Inlägg från: Anonym (Längtanefterettplus) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Längtanefterettplus)

    Letrozol - Följas åt?

    Hej,

    Jag har tidigare skrivit här i gruppen för ca en månad sedan och har nu börjat läsa här igen.. Är inne på min 3dje letrozol kur och va på UL i måndags (cd 13) och då visade sig äggblåsan vara på ca 21 mm. En fin slemhinna och jag fick till svar att ägget snart borde släppa. 

    Har tagit ägglossningstest varje dag sedan i fredags (cd 10) och den har ännu inte visat någon glad gubbe. När jag har varit på UL dem andra månaderna har jag fått positivt ägglossningstest inom 5 dagar och då har äggblåsan inte alls varit lika stor.. Nu är jag förvirrad varför testet inte visar positivt snart? Ska man ringa och fråga hur jag ska tänka eller bara avvakta och se?


    Känns bra att denna tråd finns så man kan se att det är fler som har lika svårt som en själv!
  • Anonym (Längtanefterettplus)

    Hej!

    Jag har varit inne här och läst en hel del och även kanske skrivit något inlägg. Jag är inne på cykel 5 med enkeldos av letrozol. Jag har fått använda ovitrelle under 2 cyklar (den 2a och 4e), jag brukar få veta i samband med UL om jag ska ta ovitrelle eller ej. Beror lite på hur äggblåsorna har utvecklat sig. Jag ska också på UL 25/5 och då är jag på cykeldag 12 så tyckte det va roligt att skriva nu när vi är fler som ska dit samma dag :) Är gärna med och följs åt! :)

  • Anonym (Längtanefterettplus)
    amandakollb skrev 2020-05-18 11:03:57 följande:

    hejhej, vad kul att du också vill följas åt! :) vad är din bakgrund? :) 


    Jag har en ganska lång bakgrund men ska försöka göra den lite kortare :) Har haft hormonspiral i 9 år och våren 2018 bestämde vi oss för att ta ut den och försöka med barn, men då va inställningen mer händer det så händer det. Dock fick dem inte ut spiralen och jag fick en remiss till sjukhuset som söva mig när dem skulle ta ut den. Jag fick då ta ut den i oktober 2018. Efter ett par månader med händer det så händer det så växte förväntningarna och jag började ladda ner appar, började tempa osv. Efter ett års försök fick vi under hösten 2019 tid för utredning. Allt såg bra ut hos min sambo men jag själv fick svar att jag har PCOS och inte säkert jag ägglossat varje månad för min cykel kunde då variera mellan 30-80 dagar. Började få hjälp med letrozol enkel dos och jag började ägglossa som jag skulle. Har fått ta ovitrelle två gånger första gången för att två äggblåsor va fina och dem va oroliga för att båda skulle lossna och tog jag Ovitrelle skulle enligt henne då ena ägget släppa medans det andra ?försvann?. Sedan hade jag en cykel då jag inte fick något utslags på ägglossningstesten och då fick jag förra cykeln köra med ovitrelle igen. Nu är jag inne på cykel 5 och ska då på UL den 25/5 som blir cykeldag 12!

    Nu blev inte historian så kort ändå ... ????
  • Anonym (Längtanefterettplus)
    Carro9194 skrev 2020-05-18 13:45:23 följande:

    Oj vad lika! Jag är inne på cykel 6 med letrozol och ovitrelle :)


    Spännande att vi kan vara så nära varandra, ser känns bra att kunna vara här inne och läsa samt dela med sig då det känns ofta som man är ensam i det :)
  • Anonym (Längtanefterettplus)
    amandakollb skrev 2020-05-18 15:59:07 följande:

    okej men då hra vi liknande bakgrund med pco och svårt att ägglossa av oss själva! jag hade också två mogna äggblåsor förra cykeln och då sa hon att antingen lossnar båda och chans för tvillingar eller så drar sig en äggblåsa tillbaka. 

    då får vi stämma av på måndag hur det har gått för oss alla :) har du några biverkningar från letrozolen? 


    Ja det är tydligen vanligare än man tror med att det kan vara svårt och många får hjälp. Okej spännande för mig va dem mer rädda för att det skulle bli fler än två så därför ville hon att jag skulle lossa den ena snabbt.

    Ja det tycker jag verkligen! Hur va det går ni privat?

    Inte jätte mycket biverkningar, lite mer finnar än vanligt ibland lite små huvudvärk samt humöret kan svänga men det kan ju vara vanliga menssyndrom också. Hur är det för dig?
  • Anonym (Längtanefterettplus)
    amandakollb skrev 2020-05-18 16:58:48 följande:

    Ja de verkar väldigt vanligt! Har inte berättat för någon att vi försöker så väldigt skönt att prata här tycker jag:)

    Jaså? Ja jag trodde först att vi skulle få sexförbud för hade först tre rätt stora blåsor på cd 11 men sen träffa jag en annan läkare på cd 14 som sa vi kunde ta ovitrelle samma dag även fast jag hade två stora. Yes vi går privat :) ni med?

