• Anonym (Pär)

    Kan inte tända på min frus "mammakropp".

    Vi fick en son för två år sedan. Som naturligt förändras en kvinnokropp efter graviditeten; bristningar på magen, lite hängiga bröst, en del åderbråck.

    Jag älskar min fru men jag kan helt enkelt inte tända på henne naken. När vi ska ha sex ser jag alltid till att det är mörkt, är det inte det så måste jag blunda och tänka på något annat som hjälper mig att hålla den hård.

    Skulle såklart aldrig säga det här till henne och jag får dåligt samvete för att jag känner så här.

    Oroar mig hur fan det ska gå att leva och ha sex med en person jag inte kan få stånd till!

    Har stark sexdrift, min fru inte lika starkt men behovet finns ju.

    Nån mer som kände så här efter att deras kvinna förändrades med graviditeten?

    Hur hanterade ni det?

  • Svar på tråden Kan inte tända på min frus "mammakropp".
  • Anonym (Hmmmmm...)
    Anonym (E.) skrev 2020-01-15 11:41:54 följande:

    Samma kan för övrigt hända en kvinna, om hennes man slutar att träna och går upp okontrollerat i vikt, och/eller slutar att sköta sin hygien, bry sig om sin klädsel o.s.v..


    Just det där är ju en dålig jämförelse. Att kroppen ändras av att man föder sin man ett barn kan man inte hjälpa, men om man slutar träna eller slutar sköta sin hygien är det någon man själv valt.
  • Anonym (Hmmmmm...)
    Anonym (Förstår inte) skrev 2020-01-15 11:56:56 följande:

    Jag har så svårt att förstå sånt här. Om hela attraktionen hänger på en perfekt kropp, är man verkligen intresserad av den personen på riktigt då?

    Attraktion är ju en helhet. Låter sjukt att du slutar tända för några bristningar på magen och åderbråck. Kan det verkligen inte ligga nåt annat bakom? Tände du alltså på henne innan sonen?

    Är man kär och älskar en person så tycker man ju den personen är attraktiv. Om man är normal alltså och inte avviker på nåt sätt och går upp extremt i vikt eller så.

    Min partner är tex inte vältränad eller så och visst håller jag med om att det är sexigt när jag ser män som är det. Men det spelar liksom ingen roll, om han var det hade det vart en bonus men långt ifrån avgörande för min attraktion. Tänder som satan på honom trots att han inte har en "perfekt" kropp. Det är så mycket mer som spelar in, tycker om honom till fullo precis som han är.

    Låter extremt att du måste blunda liksom. Har du alltid varit så ytlig? Ofta har man kanske andrs egenskaper som väger upp och gör en person attraktiv. Leende, blick, röst, hur man för sig osv.

    Är du väldigt fixerad vid porr eller så, kanske sånt som påverkat dig?


    Tyvärr är det så att män är mer utseendefixerade än kvinnor. Kvinnor tänder på helheten. Männen tänder på ett snyggt utseende.
  • Anonym (W)

    Tycker synd om dig TS. Hon kanske behöver hjälp att komma igång med träning etc?

  • Anonym
    Anonym (W) skrev 2020-01-15 15:43:34 följande:

    Tycker synd om dig TS. Hon kanske behöver hjälp att komma igång med träning etc?


    Så hon ska träna för hans skull?
    Det var det dummaste.
  • Anonym (Elsa)
    Juicebaren skrev 2020-01-15 14:34:37 följande:

    Jo, jag vet eftersom det var jag som från början lyfte frågan om det inte kunde vara så att han påverkades av vad hon själv kände angående att vara sexig/osexig. I sig alltid rätt att ta hand om sig. Vissa av oss har det naturligt i sig, andra behöver kämpa mer. Men som sagt, i det här fallet är det ju mycket mer specifikt än så. Att behöva blunda för att genomföra ett samlag med den man älskar löser man inte med att gå på hajk/promenad eller dansa i köket. Tyvärr.


    Du tycker inte det, men det tycker jag. Attraktion kommer och går i ett långt förhållande. Tar man hand om sig själv och uppmuntrar sin partner att göra det så vårdar man kärleken.
  • Anonym (W)
    Anonym skrev 2020-01-15 15:47:44 följande:

    Så hon ska träna för hans skull?

    Det var det dummaste.


    Vadå, vill man se ut sådär? Det är väl klart man ska vara hälsosam. För sin egen skull. Hon kan ju inte trivas heller.
  • Anonym (op)
    Anonym (W) skrev 2020-01-15 16:18:37 följande:
    Vadå, vill man se ut sådär? Det är väl klart man ska vara hälsosam. För sin egen skull. Hon kan ju inte trivas heller.
    Hur menar du man tränar bort hängbröst och bristningar?

    Jag är vältränad och smal, kommer ändå knappast undan. tror inte ens operation hade räddat min mage faktiskt.
  • Anonym (Förstår inte)
    Anonym (Hmmmmm...) skrev 2020-01-15 15:33:55 följande:

    Tyvärr är det så att män är mer utseendefixerade än kvinnor. Kvinnor tänder på helheten. Männen tänder på ett snyggt utseende.


    Jag vet inte om det verkligen är så, även om många gärna vill påstå det. Män förväntas tända mer på yta och det är ett mer fokus på kvinnors utseende på samhällelig nivå med all reklam osv. Så män är vana vid att ständigt ha snygga kvinnor runt omkring sig, inte minst i porr. Tror absolut porr kan skada den naturliga attraktion så att säga, man höjer nivån och vänjer sig vid hur en kvinna "ska" se ut. Det har funnits olika ideal genom olika tider i historien vilket visar på att det som är attraktivt är föränderligt och nåt "skapat". Idag är vi besatta av yta eftersom vi ser snygga personer så mycket, på alla olika forum. Tänk innan när det inte fanns medier och tv, porr, då tror jag man var lika kåt ändå men hade förmodligen en mer realistisk syn på kroppar.

    Min partner verkar inte vara så ytlig iaf. Var smal och vältränad när vi träffades, sen blev det en del sambokilon tyvärr. Frågade honom om han inte tycker jag är lika sexig längre av den anledningen. Han sa att han inte ens tänkt tanken och att han absolut inte bryr sig om det. Han blev nästan lite bestört över frågan och sa att jag inte skulle tänka så.
  • Yiues

    Ha ett uppehåll och bestäm ett datum, tex om en månad, då ni börjar igen. Då hinner ni båda längta så mycket att extrakilon mm inte spelar någon roll. Försök inte ens få in henne på operationsträsket, det kan gå väldigt fel, bli värre än det är nu, bli ett beroende och ruinera er ekonomi. Så, jobba med det ni har. Släckt lampa är heller inte helt fel, många som gör så.

  • Anonym (pippi)

    Alltså du kan lämna din fru men din nästa partner kommer förmodligen också vara lite graviditetsmärkt om du inte väljer en kvinna som inte har några barn. Tror problemet ligger någon annanstans.

    Nu är ju tråden startad av dig och inte din fru och därför är mitt råd riktad till er båda. Mitt tips är att ni börjar träna ihop. Man mår bra av träning och det boostar självförtroendet. Man känner sig snyggare oavsett hur man ser ut och i längden blir man också snyggare. Känner ni er båda snygga så ökar ju chansen för att sexlivet ska blomstra.

Svar på tråden Kan inte tända på min frus "mammakropp".