• Wed 12 Feb 2020 09:16
    9778 visningar
    8 svar
    8
    9778

    Hur mycket tjänar en CNC-operatör idag? Vad kan jag begära i ingångslön?

    Hej Jenny.

    Min personliga uppfattning efter 7 år i yrket är att det inte är någon idé för tjejer att satsa på industrin. På skolan gav de lönelöften och sa att tjejer var jättepopulära. Det är vi inte alls.

    Överallt där jag jobbat har jag haft ca 5000 kr lägre lön än mina manliga arbetskamrater i samma ålder och satsas det på någon är det alltid en kille även om han är sämre på jobbet en tjejen. Tjejer blir kvar vid samma maskin med de enklaste arbetsuppgifterna år ut och år in. Spelar ingen roll om man har kollegor som berättar för chefer att man är bra.

    Samma sak vid uppsägningar pga. arbetsbrist. Ingen gör undantag för tjejer. De får alltid gå först. Såvida de inte lyckats bli kvar 20 år i företaget men de som blir det har oftast kontakter på företaget. På något företag har de satsat på 1 tjej för att visa att de är jämnställda men hon hade släktingar och pojkvän på företaget.

    För tjejer är det en fördel att vara inhyrd för då får man iaf en genomsnittlig lön.

    Jag rekommenderar inte någon tjej att satsa på industrin. Efter skolan svårt att få jobb pga. erfarenhetsbrist. Killar får jobb ändå. Förmodligen för att de anses tekniska av naturen.

    Har man väl fått jobb är det svårt att bli kvar somsagt och det där med att folk vill ha tjejer i industrin - har haft otur att hamna med män som inte kunde jobba med kvinnor. Det hade tydligen hänt förut och ledningen visste om det. Ändå satte dom en tjej där. At bli flyttad blev besvärligt så jag slutade och skaffade annat jobb.

    Blev lite rörigt kanske. Sorry.

Svar på tråden Hur mycket tjänar en CNC-operatör idag? Vad kan jag begära i ingångslön?