• Thu 23 Jan 2020 19:34
    21883 visningar
    836 svar
    836
    21883

    Letrozol - Följas åt?

    Lillamiia skrev 2020-01-23 19:22:50 följande:

    Ja! Ska bli kul och se. Har ändrat kosten också så kanske sker det tidigare denna gången. Ja precis, jag tror de flesta brukar ta dubbeldos eller enkeldos. Inte så många som behöver trippeldos. Så förhoppningsvis sker ÄL för dig med! Jo men så är det ang liggförbud, det kan finnas risk för flerbörd, och därav antagligen blir de en högre risk för komplikationer kanske? vet inte om mina 53 kg skulle klara av 4 bebisar i magen haha.. jag tror att det är svårt att få hjälp om man går emot vad dom föreslår. Ja vi kör på nu också. Vi har inte missat ÄL en enda gång men nu är det ju snart dags att ställa sig i ivf kön så vill inte missa ÄL om vi bara har ett par ggr kvar med letrozol. Så vi ligger i ändå!


    Ja hoppas på en stark äl för oss båda!! Hur hade du ställt dig till om det blir tvillingar? Finns ju en liten risk för oss som tar ägglossningsstimulerande att fler ägg lossnar. Jag och sambon har pratat lite om det och vi är öppna för det, hade det blivit så hade det ju såklart också varit roligt. Vi har mycket tvillingar i släkten på båda sidor så vi får se haha :)

    Står ni i kö nu för ivf eller ska ni ställa er? Min gyn ställde oss i kö första besöket eftersom det var ca 6 månaders kö, så har vi inte lyckats på 6 försök med letrozol så är vi redan framme vilket känns bra :)
  • Fri 24 Jan 2020 21:03
    #29
    Lillamiia skrev 2020-01-24 20:19:34 följande:

    Just nu känner jag att det inte spelar någon roll om det blir tvillingar då barnlängtan har varit så länge! Du som har tvillingar i släkten har ju extra stor chans du!

    Och letrozol verkar ju inte funka på mig då jag redan haft två ÄL men inte blivit gravid ännu men hoppet är ju inte ute än. Har ju ett par försök kvar. Nä vi har inte ställt oss i kö än. Dom frågade om vi ville prova letrozol först och det ville vi. Men vi hade kunnat ta ivf med en gång. Ska fråga på tisdag ang ivf och se vad han säger. Vi skulle fundera över det sa dom sist. jag har haft två ägg första gången och den andra gången vet jag inte men det var två ägg på ultraljudet då med, sen vet man ju inte om båda lossade? Ja vad tur att ni ställde er i kö redan då. Det verkar inte som att man tänker så långt för oss. Om en månad har vi kört letrozol i ett halvår redan.


    Hoppet är verkligen inte ute än! För många så tar det ju flera flera äl innan det blir något! Denna gången kanske det är eran hur, vi får hoppas!! Du har ju haft bra tillväxt på äggen! Är det ett halvår man får köra med letrozol innan man får gå vidare med annan behandling eller ivf? Eller är det olika kanske?

    Jag tycker ivf känns lite skrämmande men sjävklart kommer man ju göra det om så behövs, vad gör man inte lixsom.. <3
  • Tue 28 Jan 2020 11:05
    #31
    Lillamiia skrev 2020-01-26 19:10:15 följande:

    Ja jag hoppas att det tar sig innan dess såklart men jag är glad att det finns ytterligare ett alternativ innan ingenting går. Jag vet ju aldrig hur många ägg som släppt men det verkar funka med dubbeldos. Ja jag fick höra ett halvår kör man med letrozol annars går man vidare. Kanske är olika? Hur mår du just nu?


    Va skönt att dubbeldos funkar för dig! Var ju på VUL igår cd 11 efter dubbel dos och det var som jag trodde, för tidigt, där fanns en äggblåsa på 11 mm, så jag ska tillbaks på fredag för att kolla läget igen och om det växt flera. Har du någon aning om varför mina blåsor utvecklas sent? Man läser om flera som har nästintill mogna då. Detta var ändå dubbel dos, på enkel dos hade jag ju äl dag 18-19 iofs så verkar som att det blir senare denna gången också, om det blir någon äl?

