Inlägg från: Anonym (Anonyma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anonyma)

    Känner du dig trygg i Sverige?

    Jag känner mig betydligt mindre trygg nu till skillnad mot förr.

  • Anonym (Anonyma)
    Aniiee skrev 2020-01-14 13:27:02 följande:

    "Fler och fler flyttar ut ur landet pga otryggheten".

    Nja... Det är lite svårt att säga, kanske. Jag vet inte om någon riktigt orasksundersökning har gjort, men om det gjorts så dela gärna med dig. Vad vi däremot KAN säga är att utvandringen har ökat sedan år 2000. Inte så mycket, men ändå. Den har dessutom dippat på senare år, från en topp på ca 56 000 år 2015 till ca 47 000 år 2018. 2019s statistik är än så länge preliminär (jag kan absolut inte stava till det ordet, sorry). 

    Är det då svenskar som utvandrar till Spanien (ja, lite hyperbolt...). Ja, några. Men de flesta som utvandrar är de som en gång invandrat. Endast 35% av de som utvandrade 2018 var födda i Sverige. Resten av födda i andra länder, och av dem låg Finland och Polen i topp. 

    Så vart tar utvandrarna vägen? 2018, främst till granländerna. Norge, Danmark och Finland, med UK inklämt mellan. Högst upp på listan ligger dock Okänt. 

    Så, fler och fler flyttar ut ur landet? Sanning med modifikation. Trenden går förvisso uppåt, även med en dipp just nu, men beror det på otrygghet, eller beror det på att vi över lag är rörligare? Hur står sig utvandringen sett till population? Är det fler per 100k som utvandrar idag mot för 20 år sedan? En sak är i alla fall säkert - det är inte 1/4 av befolkningen som emmigrerar idag, så som de gjorde för 100-150 år sedan

    Källa: SCB - Sverige i Siffror


    SCB har nyligen blivit avslöjade att föra falsk statistik under påverkan av vänsterpolitik. SCB som egentligen ska vara politiskt obundna har tappat sin trovärdighet.

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/6jeMeQ/larmet-sa-pressade-evry-fram-felaktig-scb-statistik
  • Anonym (Anonyma)
    Anonym (C) skrev 2020-01-14 13:35:13 följande:

    Alla som röstar SD är fake-news spridare.


    Ja för det är ju därför SD har växt så mycket. Du tror inte att fler och fler har börjat vakna och insett att SD haft rätt hela tiden?
  • Anonym (Anonyma)
    Anonym (C) skrev 2020-01-14 13:44:20 följande:

    Som sagt! Fakenews spridare. SCB gjorde om den felaktiga analysen som utfördes av Evry.


    Visst, allt som visar verkligheten som på något sätt är skadligt för dina politiska åsikter är fake-news.
  • Anonym (Anonyma)
    Anonym (C) skrev 2020-01-14 13:44:20 följande:

    Som sagt! Fakenews spridare. SCB gjorde om den felaktiga analysen som utfördes av Evry.


    Dessutom gjorde SCB om analysen EFTER all kritik när de blivit avslöjade.

    Hade de aldrig blivit avslöjade och fått ta emot kritik så hade de aldrig ändrat analysen.
  • Anonym (Anonyma)
    Aniiee skrev 2020-01-14 14:08:09 följande:

    Jo fast statistik om migration har inget med telefonintervjuver om arbetslöshet att göra, så.... jag anser nog att det är skillnad på statistik och statistik även om den kommer från SCB, beroende på hur datan samlas in.


    SCB har även fört falsk statistik gällande migration.
  • Anonym (Anonyma)
    Anonym (Trygg - för det mesta) skrev 2020-01-15 08:33:35 följande:

    Är kvinna, 34 år och bor för närvarande i Stockholm på söder, men har bott i både bättre och sämre förorter. Växte upp på landet utanför Göteborg och bodde ett par år inne i centrala Gbg. Jag har i princip alltid känt mig trygg i stan men känner mig fruktansvärt otrygg på landet. Rädsla är ju en känsla som inte alltid är rationell och jag tycker inte att det är konstigt att folk känner sig otryggare med tanke på hur agens medierapportering ser ut. Tittar man bara på den och lyssnar på ex. SD så kan man ju få för sig att det är kaos och katastrof vilket ju inte är sant. Däremot kan jag, om jag går själv på en folktom gata och en man (oavsett nationalitet) går bakom mig, känna mig otrygg. Män generellt är ju det största hotet mot kvinnor.

    Sen skrev nån att det var synd om folk som inte längre kunde ha märkeskläder eller diamanter på sig. Och där känner jag bara att cry me a river...Svårt att känna sympati för dem. Och det har väl genom alla tider varit så att de som visar upp sitt välstånd riskerar att bli av med det...


    "SD så kan man ju få för sig att det är kaos och katastrof vilket ju inte är sant"

    Inte? Hur kommer det sig då att regeringen har krismöten efter krismöten pga allt kaos och alla katastrofer som sker med sprängningar, skjutningar, knivskärningar, bilbränder och gruppvåldtåkter etc?

    Men det är givetvis bara något som SD har "fått för sig". Och att regeringen nu tvingas ta till åtgärder och lagändringar för att få bukt på den kraftigt ökade gängbrottsligheten som SD varnade för redan för 10 år sedan innan det gick åt h*vete för övriga partier vägrade lyssna på dem är givetvis också bara något som SD har fått för sig och hittar på. SD är sååå hemska för att de haft rätt hela tiden.
Svar på tråden Känner du dig trygg i Sverige?