• Wed 29 Jan 2020 15:11
    21621 visningar
    836 svar
    836
    21621

    Letrozol - Följas åt?

    Evelinaaan skrev 2020-01-29 11:03:11 följande:

    Tack för din fina pepp!! Ja det är det jag känner, hur mycket ska hinna mellan dag 7 till 11? Och sist var jag på VUL dag 10.. men som hon sa, det kan variera så med ägglossningen, hellre att man kollar tidigt så vi ser hur jag ligger till så kör vi ett till VUL senare så att jag inte missar den.. även om jag verkar ägglossa ?sent?.

    Oj där ser man.. ett exempel på att ÄL kan ske tidigare! Gud vilken positivt besked! Härligt!! Hur har du lagt om kosten om man får fråga? :) Jag har ett väldigt aktivt jobb samt att jag motionerar mycket utanför, men kosten är sådär.. något man såklart vill ändra på.

    Vi hoppas verkligen att det tar sig för dig denna gång! Häller tummarna!! :)!


    Ja klart man gör vad man kan! Jag tror ju att du inte ska oroa dig så mkt för de kommer ta sig med blåsorna garanterat för dig, det känner jag på mig. Bra att du känner av med din kropp, det hjälper mycket! Tydligast är de på flytningarna och tempen tycker jag, även att man har känningar kring äggstockarna. Då brukar de närma sig. Ja bättre att du kommer dit för tidigt än för sent. Ja skulle ju egentligen ha kommit dag 13 då för de va lite sent med dag 15 och ultraljud då. Okej, de är en bra början med motion! Jag har uteslutit socker, gluten, mejeriprodukter! Äter mer nyttiga fetter som nötter, oljor, fet fisk och ekologiska varor. Väldigt mycket grönsaker, bär, frukter, rotfrukter. Ingen potatis eller ris eller pasta, mer sötpotatis isåfall. Jag tror det har gjort att mina inflammationer har dämpats i kroppen. Spec med pcos.. du behöver ju inte göra allt på samma gång. Ta en sak i taget och när du klarat det så va stolt över dig själv. Då bygger man samtidigt upp sig själv och vet att man klarar av det och kan då gå vidare till nästa steg. Sen får man rutin på det och så rullar det på, man mår bättre i både psyket och kroppen. Helt otroligt vad lite mat kan göra! Juste ja dricker mycket ört te!
  • Mon 10 Feb 2020 08:13
    #60

    förlåt för sent svar. Jag har haft ÄL. Har Bim om två dagar. Hur går de för dig? Jag hittade inte inlägget du skrev sist men jag tror de var ÄL vi pratade om.

  • Mon 10 Feb 2020 11:59
    #62
    Evelinaaan skrev 2020-02-10 10:11:52 följande:

    Wow spännande att du snart är framme på bim!!! Några känningar? Har du tagit något test eller avvaktar du till bim dagen? Håller tummarna för dig :) för mig går det bra, haft ägglossning för ca 5 dagar sen så väntar bara ut tiden hehe..


    Jag har alltid känningar nästan hela menscykeln så jag låter det bara vara tills mensen kommer. Det är oftast ganska lika känningar men de kan variera när det börjar. Nu när vi hållt på 1,5 år så är man så van att det inte kommer gå. Tar inga test utan de visar sig så att säga. Blir bara besviken varje gång. Får bra lust att ta ett test imorgon så jag kan förbereda mig för att mensen är på väg.

    Vad kul att du haft ÄL! Vilken dag inträffade den på!? Ja den där väntan är det värsta.. håller tummarna! Har du några känningar eller brukar du ha det innan Bim?
  • Tue 11 Feb 2020 15:38
    #73
    Evelinaaan skrev 2020-02-10 12:59:16 följande:

    Förstår dig precis! Man är så van med det där blanka testet så man vill inte ha några som helst förhoppningar.. man vill bara vänta in mensen så man kan starta om på nytt.. och på nytt. Känns som ett stort enda hjul som bara rullar. Jag hade äl (förra v. tis och ons) på dag 20 på kvällen och hela dag 21, på dag 21 på kvällen fick jag världens älvärk i äggstocken ägget satt i. Dessa 2 omgångar med letrozol har jag haft känningar från äl till bim. Men aldrig utan letrozol.. hade ju så oregelbundna cyklar och ingen äl så detta med känningar är nytt för mig. Vi får se vad detta ger!!

