• Anonym (???)
    Tue 14 Jan 2020 00:27
    9513 visningar
    69 svar
    69
    9513

    Hur konfronterade ni otrogen partner?

    Och vad svarade de? Vilka ursäkter osv hade de?

  • Svar på tråden Hur konfronterade ni otrogen partner?
  • Anonym (Gilla läget!­)
    Tue 14 Jan 2020 12:52
    #24
    -4
    Anonym (Kflf) skrev 2020-01-14 12:28:05 följande:
    Räcker att säga att otrohet är fel. Men du kanske inte vet hur hårt man kan såras av det.
    Förstår att det kan kännas hårt särkilt om man har jättehög moral själv. Var och en har ansvar för hur man tar livets tuffa händelser. Man kan välja att knäcka sig helt över en oförrätt.
  • Tue 14 Jan 2020 12:55
    #25

    Hur är det fel? Kan du utveckla. Hur är rätt och varför du?


    Anonym (Kflf) skrev 2020-01-14 12:26:37 följande:
    Du kan inte veta att ingen vet. Vill man ha en kk vid sidan om är något fel.
  • Anonym (G)
    Tue 14 Jan 2020 13:12
    #26
    Anonym (Kflf) skrev 2020-01-14 12:27:10 följande:

    Tråden handlar väl om att man inte är med på det... Dvs otrohet.


    Du kanske inte noterade inlägget jag kommenterade?
  • Anonym (???) Trådstartaren
    Tue 14 Jan 2020 14:06
    #27
    +3
    Rudbeckius skrev 2020-01-14 10:26:37 följande:
    Otrohet är ett mycket vanligt mänskligt beteende och det är inte olagligt. Det drabbar många av oss under vuxenlivet. Det måste inte vara en katastrof.

    Otrohet kan bero på många olika saker och jag tycker att man ska vara försiktig med att för snabbt döma moraliskt. Många relationer kommer att drabbas av detta och jag tycker att man behöver prata om det inom en relation. Ordet konfrontera är dock ett lite väl amerikanskt tokbegrepp - måste det alltid vara drama med snabb brytning av relationen med enorma konsekvenser för många inblandade (socialt, ekonomiskt, barnens uppväxt osv).

    Att slänga ut kläder på gatan är ju bara för fånigt. Snälla, lyd ite det superkorkade rådet.

    Mitt råd är att tagga ner och fundera på vad ni vill. Lyssna på varandra. Hade ni kommit överens om att ha vara sexuellt exklusiva med varandra och har hållit överenskommelsen med bra närhet och sex regelbundet? 

    Var otroheten långvrig eller en engång fyllegrej. Är det kärlek inblandad eller bara knull? Hur funkar er tillit, kan ni göra en ny övernskommelse om hur ni ska ha det (kanske öppet förhållande för båda?) eller ska ni bryta upp, kanske provseparera osv.

    Akta er för alla tossiga moralmänniskor på FL. De ger snabba och konsitga råd efter att ha tittat på dåliga merikanska filmer alldeles för ofta.

    Var rädda om varandra. Trots det som hänt.
    Ja då vet man vilken kategori du tillhör..
  • Tue 14 Jan 2020 14:49
    #28

    Vi är tydliga i alla fall. Ta hand om varandra. Förstår att det är jobbigt. Bryt ihop och bli sams eller gå vidare. Livet är tufft rätt ofta.


    Anonym (???) skrev 2020-01-14 14:06:21 följande:
    Ja då vet man vilken kategori du tillhör..
  • Tue 14 Jan 2020 14:51
    #29
    Anonym (P) skrev 2020-01-14 10:56:03 följande:
    Um? Det låter som om du varit otrogen haha, snacka om uppenbart. Hoppas att personen du sårade har fått gå vidare från dig.

    Håller med om att man kanske inte behöver slänga ut någon på gatan, men inget av ditt drabbel rättfärdigar otrohet.
    Har aldrig sårat någon, ingen har fått veta. Jag har inte blivt lämnad pga av otrohet heller. Tack för din omsorg och välvilja...
  • Anonym (???) Trådstartaren
    Tue 14 Jan 2020 16:31
    #32
    +3

    Ni får gärna starta en egen tråd med hur ?kärleksfullt? det är att bedra sin partner eftersom de inte kommit på er eller att det inte är straffbart. Här är det ot!

