• Lote223

    Går det att fly sina problem?

    Hej!

    Jag är en kille som är 32 år gammal. När jag var 19 år så kom jag till Sverige från Mellanöstern. Jag har sedan ung ålder varit hårt hållen hemma och fått till mig att jag ska jobba. Precis när jag kommer till Sverige så börjar jag gymnasiet vilket jag precis hade blivit klar med i mitt hemland. Inriktningen jag gick föll mig inte i smaken men det var ändå en bra tid på gymnasiet och jag gick ut med bra betyg. Jag har alltid haft tankar att jag kommer bli glad när jag är klar med skolan och tänkte att jag skulle Även trivas på universitetet vilket jag inte gjorde.. Jag hoppade av sista terminen för jag klarade inte sista tentorna. Jag har även alltid varit upptagen med jobb och liknande under lång tid då jag sällan fick koppla av hemma. På helgerna så jobbade jag också. Jag har en svensk flickvän sedan 12 år tillbaka som är det finaste som finns, hon är världens mest varmhjärtade person och vårt förhållande var aldrig något jag velat skada. Min flickvän och jag har alltid haft en känsla att det är den personen som jag vill leva med men vi har alltid haft motgångar .. vi har haft kulturkrockar då samt så har hon och jag försökt flytta ihop flertalet gånger men det inte gått, även på varsitt håll så har vi alltid haft massa problem som hindrar oss att leva tillsammans i lugn och ro.

    Efter universitetet så tog jag jobb som folk avrådde mig från då de menade att det inte är bra betalt eller att jag skulle trivas.. Jag lyssnade inte och tog jobbet .. Problemet var att det inte alls var så som jag trodde.. Jag trivdes inte riktigt och jag fick aldrig fast tjänst heller. Allt i mitt liv började kännas väldigt mörkt och dystert. Kändes som jag aldrig kommer få ro eller lyckas med någonting. Jag kände att jag aldrig varit glad. Jag har troligtvis hamnat i en depression och ångest då jag orkar inte prata med folk eller umgås med dem.. Jag kände att allt är dåligt och började även tappa känslor för min flickvän som var det allra värsta jag gått igenom.. än idag tänker jag på saken och mår dåligt inombords att det är så jag känner (Vet inte om det är mitt mående som påverkat känslan för henne?) Jag vet inte heller om känslorna kommer komma tillbaka...

    Jag började inte känna igen mig själv u något och känner mig kvävd. Jag känner inte att jag är mig själv längre. Jag var tvungen att göra något så jag stack och är nu i Tyskland för att jag kunde inte andas och tänka på allt i mitt liv. Jag har haft självmordstankar också som inte gjorde det lättare.. nu är jag som sagt här och saker känns lite lättare än sålänge och jag har varit här i ett enstaka par veckor. Dock förföljer känslan av ångest och min depression mig? Så fort jag tänker på att återvända till Sverige så tar det emot och jag knappt kan andas. Jag får ångest av tanken på min flickvän och har därför försökt bryta kontakten.

    Kommer jag kunna fly mina känslor? Hur hade ni tänkt om ni var i mina skor? Gör jag ett bra val?

    Tacksam för svar

  • Svar på tråden Går det att fly sina problem?
  • Lote223

    Jag är rädd att jag kanske börjar tycka om mig här där jag är, och tänker att det har med landet att göra eller att det är på grund av att jag är långt ifrån Sverige.. för just nu känns allting en aning bättre. Vet inte om det är tillfälligt eller tron på att livet blir bättre här?

  • Anonym (Något)
    Lote223 skrev 2020-01-14 17:55:06 följande:

    Jag är rädd att jag kanske börjar tycka om mig här där jag är, och tänker att det har med landet att göra eller att det är på grund av att jag är långt ifrån Sverige.. för just nu känns allting en aning bättre. Vet inte om det är tillfälligt eller tron på att livet blir bättre här?


