Inlägg från: Anonym (Tant Hedvig) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tant Hedvig)

    Är det en brottslig handling att hämta ut någons paket av misstag?

    Eftersom du scannat ditt körkort kan de spåra vem som hämtat ut det och det kommer de garanterat att göra för företaget som sålt varan vill såklart kunna kräva transportbolaget för felet (för att olika försäkringar skall träda in, varuföretagets resp transportbolagets). Det innebär i sin tur att transportbolaget självklart kommer att kräva tillbaka varan från dig.

    Så ja ts, det kommer att bli en massa krångel för dig.

    I övrigt häpnas jag här inne på FL nästan dagligen över hur folk tänker. Ingen moral, solidaritet eller etik alls längre, bara "roffa åt sig" och mina "rättigheter" inga "skyldigheter".
    Om det drabbar någon annan spelar ingen roll bara jag, jag, jag.
    Personligen skulle jag aldrig kunna vare sig använda eller känna glädje över en vara som jag i praktiken "stulit" från dess rättmätiga ägare, dvs den som faktiskt betalat för den.

  • Anonym (Tant Hedvig)

    Det som händer är att ägaren som köpt en vara (som du i praktiken stulit) kontaktar företaget X som sålt varan. Företaget ser i sina datasytem att varan skickades från deras lager datum 0 kl si och så och levereras av företag Y. 
    Företag X kontaktar därefter företag Y för att spåra vad som hänt med leveransen. Företag Y undersöker i sina system att varan kommit från till rätt paketombud och konstaterar då att paketombudet lämnat ut varan till dig.

    Företag Y (transportbolaget) kommer att kräva dig på varan (eftersom de måste betala företaget som sålt varan) och om du inte lämnar tillbaka den blir det vanligt "återkrav", inkasso och i förlängingen kronofogden.

    Det handlar alltså om varuföretaget, transportbolaget och dig. Den rätmättiga ägaren ställer sina krav till företaget som sålt varan och hen har ju ingen aning om vem som hämtat ut varan.
    Med du kan räkna med att transportbolaget/paketombudet kommer inte att släppa det här, för det handlar om deras trovärdighet (och försäkringar) om företag X skall våga använda sig av dem igen för sina leveranser.

Svar på tråden Är det en brottslig handling att hämta ut någons paket av misstag?