  • Tue 14 Jan 2020 16:54
    #34

    Det är naturligtvis bäst att först se till att ha ordentliga bevis innan man konfronterar sin respektive, för hon/han kommer givetvis förneka det så långt det bara går. Jag kan dela med mig av långvarig erfarenhet av att ha en otrogen partner. I mitt fall var vi tillsammans i ca 1,5 år och jag insåg väldigt tidigt att hon höll på med flera andra vid sidan. Hon blev även gravid, och under graviditeten insåg jag att hon var otrogen. Jag konfronterade med bevis men hon förnekade såklart ändå. Jag var lugn, sansad och hade planerat mina frågor noggrant och i vilken ordning, men trots alla klara bevis så förnekade hon. Jag bestämde mig då för att lämna henne då jag även insett att risken var väldigt stor att jag inte heller inte var pappan till barnet i hennes mage. 3 månader senare kontaktar hon mig och ber mig ta henne tillbaka. Jag tar upp ärendet igen, hon förnekar såklart igen. Jag frågar om hon träffar någon... Hon säger såklart nej! Efter någon veckas funderande tar jag henne tillbaka men poängterar att vid minsta felsteg så lämnar jag henne direkt igen. Hon säger att hon förstår mig men hon säger även att hon insett att det bara är mig hon vill leva med. 8 månader senare är vi förlovade och då kommer det fram att hon varit otrogen redan från början, och detta erkänner hon. Hon hade alltså någon annan redan när hon bad mig ta henne tillbaka. Jag tar upp nya och gamla händelser igen, men hon förnekar såklart igen. Efter att jag fått ett anonymt sms från en kollega till henne om att hon ligger runt med både flera kolleger och entreprenörer tar jag för första gången hennes telefon och går igenom den, och hittar då hur mycket otrohet som helst, med massor av andra män. 2 bilförsäljare, kunder, kolleger, entreprenörer, massor med nätdejting som pågått parallellt under hela vårt förhållande. Trots alla bevis förnekar hon såklart allt. Det var "bara oskyldiga flirtiga sms" påstod hon.
    Jag insåg dock såklart vad hon höll på med och försökte gång på gång få ärliga svar. Men återigen... hon förnekade! Otrogna människor kan jämföras med knarkare... De tycker att jakten och akten är så fruktansvärt häftigt. Under jakten känner de desperation, under akten känner de sig skitcoola, efter akten förnekar de kraftigt att de knarkar eller är otrogna, och de idiotförklarar alla som ifrågasätter vad de håller på med. Då är de plötsligt inte lika coola och de kan aldrig stå för vad de har gjort. Därför är det viktigaste när det gäller hur man skall konfrontera dem att man alltid är sansad och har bevis. Hur arg, ledsen och besviken man än är så var lugn när du konfronterar personen ifråga. Mitt råd är att innan man blir riktigt arg är att ställa följande frågor:

    1: Tycker du att jag är så naiv att jag inte förstår vad du har gjort?
    Om svaret är "NEJ" så ställ fråga 2.
    2: Är du så naiv själv så att du inte förstår att jag förstår vad du har gjort?
    Om svaret är "Nej" så ställ fråga 3.
    3: Inser du att du har förstört vårt förhållande genom att först vara otrogen och sedan ljuga för mig om det när jag vet vad du har gjort?
    Om svaret fortfarande är ett förnekande så har man kommit till vägs ände. Då bör man inse att det dags att lämna.