    Tänker vänta till Äl+14 med att testa, är på äl+5 idag om jag räknat rätt. Vet inte riktigt hur man ska räkna hehe. Håller ändå alla tummar för dig. Uppdatera när du testat <3


    Jag har fått samma förkänningar med mensvärk senaste dagarna som jag fått dom tre senaste vändorna med letrozol. och brösten ömmar inte lika mycket längre. Så jag väntar in mensen som kommer imorn. Får fruktansvärda kramper som blivit för varje mens jag haft så jag vill inte vara med om en enda mens till. Är rädd för vad som kommer. Får ligga ner i flera minuter när de gör så ont och det kommer plötsligt. Det värsta är att jag måste jobba. Får se om det ens kommer gå. Sjukanmälde mig sist för jag inte kunde gå ens. Kommer kramperna igen så måste jag falla ihop.

    Gjorde ett test imorse men det blev negativt tyvärr. Okej! Ja hoppas att det blir din tur denna gången! det är ju ändå positivt att du känner av ÄL. Hur lång är din lutealfas?

    Jag ser då ingenting på detta test iaf som ja gjorde imorse. Fan man blir så less.

  • Tue 11 Feb 2020 20:40
    #78
    Evelinaaan skrev 2020-02-11 16:59:45 följande:

    Men du! Så fick jag min senaste mens oclså? fruktansvärd mensvärk och kramper så att jag spydde?? Var som tur va ledig denna dag då jag blev sängliggandes.. men det varade bara första dygnet på mensen. Undra om detta är någon bieffekt av letrozol?

    Ja det ser negativt ut tyvärr.. men ge inte upp!! <3 Kanske ska du fråga om du kan få ovitrelle nästa cykel? Många som verkar få extra boost och plussa med den! Plussar jag inte denna cykeln kommer jag fråga min gyn om jag kan få den, får se vad hon säger om det..

    Jag vet inte riktigt hur lång min lutealfas är..då min mens krångla min första letrocykel, men antar 14-17 dagar?? Hur lång är din? Förstår att det känns hopplöst nu men försök att blicka framåt, att snaaart är det vår tur även om det känns som en evighet dit.. tror inte heller jag kommer få ett pluss denna gången men man lever ju på hoppet..


    Ja jag tror det? Letrozol verkar boosta på ordentligt. Min gyn säger att det är ett bra tecken på en dunder ÄL! Men så här ont ska man inte ha under mensen. Det krampar alltid dag 2 och 3. Annars har ja mensvärk men tar jag de utskrivna tabletterna jag fick av gyn klarar jag av värken hyfsat. Det är bara kramperna som är förjävliga. Minns att jag hade det när jag var yngre men gick sedan på mini piller så har inte haft mens på 10 år ca.

    Jag har frågat min gyn ang ovitrelle men det behövs endast om mina ägg inte släpper. Vilket dom ju gör av sig själv så det kommer ja inte få utskrivet då han anser att det är onödigt. Min är exakt 14 dagar lång. Ja jag hoppas det! Jag försöker förbered mig mentalt för mensen imorn.. vi ska ju snart säkert ställa oss i ivf kön. Har du några känningar ännu?
  • Sat 15 Feb 2020 18:59
    #86
    Evelinaaan skrev 2020-02-11 21:25:19 följande:

    Hoppas att du kommer lite lindrare undan denna mens då hehe! Hade sjuk mensvärk som liten och fick starka tabletter utskrivna då men med p-piller kände jag inte av de på flera år.

    Okej men va skönt att du vet att äggen släpper då för att va på säkra sidan. Ja ställ upp dig på IVF så fort du kan så är de gjort, inser nu att vi redan stått i kö i 3 månader så det är ju bra om de skulle behövas. Ungefär 6 mån kötid.