    Trodde att den skulle vara mycket större så man kan ju inte låta bli att bli besviken.. förövrigt mår jag bra, lite känningar i äggstocken bara. Hur mår du själv och hur gick det på VUL? :)
  • Wed 29 Jan 2020 11:03
    #33
    Lillamiia skrev 2020-01-28 23:36:49 följande:

    Okej! Jag förstår dig! Jag hade samma sak runt dom dagarna. Men sen kan de gå fort för vissa då äggen växer ibland lite fortare på slutet. På en vecka hade jag från att inte va nära ÄL till att ha fått ägglossning så... om du känner att det arbetar ser jag det som ett gott tecken. De känns som att man måste äta några kurer innan kroppen förstår typ? Jag tror absolut då får ÄL eftersom du fick det med enkeldosen. Men det känns som att det växer rejält mellan dag 10-17 eller så va de för mig iaf. Det kanske tar ett tag innan kroppen förstår efter mensen att hormonerna ska kicka igång och börja jobba på äggblåsorna. Ja menar man tar ju tabletterna tom dag 7 så hur ska så mkt redan hänt dag 11? Förstår du min poäng?

    Jag har blivit sjuk, tror ja har bihåleinflammation nu... men jag var hos gyn imorse och han sa att ÄL sker antingen idag eller senast imorn. Så de va bara att ligga i nu. Har ÄL med letrozol runt dag 20-22 men nu är ja på dag 15. Så jag tror att min omläggning av kosten påverkat ÄL att komma tidigare. Jag är ju inne på tredje dubbelkuren och hoppas att det ska ta sig äntligen. Jag tror på att du kommer få ÄL. Du ska se nästa gång att de växt på sig.


    Tack för din fina pepp!! Ja det är det jag känner, hur mycket ska hinna mellan dag 7 till 11? Och sist var jag på VUL dag 10.. men som hon sa, det kan variera så med ägglossningen, hellre att man kollar tidigt så vi ser hur jag ligger till så kör vi ett till VUL senare så att jag inte missar den.. även om jag verkar ägglossa ?sent?.

    Oj där ser man.. ett exempel på att ÄL kan ske tidigare! Gud vilken positivt besked! Härligt!! Hur har du lagt om kosten om man får fråga? :) Jag har ett väldigt aktivt jobb samt att jag motionerar mycket utanför, men kosten är sådär.. något man såklart vill ändra på.

    Vi hoppas verkligen att det tar sig för dig denna gång! Häller tummarna!! :)!
  • Wed 29 Jan 2020 20:35
    #37
    Lillamiia skrev 2020-01-29 15:11:30 följande:

    Ja klart man gör vad man kan! Jag tror ju att du inte ska oroa dig så mkt för de kommer ta sig med blåsorna garanterat för dig, det känner jag på mig. Bra att du känner av med din kropp, det hjälper mycket! Tydligast är de på flytningarna och tempen tycker jag, även att man har känningar kring äggstockarna. Då brukar de närma sig. Ja bättre att du kommer dit för tidigt än för sent. Ja skulle ju egentligen ha kommit dag 13 då för de va lite sent med dag 15 och ultraljud då. Okej, de är en bra början med motion! Jag har uteslutit socker, gluten, mejeriprodukter! Äter mer nyttiga fetter som nötter, oljor, fet fisk och ekologiska varor. Väldigt mycket grönsaker, bär, frukter, rotfrukter. Ingen potatis eller ris eller pasta, mer sötpotatis isåfall. Jag tror det har gjort att mina inflammationer har dämpats i kroppen. Spec med pcos.. du behöver ju inte göra allt på samma gång. Ta en sak i taget och när du klarat det så va stolt över dig själv. Då bygger man samtidigt upp sig själv och vet att man klarar av det och kan då gå vidare till nästa steg. Sen får man rutin på det och så rullar det på, man mår bättre i både psyket och kroppen. Helt otroligt vad lite mat kan göra! Juste ja dricker mycket ört te!