    Nej tror inte jag känner något faktiskt!


    Okej jag förstår! Jag har lite svårt att inte prata känslor och berätta för mina närmsta vänner så det är några stycken som vet om att vi försöker.

    Okej jag förstår :) yes vi går också privat! Spänd inför hur det ska gå denna gång, vi har fått till oss att efter 6 försök så skickar dem remiss för ivf. Där har jag blandade känslor, skönt att veta att det finns en plan men hade helst velat att det lyckas innan dess. Har ni någon plan framåt?
  • Anonym (Längtanefterettplus)
    amandakollb skrev 2020-05-18 19:14:00 följande:

    Skönt att berätta! Jag vill typ inte då jag tänker att de tar sån lång tid och skulle bara bli stressad om de frågade hur det går osv :/

    Har du fått stora blåsor varje omgång? Hur stora har de varit när du fått ta ovitrelle?:)

    som du säger, skönt att det finns en plan men jag förstår också vad du menar med att ni helst hade velat lyckas med letrozol innan ivf, så känner jag med. Vi har ingen plan utan har mest sagt att vi kör på iaf till årsskiftet Med letrozol och efter det kanske de blir aktuellt med ivf. Men jag undrar när man borde ställa sig i kö?!


    Ja det är blandade känslor det där, jag tycker att det är skönt att berätta men som du säger så är frågorna rätt jobbiga.

    Ja det har jag fått, dem har varit allt mellan 18-21 när jag har varit där. När jag fått ta ovitrelle har första gången då jag hade två äggblåsor va den ena på 16 och den andra på 18. Sen sist nu så va den på 20 och då fick jag ta den samma dag :)

    Jätte svårt när man bör ställa sig i kö, vilken stad går du? Tänker om det är mer kö någonstans?
  • Anonym (Längtanefterettplus)
    amandakollb skrev 2020-05-19 07:21:30 följande:

    Mm men om man får bra stöd så kanske fördelarna väger upp att det är jobbigt ibland så får fundera på om jag också ska berätta för närmaste :) hade nog varit väldigt skönt att berätta.

    Vi bor i centrala Sthlm! Jaaa jag tänker också de, men jag ska nog höra med min läkare på måndag om när man borde ställa sig i kö. Vart bor ni? Hur gamla är ni?:)


    Ja men det är ju självklart så, det positiva väger oftast över. Jag tycker man får mer respekt nu med frågor och så, dem som inte vet frågar oftast när vi tänker skaffa barn och så. Dem frågorna är värre än hur går det med allt?

    Förstår! Det är nog bra att fråga :) vi bor i Göteborg, jag är precis fyllda 30 och min sambo är 27 :) hur gamla är ni?
  • Anonym (Längtanefterettplus)
    amandakollb skrev 2020-05-19 09:41:16 följande:

    jaa det är sant, fasen jag ska nog berätta för mina två närmaste tror jag! helt sjukt faktiskt, men jag har ännu inte fått en enda fråga när vi ska skaffa barn eller så! 

    vi bor i sthlm och vi båda är 30. jag fick förresten ett vul nu på fredag också, CD 10. tyckte det kändes lite sent på dag 13 på måndag så ringde dit imorse haha.


    Det gör du rätt i! Jag vet inte om jag fått mycket frågor för att mina närmsta vänner har fått barn allihopa!

    Skönt att du fick redan på fredag! Fick du behålla tiden även på måndag? Jag har varit på 2 vul redan dag 10 men då har jag fått till mig att ägget bör släppa inom ca 5 dagar. Dem gångerna jag har varit där på dag 12 så har hon sagt att det borde släppa när som helst :)
  • Anonym (Längtanefterettplus)
    amandakollb skrev 2020-05-19 15:58:49 följande:

    ja exakt, fick behålla tiden på måndag med, så får se om den behövs! men det tror jag, tror inte ägget är så stort att det är redo att släppa på cd 10. 

    okej jättebra ju! skönt att de släpper så tidigt som möjligt så man får en kort cykel haha. åh kan det bli fredag snart.. känns som att jag bara går och längtar framåt hela tiden


    Härligt! Nej men precis :)

    Ja men lite så när man är van vid att det kan ta upp till 80 dagar för att få mens på egen handla. Haha jag förstår men nu är det fredag! Lycka till :)
Svar på tråden Letrozol - Följas åt?