänker så långt för oss. Om en månad har vi kört letrozol i ett halvår redan.
 • Sun 26 Jan 2020 19:10
  #30
  Evelinaaan skrev 2020-01-24 21:03:05 följande:

  Hoppet är verkligen inte ute än! För många så tar det ju flera flera äl innan det blir något! Denna gången kanske det är eran hur, vi får hoppas!! Du har ju haft bra tillväxt på äggen! Är det ett halvår man får köra med letrozol innan man får gå vidare med annan behandling eller ivf? Eller är det olika kanske?

  Jag tycker ivf känns lite skrämmande men sjävklart kommer man ju göra det om så behövs, vad gör man inte lixsom.. <3


  Ja jag hoppas att det tar sig innan dess såklart men jag är glad att det finns ytterligare ett alternativ innan ingenting går. Jag vet ju aldrig hur många ägg som släppt men det verkar funka med dubbeldos. Ja jag fick höra ett halvår kör man med letrozol annars går man vidare. Kanske är olika? Hur mår du just nu?
 • Tue 28 Jan 2020 23:36
  #32
  Evelinaaan skrev 2020-01-28 11:05:54 följande:

  Va skönt att dubbeldos funkar för dig! Var ju på VUL igår cd 11 efter dubbel dos och det var som jag trodde, för tidigt, där fanns en äggblåsa på 11 mm, så jag ska tillbaks på fredag för att kolla läget igen och om det växt flera. Har du någon aning om varför mina blåsor utvecklas sent? Man läser om flera som har nästintill mogna då. Detta var ändå dubbel dos, på enkel dos hade jag ju äl dag 18-19 iofs så verkar som att det blir senare denna gången också, om det blir någon äl?

  Trodde att den skulle vara mycket större så man kan ju inte låta bli att bli besviken.. förövrigt mår jag bra, lite känningar i äggstocken bara. Hur mår du själv och hur gick det på VUL? :)


  Okej! Jag förstår dig! Jag hade samma sak runt dom dagarna. Men sen kan de gå fort för vissa då äggen växer ibland lite fortare på slutet. På en vecka hade jag från att inte va nära ÄL till att ha fått ägglossning så... om du känner att det arbetar ser jag det som ett gott tecken. De känns som att man måste äta några kurer innan kroppen förstår typ? Jag tror absolut då får ÄL eftersom du fick det med enkeldosen. Men det känns som att det växer rejält mellan dag 10-17 eller så va de för mig iaf. Det kanske tar ett tag innan kroppen förstår efter mensen att hormonerna ska kicka igång och börja jobba på äggblåsorna. Ja menar man tar ju tabletterna tom dag 7 så hur ska så mkt redan hänt dag 11? Förstår du min poäng?

  Jag har blivit sjuk, tror ja har bihåleinflammation nu... men jag var hos gyn imorse och han sa att ÄL sker antingen idag eller senast imorn. Så de va bara att ligga i nu. Har ÄL med letrozol runt dag 20-22 men nu är ja på dag 15. Så jag tror att min omläggning av kosten påverkat ÄL att komma tidigare. Jag är ju inne på tredje dubbelkuren och hoppas att det ska ta sig äntligen. Jag tror på att du kommer få ÄL. Du ska se nästa gång att de växt på sig.
Svar på tråden Letrozol - Följas åt?
Logga in
Bli medlem