• LoveRain

    Skaffa barn eller studera

    Hur gammal är du? Svaret blir lite olika om du är 20 mot om du är 35.

    Är du åt det yngre hållet, jobba ett tag och spara ihop en bra buffert och skaffa bra sgi. Så slipper ni ta ut alla dagar det första året bara för att överleva. Glöm inte att ha lite kul på det där sorglösa sättet man kan ha när man bara har sig själv att ansvara för.

    Antar att din drömutbildning är på universitet. Då kan det vara värt att veta att det (särskilt i typiska studentstäder) är en helt egen kultur, nämligen studentlivet med föreningar, fester, möjlighet att nätverka, vänner för livet från olika delar av världen osv. Har du barn så kan du inte delta i detta på samma sätt alls. Sen då vill inte alla leva ett typiskt studentliv under sina studieår men det är en typ av liv du nog aldrig kommer kunna leva under någon annan period i livet (vi pratar alltid mer än några roliga fester här). Kanske är du totalt ointresserad av detta och ett är såklart helt ok men fundera över det.

    Är du 30+: börja försöka snarast och spara under tiden! Vänj er med att leva på studiemedelsnivå och sen när barnet är 6-8 månader börjar du plugga. Då är du klar innan barnet börjar skolan.

Svar på tråden Skaffa barn eller studera