• Wed 15 Jan 2020 09:48
    6411 visningar
    100 svar
    +4
    100
    6411

    Kan inte tända på min frus "mammakropp".

    Låter väl inte som att fruns kropp förändrats allt för mycket eller? Kan förstå om någon ändras mycket i kroppsvikt att det kan bli svårare. Men att något hängigare bröst och några bristningar skulle bli totalstopp i sexlivet låter extremt. Ialla fall om man älskar varandra. Eller har kroppen förändrats väldigt mycket? Låter något märkligt med denna reaktion annars. Snarare som att det handlar om något annat.

    Men men, alla är olika. Dock kan jag tycka att har man ett väldigt smalt spann av vad man kan tända på så ska man ge fanken i att skaffa familj och barn. Allas kroppar förändras förr eller senare. Du får såklart tända på det du vill, inget fel med det. Men som sagt, om det bara handlar om det här förhållandevis lilla så borde du skonat henne från den förändringen från början. Antingen får du väl söka terapi eller så får du väl göra slut. Sen får du väl hoppas att du kan hitta någon (som inte varit gravid och som aldrig kommer vilja bli gravid) som kan stå ut med din kropp om/när den så småningom förändras när du åldras, råkar ut för skada eller sjukdomar. (Det gör man som regel om man älskar personen som kroppen tillhör. Därför tror jag att det finns annat i det här). Hoppas att det löser sig för er.

  • Wed 15 Jan 2020 12:02
    #24
    +1
    Anonym (E.) skrev 2020-01-15 11:41:54 följande:

    Precis som du säger, så är det inget du kan rå för. Vi kan inte hjälpa vem eller vad vi tänder på (i så fall skulle det vara väldigt lätt att "bota" homosexuella), och jag tycker att du får orättvisa svar här. Det handlar ju inte om vad man tycker om en person i övrigt - man kan känna gemenskap, respekt, "syskon"kärlek, men man kan inte tända mer. Det är som det är. 

    Samma kan för övrigt hända en kvinna, om hennes man slutar att träna och går upp okontrollerat i vikt, och/eller slutar att sköta sin hygien, bry sig om sin klädsel o.s.v.. Vi är till ganska stor del biologiska varelser, och när det gäller sex så övertrumfar det allt annat...

    Jag tror tyvärr att ditt förhållande är kört, TS. Så där kan ni inte leva. Kanske skulle din fru kunna göra några skönhetsoperationer, så att du skulle kunna tända på henne igen. Men det måste hon i så fall vilja själv, det är inget som en människa (oavsett kön för övrigt) ska pressas till, med hot om skilsmässa annars.

    Och jag ser inte hur du ska kunna ta upp ämnet utan att såra henne. Kanske kan du köpa någon tidskrift där det bara "råkar" stå om sådana operationer, och hur folk ser ut före och efter operationerna. Du skulle kunna "råka" lämna den framme med rätt sidor uppslagna, eller bara "råka" nämna hur duktiga kirurgerna är nuförtiden, och visa henne bilderna.

    Att säga rakt ut att du inte tänder på henne som hon är, tror jag tyvärr är en säker väg till en mycket hatisk skilsmässa...


    Rådet om tidningen skulle nog jag hoppat ;) Finns det ens sådana tidningar? Tycker inte heller man kan kalla TS ett kräk. Orättvist. Det andra, alltså mja. Det här händer ju i alla förhållanden förr eller senare att kropparna ändras. De flesta har ju inte de här problemen av det. Vi verkar ju också prata om relativt små förändringar. Tror ändå du skulle göra gott TS i att söka en terapeut som kanske kan hjälpa dig bena ut vad det här handlar om. Kanske är det enbart dessa fysiska förändringar, eller så är det något annat. Eftersom du skriver att du inte kunde förutse att du skulle känna så här så skulle jag tro att det handlar om något annat i botten.

    En annan tanke som slog mig är att du kanske reagerar på hur hon själv känner? För många av oss är det ju viktigt att kvinnan känner sig sexig. Kan det vara så att hon känner sig osexig och att du läser av det och blir påverkad av det?
  • Wed 15 Jan 2020 13:13
    #31
    Anonym (Pär) skrev 2020-01-15 13:02:53 följande:

    Det var inte p.g.a hennes utseende jag fastnade för henne. Skulle inte kalla mig ytlig.

    Men efter det här funderar man ju...