    Hur länge har du varit borta? För mig var de första månaderna fina, sen efter ca 4 månader började ångesten smyga sig på...Men trots att jag kom tillbaka hem efter drygt 5 månader så bokade jag genast en ny biljett bort igen! Jag skulle ju inte stanna! Hela processen tog nog fler år där jag "pendlade" mellan hemmet och det nya landet... Jag var tvungen att bli riktigt less på det nya innan jag började trivas lite mer hemma igen... Men detta är en rejält förkortad version, så mycket hände under denna tid och jag orkar tyvärr inte dra upp allt igen.. Hoppas du hittar ditt "hem"!
  • Lote223

    Anonym (något).. ja jag har varit borta i drygt en månad. Allt känns ju lättare men jag märker att jag inte kan bli av med allt som varit det förföljer mig. Jag har ångest till och från, lite bättre än innan jag kom hit. Jag känner att jag ändå att jag har avstånd från livet jag hade. Min flickvän har sagt till mig att ångesten inte bara går att bli av med och att jag förr eller senare måste möta mina problem. Hon sa även att det är bra att jag är ifrån allting just nu för att få tid att tänka och märka själv att problemen kvarstår. Jag har ju ändå hela mitt liv där. Men jag känner mig trött på mitt liv och varje individ jag pratar med ger mig negativa känslor och blir lätt "för mycket". Jag vet inte vad mitt problem är men jag är less på mig själv och hur allting gått för mig och det är en del av Varför jag inte vill hem igen. Inga problem här startat här än sålänge.. Jag bor hos några släktingar som låter mig "vara".. Men är det enkelt att starta ett nytt liv? Jag har än sålänge inget jobb eller kan något direkt språk.

    Får jag fråga om det gick det bra sen? Flyttade du hem igen? Hur tackla du ångesten att faktiskt flytta hem?

  • Lote223

    Jag menar, var du inte rädd att flytta hem även om du va less på det nya?

    Får jag fråga vart du flyttade? Och om allt var spännande för dig också att flytta?

  • FuckGoggleAskMe
    Lote223 skrev 2020-01-14 17:55:06 följande:
    Jag är rädd att jag kanske börjar tycka om mig här där jag är, och tänker att det har med landet att göra eller att det är på grund av att jag är långt ifrån Sverige.. för just nu känns allting en aning bättre. Vet inte om det är tillfälligt eller tron på att livet blir bättre här?

    Ibland behöver man vara omgiven av nära och kära i en van miljö, men ibland känns det befriande att vara långt borta från allt och alla, för en fräsch start, känn efter vad du behöver just nu, du kan ju ändra dig om ett tag. Du kanske behöver prata med en life coach snarare än en traditionell psykolog.
  • Lote223

    Alltså.. Jag skulle säga som så att jag mår ordentligt dåligt i mig själv, jag skulle inte önska flytta, men jag är trött på hela livet och alla runt omkring är snälla och normala och jag känner mig att jag vill inte ta kontakt med någon. Här nere kan jag iallafall vara för mig själv till större delen. Jag är bara rädd att jag aldrig ska återfå känslan av att komma tillbaka då jag känner att allt negativt jag känt och fått i mig kommer därifrån. Vet inte om det är en inbillning men just nu är allting för mycket. Även här nere så orkar jag knappt umgås med vänner eller någon. Jag tror inte riktigt att jag har problem att hitta ett sätt att leva snarare att jag har jobbigt att må bra i mig själv då jag ständigt gör mig själv besviken vilket gör mig trött på mitt liv

  • Lote223

    Allt och alla som kontaktar mig tar jag avstånd ifrån, jag vill inte höra deras röster eller egentligen prata med någon. Allt har blivit för mycket. Egentligen skulle jag verkligen vilja komma bort från allt och hela livet, typ åka till en plats där jag inte känner någon eller behöver vara med någon. Jag känner inte att Tyskland är så bra, bara allt i kontrast till vad jag har hemma känns bättre för jag ändå kan andas lite. Men som sagt så är jag bland folk som även jag inte orkar se eller umgås med här nere.

Svar på tråden Går det att fly sina problem?