    Jag är ju en orolig själ och har alltid varit haha något jag försöker jobba bort och tänka att saker och ting kommer att lösa sig, sambon brukar vara bra på att lugna. För i slutändan har det mesta bara varit onödig stress..

    åh va duktigt av dig!! Blir motiverad! Ja kosten ska ju tydligen hjälpa oss med pco en hel del. Jag äter mycket frukt och grönt iallafall och så får man väl ta lite andra alternativ när det kommer till kosten samt röra på sig! Har du fått din ägglossning än? :)
  • Wed 29 Jan 2020 20:45
    #38
    Allanski skrev 2020-01-29 15:31:04 följande:

    Skriver lite mera:) vill gärna följas åt! Då kan man glädjas åt alla andra om det inte bär av för sig själv!

    Frågor : vilka ägglossningstest använder ni?

    När ska man börja använda dom dag 10?

    Jag har oregelbunden mens och har noll koll på någonting känns det som.

    Känner ni av letrozol på något vis?

    Bara jag som drömmer om barn nu bara för man börjat äta det här?

    Jag har försökt att inte tänka så mycket då jag tror att det kan förstöra chanserna men fått kasta in handduken nu efter ett par år. Vi står i kö för IVF och vi kommer köra några kurer letrozol för att se om det funkar.

    Har som sagt PCOS!

    Vi fick sexförbud nu första gången och som sagt dubbel dos från start. Känns sjukt att inte få ligga om det nu blir äl! Men men!


    Kul med flera att följas åt!! :)

    När det kommer till ägglossningstest så har jag beställt hem ett paket med ca 20 remsor från graviditetskollen.nu sen när jag ser att dom stegrar och börjar bli positivt kör jag clearblue digitalt där man får en glad gubbe för positivt eller tom ring för negativt, så ser man enkelt och slipper fundera på strecken på remsorna.

    Jag börjar testa på dag 10 men går även på VUL och ser när ägglossningen är på g så då vet man mer när man ska börja testa. Jag känner av letrozol på så vis att jag har känningar i äggstockarna och att det spänner lite, samt huvudvärk en hel del.. och så mycket som nu har man nog aldrig drömt om barn.. det känns så nära men ändå så långt bort. Står även i kö för IVF under tiden vi testar detta, men är bara på kur 2 än sålänge..

    gav dubbeldos flera ägg och därför sexförbud? Kanske enkeldos passar dig bättre? Stort lycka till! :)
  • Tue 4 Feb 2020 16:11
    #42
    Allanski skrev 2020-02-04 13:43:12 följande:

    Tack för svar!!

    Ja men precis så var det! Men var på UL igår och tydligen var det helt rätt dos! Var ett jättefint ägg på 18mm! Så nu är det bara att köra på :)

    Hur går det för dig?

    Dåligt med uppdateringar är så nyfiken hur det går för alla! Men känner sig ganska ensam i detta och känns som ingen riktigt fattar vad mm går igenom


    Gud va kul med ett fint ägg!! :) all lycka till dig! Hur mår du hittills? Jag ska ha ägglossning nu i dagarna och tog ett ägglossningstest nu efter jobbet som börjar stegra, hoppas på ägglossning imorgon men ska allt testa ikväll igen :) min första äl var på dag 18 och 19 och nu är jag på dag 20, så mina ägg är lite ?sega? med att växa men äl verkar de bli! Ja man känner sig ju väldigt ensam.. men tycker att det är så skönt att skriva med tjejer i samma situation, då känner man sig mindre ensam mitt uppe i allt.

  • Tue 4 Feb 2020 23:33
    #44
    Allanski skrev 2020-02-04 18:17:43 följande:

    Allt bra hittills och känner mig bara lite mer sötsugen än jag varit innan!