    Jag har lite spänningar där nere och på sidorna?? Kan ju lika väl vara mensen vilket jag tror men en smula hopp går man ju ändå runt på ;)


    Okej! Ja de e fruktansvärt när man får så ont. vilken dag är du på idag? Jag ska fråga vid nästa besök hos gyn, ang ivf. Får se vad han säger. Jag har fortfarande inte fått mensen, förhoppningsvis kommer den imorgon. Är på dag 33 idag. På dag 34 har mensen dykt upp senaste två gångerna så vi får se. Denna cykeln är jättemärklig. Gravid är jag inte kollade senast igår med test som ska se redan 6 dagar innan förväntad mens? Men negativt.. va händer liksom. Hur känns alla symtom för dig? Jag undrar om jag kan ha haft två ÄL fast olika tillfällen? O att de är därför mensen inte kommer.
  • Sun 16 Feb 2020 17:39
    #89
    Evelinaaan skrev 2020-02-15 20:08:23 följande:

    Jag är på dag 31 idag, äl+10.. har nu under kvällen dykt upp jättetydlig ?mensvärk? på vänster sida där mitt ägg suttit. Det sticker i mitten och känns lite som att jag har ont i magen typ.. ingen aning vad detta kan vara. Åh hoppas att din mens dyker upp!! Vad märkligt.. jag har funderat på det du nämner också.. om man haft ett till ägg som växt på sig senare, men kan ju faktiskt ha 2 äl o då blir de ju som att börja på nytt med lutealfasen antar jag?.. håller tummarna att den dyker upp nu så du kan börja om <3


    Okej spännande. Jag har haft mensvärk till och från denna cykel vilket gjorde att ja fick upp förhoppningarna men mensen dök upp imorse tyvärr. Nya tag! Hör av dig hur det går för dig
  • Mon 17 Feb 2020 10:21
    #91
    Evelinaaan skrev 2020-02-17 08:15:28 följande:

    Imorse plussade jag på äl+12!! Sjukt overkligt. Skakar gråter och skrattar <3


    Grattis vad kul hur känns allt?
  • Mon 17 Feb 2020 17:24
    #96
    Evelinaaan skrev 2020-02-17 11:17:19 följande:

    Tack så mycket!! Sjukt overkligt men är superglad!! Hoppas att det går vägen bara, oroliga veckor som väntar men inget jag kan påverka oavsett <3


    Lycka till med allt ja jag förstår det
  • Tue 18 Feb 2020 21:23

    Är det någon här inne som tagit letrozol fler än fem ggr? Jag började idag med min femte omgång. Det känns som om att alla blir gravida på första eller andra vändan letrozol.

  • Wed 19 Feb 2020 21:36
    Zamaso1 skrev 2020-02-19 06:29:19 följande:

    Jag har tagit letrozol i 1,5 år, har iofs blivit gravid en gång under tiden men det slutade i MA. Sen svarade jag inte längre på endast 1 tablett så nu ökade vi till 2 istället.


    Okej. Ska ni gå vidare till ivf eller ska du köra på med letrozol ett tag till? Beklagar missfallet! jag har tagit fyra dubbelkurer och en enkelkur(min första som ej blev nåt). Så jag tar alltid numera två tabletter varje dag. Får ÄL nånstans runt dag 20. Hur lång cykel har du/ni här inne?
  • Sat 22 Feb 2020 18:39
    Zamaso1 skrev 2020-02-20 08:50:44 följande:

    Vi får börja med ivf om vi vill, men ja vill köra nån omgång letrozol till först nu när jag ändå svarade på dubbel så får man se om de blir någon skillnad :)

    Jag hade min ägglossning igår tror jag och det var dag 16.


    Ja men va spännande du får underlätta oss då hur det går. Vi ligger lika då kan man säga. Ska säga till om ivf nu på torsdag när vi går till gyn. Har precis förmodligen tagit min sista kur idag, eller näst sista kanske beroende på när vi får börja med ivf.
  • Sat 22 Feb 2020 18:40
    Zamaso1 skrev 2020-02-20 08:50:44 följande:

    Vi får börja med ivf om vi vill, men ja vill köra nån omgång letrozol till först nu när jag ändå svarade på dubbel så får man se om de blir någon skillnad :)

    Jag hade min ägglossning igår tror jag och det var dag 16.


    Ja men va spännande du får underlätta oss då hur det går. Vi ligger lika då kan man säga. Ska säga till om ivf nu på torsdag när vi går till gyn. Har precis förmodligen tagit min sista kur idag, eller näst sista kanske beroende på när vi får börja med ivf.
  • Sun 23 Feb 2020 19:22
    Zamaso1 skrev 2020-02-23 10:09:24 följande:

    Ja vi får se hur det går :) funkar det inte denna gång så ska jag testa en eller 2 kurer till med dubbeldos ( vill ju helst att de ska gå utan ivf) men går inte de så ska ja säga till om de istället :)


    Det låter som en bra plan för dig att ta en sak i taget! Hoppas för din skull att det går innan ni kommer så långt som ivf.
  • Mon 24 Feb 2020 13:06
    Zamaso1 skrev 2020-02-24 09:04:20 följande:

    Ja vi får se hur de går :) räknar dagarna nu, känns som man kanske borde kunna se nått resultat på ett test i början av nästa vecka om ja hade Ägglossning nu i mitten av veckan som var..