    I mitt fall ville jag ha fram hela sanningen innan jag tog mitt beslut eftersom det fanns 5 barn inblandade. Eftersom jag visste att hon raderat sina sms med flera andra män så försökte jag ta reda på om det gick att återskapa dem på något sätt. Jag tog därför kontakt med en privatdetektiv. De kunde återskapa allt bakåt, men bara till den senaste uppdateringen i hennes telefon. Jag sökte vidare samtidigt som jag anlitade privatdetektiven under 2 veckor för att se om hon träffade någon annan, och det gjorde hon, det var flera andra män bara under de 2 veckorna. Jag fick även kvittokopia från Apoteket på att hon köpt ett 24-timmarspiller. Jag fick just i den vevan tag på en person i Malmö som kunde återskapa raderade sms i hennes Iphone och även raderade meddelande från Whattsapp, Messenger etc. Jag bjöd därför med henne till Köpenhamn på en weekend. Jag bjöd även över killen från Malmö till vårt hotell där jag i smyg gav honom en nyckel till vårt rum. Jag lade hennes telefon på golvet innanför dörren och gick in med min tjej i duschen och hade sedan sex med henne i ca en timme medans killen satt i ett annat rum och återskapade allt i hennes telefon och kopierade det till en annan telefon som jag sedan hade alla hennes äventyr i. Det kostade såklart väldigt mycket pengar, men det var det ju såklart värt i slutändan.
    Hon fick sedan såklart flytta ut veckan efter. Jag lade aldrig fram bevisen för henne, men förklarade väldigt tydligt att jag visste precis vad hon gjort och jag gav henne även namnen på ett flertal av dem. Hon förnekade såklart igen. Efter några dagar hörde hon av sig i ren desperation och ville erkänna allt, om jag bara tog henne tillbaka. Jag förklarade att hon redan hade haft hundra möjligheter att både erkänna och sluta vara otrogen. Jag frågade henne om det var värt alla ligg att förlora mig. Hon svarade "Nej, det var det inte". Jag frågade om hon tyckte det vart värt att hennes barn förlorat sina 3 syskon... Hon svarade "Nej, det var det inte". Jag frågade om det var värt alla ligg att förlora sina 3 bonusbarn... Hon svarade "Nej, det var inte värt det. 
    Jag frågade varför hon var otrogen, för vi hade ett jäkligt bra sexliv ihop, det tyckte både hon och jag. Hon hade inget svar på det. Jag frågade om hon kände sig cool när hon låg med andra... "Nej, svarade hon! 
    Då var min fråga... Varför riskerade du då förhållande, hem, barnens trygghet, framtid och allt, bara för att ligga runt... Inget svar. Där var allt över för gott!!!
    Summa summarum är alltså att konfrontationen måste tas först när man har ordentliga bevis, för de kommer garanterat förneka allt, oavsett hur mycket bevis man än har. Bevisen skall man ha för sin egen skull så att man sedan inte tänker tillbaka på om man kanske gjorde ett misstag som lämnade. Och man skall under hela tiden man söker efter bevis vara helt neutral och inte ge sken av att man letar bevis, för då är de ännu mer på sin vakt.
    Och mitt sista och viktigaste tips är följande: Vid minsta bevis på otrohet - LÄMNA och LÄMNA OMDELBART. "Once a cheater - always a cheater!!!
    Sök efter någon bättre istället!!!!

  • Anonym (Gilla läget!­)
    Tue 14 Jan 2020 17:14
    #35

    Jag har två tonårsgrabbar hemma 18 och 19 år. Båda ser bra ut och de har flickvänner båda.

    Den ene grabben är sparsam, glad och pratsam, flitig i skolan och med bra betyg.

    Den andre grabben kämpar med svårigheter att hålla tider, sova på natten, han har kass betyg och mycket dålig självkänsla. Han får mycket lätt nya tjejer via tinder och han får ligga mycket. Han är så ofta otrogen mot sin flickvän att hans klass på gymnasiet röstar fram honom som klassens player varje år. Som farsa är jag bekymrad och skulle så gärna vilja stärka hans självkänsla mer.

    Jag gillar mina grabbar båda och har förståelse för att de är olika och har olika beteenden som de kommer att få ta konsekvenser av.

    Jag hoppas på ett samhälle där man inte dömer för snabbt och hårt utan att ha alla fakta.

  • Anonym (XXX)
    Tue 14 Jan 2020 17:25
    #36
    Anonym (Gilla läget!) skrev 2020-01-14 17:14:15 följande:

    Jag har två tonårsgrabbar hemma 18 och 19 år. Båda ser bra ut och de har flickvänner båda.

    Den ene grabben är sparsam, glad och pratsam, flitig i skolan och med bra betyg.

    Den andre grabben kämpar med svårigheter att hålla tider, sova på natten, han har kass betyg och mycket dålig självkänsla. Han får mycket lätt nya tjejer via tinder och han får ligga mycket. Han är så ofta otrogen mot sin flickvän att hans klass på gymnasiet röstar fram honom som klassens player varje år. Som farsa är jag bekymrad och skulle så gärna vilja stärka hans självkänsla mer.

    Jag gillar mina grabbar båda och har förståelse för att de är olika och har olika beteenden som de kommer att få ta konsekvenser av.

    Jag hoppas på ett samhälle där man inte dömer för snabbt och hårt utan att ha alla fakta.


    Vad menar du med "alla fakta"?

    Vilka fakta ska man ha i beräkningen innan man dömer honom, menar du? Att han är kass i skolan, att hans föräldrar inte lyckats lära honom hur man uppför sig mot tjejer?


Svar på tråden Hur konfronterade ni otrogen partner?