    Beställde nya stickor och de är försenade med 5 dagar så får springa till apoteket idag! Så trött på apotea just nu! Vi kör på varje dag oavsett har vi sagt så vi inte missar någon ägglossning????

    Det är väldigt olika har jag förstått när man äl! Många har har äl olika dagar med letrozolen förstod jag nr jag googlat! Sjukt vad man googlar just nu! Tror jag läst varenda tråd om äl ha ha!

    Ja väldigt roligt! Min kropp har ju aldrig funkat och hade tänkt att den inte skulle svara på letrozolen! Men dubbel dos var tydligen rätt :)

    Vilken business det hade varit om man hade gett sig in i ägglossningstest branschen! Vet inte hur många gånger jag testat ???? läkaren skrattade när jag sa när jag tog första testet ha ha!

    Ja verkligen det är ju inte som att sambon riktigt fattar hur mycket man tänker på detta och hur rädd man är att missa en äl tex! Vill inte lägga alla mina tankar på honom heller för känns som det blir fel press! Borde väll egentligen inte heller tänka så mycket men det ger mig liksom en härlig känsla att låta tankarna vandra! Är det dags nu? Hur kommer det att kännas att vara gravid... stort!

    Då håller jag alla tummar för dig nu :)


    Ja kör på så prickar du ju säkerligen in äl ändå!! Men man vill ju ändå säkerställa med test hehe.. det var väldigt tur att jag tog ett till äl test nu på kvällen för starkt positivt blev det! Kul hur det kan ändras på bara några timmar! Gäller o ha koll haha! Och vi har haft sex dom senaste dagarna och även idag så det känns bra! Så fånigt egentligen men man blir så glad av en liten ägglossning!

    Man har så mycket tankar som flyger runt i huvudet varje dag och ja helt overkligt när man skulle plussa på stickan.. kan inte ens föreställa mig! Man behöver ju tänka positivt och längta också även om allt är sjukt jobbigt emellanåt..Köpte du äl test? :)

  • Wed 5 Feb 2020 18:17
    #46
    Allanski skrev 2020-02-05 17:13:35 följande:

    Åh! Aldrig fått gubbe eller positivt streck någonsin så kommer nog bli nästan lika glad för gubben som ett positivt streck. :)

    Ja men här är det bara den runda jäkla ??!!

    Men är inne på dag 14 så kommer nog!

    Så kul nu då är det bara att köra på och så hoppas vi att det generar i ett plus sen för dig :) ????

    Hört att man ska ha sex varannan dag för bäst resultat! Blir tokig på alla ?gör såhär?. Jag får ont i huvudet av allt! Kan man inte bara vara sådär galet fertil som vissa andra. Som ser på en naken man så är de gravida ????


    Ja vi får hoppas att det blir pluss!! Men man vill inte hoppas för mycket så jag tänker att jag ska vänta på ?mensen? för att inte bli allt för besviken. Jaa din ägglossning kommer komma!! Håller tummarna ;)

    Ja det är ju dedär med hur man ska ha sex haha.. vet inte hur man ska bära sig åt.. vi har ju haft sex nu de senaste dagarna för att testen har stegrat och man vill va på säkra sidan! Har faktiskt inte frågat min gyn angående det, kanske skulle göra de.. men störst chans är ju dagen innan och själva ägglossningsdagen.. min sambo har bra kvalitet och mycket spermier så vi får hoppas de är lugnt ändå haha! Haha ellerhur man skulle vart superfertil ;)
  • Thu 6 Feb 2020 16:24
    #53
    Allanski skrev 2020-02-06 14:24:53 följande:

    Min andra dokumenterade ägglossning någonsin! Den första var via blodprov och då hade jag redan haft den utan att veta om det och nu denna!!!

    Sjukt men är lycklig att kroppen funkar!!!


    Woho yes!! :) Andra dokumenterade ägglossningen för mig med haha! Nästan så att man blir förvånad att kroppen funkar för det har ju inte riktigt hänt innan haha.. ja nu kommer den lååånga väntan...
Svar på tråden Letrozol - Följas åt?