    Ja de borde man ju tycka men samtidigt kan de ju dröja till Bim innan du kan se, med säkerhet alltså. Hur känner du dig idag?
  • Mon 24 Feb 2020 17:27
    Zamaso1 skrev 2020-02-24 13:20:05 följande:

    Har mycket stickningar och ömma bröst o stickande känsla i magen.. känns lite skumt, kan ju inte känna av någon grav nu lixom.. haha

    Hur mår du?


    Symtomen är väl så lika så man kan knappt skilja på vad som är vad! jag mår bra, lite trött efter mensen men börjar piggna till. Är på dag 9 idag! Så äggstockarna jobbar väl på för fullt nu
  • Mon 24 Feb 2020 19:15
    Allanski skrev 2020-02-24 18:32:38 följande:

    Nu behöver jag råd av alla här!!!

    Jag har ju PCOS och mens cirka 4 ggr per år. Började med letrozolen då jag fick naturlig mens när jag var hos läkaren.

    Nu så skulle jag ta provera som jag fått utskrivet då testen visade negativt! Men i fredags fick jag en blödning som hållit på nu intre dagar. Den är mycket mindre än ?vanlig? mens. Så sjukt att jag skulle få naturlig mens två gånger så kort efter varandra? Måste ju vara letrozolen som fått kroppen att börja fungera vanligt om det nu är mens.

    Ringde läkaren och eftersom blödningen varit så liten skulle jag ändå ta provera. Dock tycker jag den fått fart nu så började med letrozolen istället då det är dag 3. Någon som varit med om liknande?

    Fråga två: förra gången tog jag en tablett på morgonen och en på kvällen. Nu tog jag både letrozolen samtidigt nu på kvällen. Hur har ni gjort?


    Om jag vore du skulle ringt till min läkare eller gynekolog och berätta och få råd av dom. Det framgår inte riktigt när du började med provera och hur många dagar du tagit det?

    När jag tog primolut hade jag mycket mindre mens än vid vanlig ÄL och mens på det. Det är nog det enda jag kan säga letrozol är ju östrogensänkande. Jag tar min dubbeldos/ båda mina letrozol tabletter samtidigt och det har gått bra. Har även tagit dom var för sig under dagen och det har fungerat lika bra det. Jag tycker du ska vända dig till din gyn
  • Tue 25 Feb 2020 20:09
    Allanski skrev 2020-02-24 19:46:26 följande:

    Tack för svar :) jag skulle börja ta provera idag men mensen kom i fredags. Naturligt utan medicinen men eftersom jag blöder så lite plus aldrig haft en sådan tätt blödning så började jag undra om man skulle ta provera ändå. Ringde dom imorse och fick världens sämsta barnmorska som svarade. Träffat henne innan och känner noll förtroende! Hon sa att det kan vara mens som kommer igång mer sen. Men kan även vara något annat och att jag kan ta provera. Försökte förklara att det är ju dag tre på mensen Om det nu är mens och då sk jag ju egentligen börja med letrozolen. Vi la på och jag var inte klokare. Nu har jag tagit letrozol!

    Tack för svaret kring letrozolen! Tog båda nu på kvällen som sagt då jag inte visste imorse om jag skulle ta letrozol eller provera.

    Otydligt inlägg ! Man är ju nojig hela tiden!

    Hur går det för dig? Du borde ha äl nu snart va om jag inte minns fel?:)


    Jobbigt med barnmorskan som inte verkade va tydlig eller trevlig! Man behöver ju skapa förtroende för dom, så måste dom ju kunna vara tillmötesgående! om du ändå är på dag tre med mens så låter de ju ändå som att det är mens du har? Jag skulle också tagit letrozol om ja vore dig. Man vill ju inte börja med provera direkt efter mensen och få en mens till?! Blä för det. Men har du tagit grav test bara för att va på säkra sidan att du inte e gravid?

    Jag ska till gyn på torsdag och mäta äggblåsorna, är på dag 11 idag! Så ÄL om nån vecka kanske?!
Svar på tråden Letrozol - Följas åt?