• Anna60

    Min syster aktiverar inte sina barn

    Anonym (Beklämmande) skrev 2020-01-15 11:29:32 följande:
    Min syster har två barn på 2 samt 3 år. Jag har reagerat på att hon och hennes man aldrig aktiverar sina barn. De är i princip aldrig ute i lekparken annat än vid lov, har aldrig satt sin fot på ett lekland och åker aldrig till djurparker eller dylikt. Ingen simskola, ingenting. Allt barnen får göra är typ att hänga med till affären eller tvätta. Alltså bara vardagliga måsten.

    Jag ser inte heller att de aktiverar barnen speciellt mkt hemma utan de får leka för sig själva medan föräldrarna sköter med sitt. Jag tänker att det delvis beror på att de är äldre, min syster är 42 nu och hennes man 3 år äldre.

    Jag känner dock att det är min plikt att ta upp detta med henne eftersom jag tror att barnen inte får den stimulans de behöver. Mina har alltid varit iväg på aktiviteter tidigt och både jag och min man har prioriterat att de ska ha kul och så. Men så blev vi också föräldrar ganska tidigt, vid 25.
    Så små barn behöver inte aktiveras med de konstgjorda aktiviteter vi har idag. Ett vardagsliv hemma är fullt tillräckligt tillsammans med lek och syskon. Din plikt är att inte lägga dig i så länge inte barnen var illa (svälter, blir slagna, totalnegligerade etc). Överstimulans är INTE bra - låt dessa småbarn få mogna i sin egen takt. Det var fullt tillräcklig för två generationer sedan. Nu är barn överstressade. Lugn och ro är en bristvara. Kanske det är så att ERA barn, din och makens, kanske skulle behöva få det lugn som din syster ger till sina barn?
Svar på tråden Min syster aktiverar inte sina barn