    Kan kanske ligga nånting i att hon själv inte ser sig som sexig...hon har påpekat mycket om sin kropp efter graviditeten. Bl.a dom sakerna jag nämnt, så det känns ju skit att jag i princip håller med henne. Men det skulle jag som sagt aldrig säga till henne.

    Men ett sexigt silkesnattlinne skulle ju kunna funka, absolut...tills jag har fått bukt med vad det här kan bero på. OM jag nu gör det...kanske bara nån slags 40 års kris hos mig...Jag kollar ju inte in och dreglar över andra på det viset. Porr visst men inte kvinnorna i min närhet.

    Jag tycker inte att hennes kropp är "ful", kan tycka den är ganska mjuk och gullig att hålla och krama men jag kan inte bli kåt...

    man kanske borde boka tid hos någon...det är ju alltid saker förändras runt en när man får barn, kanske är det något som "stört". Som jag inte vet om själv.


    Tror du ska göra det. För det låter inte som att det handlar om kroppen i sig egentligen. Ett annat tips som kanske kan funka, prova att ändra ditt porrtittande. Prova att under en period kolla på porr med kvinnor med liknande kroppar den din fru har. Fantisera om henne så. Prova också att stärka henne, så att hon känner sig sexig. Uppvakta med sexiga underkläder. Prova nya saker i sexet osv. Håller tummarna för att du kommer återupptäcka sexlusten med frugan igen!
  • Wed 15 Jan 2020 13:42
    #35
    Anonym (Elsa) skrev 2020-01-15 13:32:32 följande:

    Ingen har ännu kommit med rådet att börja ta hand om er själva och era kroppar och på så vis få upp attraktionen för varandra. Hur är er livsstil? Rullar det bara på i ekorrhjulet med hemmakvällar och chips? Sambokilona som kryper sig på och kroppen som mer och mer börjar likna ett päron...småbarnslivet kan tära på kroppen. Och vem tänder på nån som inte tar hand om sig fysiskt, oavsett graviditetsbristningar? Vem känner sig som ett sexigt päron? Jag och min sambo började äta Lchf ihop efter att vi fått barn och vi kör olika träningsprogram i perioder. Tränar ihop på gym, utegym, promenerar ihop eller kör nåt pass framför youtube hemma. Vi cyklar ihop på sommaren och åker skridskor på vintern. Vi dansar i köket och kör yoga. Vi peppar varandra till att ta hand om oss själva och röra på oss. Att träna ihop kan bli som en dejt om man gillar det :) Vi har båda förändrats en del sen vi fick vårt treåriga barn, inga bristningar för mig men både sambon och jag har sakta gott upp tre-fem kilo var, om vi inte håller igång med en aktiv livsstil blir det garanterat ännu mer. Du kan ju kicka igång ett mer hälsosamt liv själv och se om din kvinna hakar på :) För övrig instämmer jag i att det låter lite som en fyrtioårskris. Hur gammal är din fru?


    Jojo, men det är ju inte det problemet han tar upp. Varken häng på byst, bristningar eller åderbråck går att träna/banta bort. Såklart skitbra med träning och äta bra för hälsa och mående. Men med nästa barn kommer kanske bristningar och hängigare byst. Det måste man ändå klara att parera om man ska kunna ha ett bra samliv i längden. Vi är ju också många som tänder på dessa kvinnokroppar där det syns att det är en vuxen kvinna med allt som tillhör.
  • Wed 15 Jan 2020 14:34
    #39
    Anonym (Elsa) skrev 2020-01-15 14:13:56 följande:

    Han skriver ju att ett av problemen kan vara att frun inte känner sig sexig själv med sin mamma-kropp och själv påpekar sina s.k. skavanker. Därför ställer jag en fråga om hennes livsstil - har man en aktiv livsstil och tar hand om sin kropp fysiskt så är det lättare att känna sig attraktiv och komma förbi småsaker som hängiga bröst.


    Jo, jag vet eftersom det var jag som från början lyfte frågan om det inte kunde vara så att han påverkades av vad hon själv kände angående att vara sexig/osexig. I sig alltid rätt att ta hand om sig. Vissa av oss har det naturligt i sig, andra behöver kämpa mer. Men som sagt, i det här fallet är det ju mycket mer specifikt än så. Att behöva blunda för att genomföra ett samlag med den man älskar löser man inte med att gå på hajk/promenad eller dansa i köket. Tyvärr.
Svar på tråden Kan inte tända på min frus "mammakropp".