• Pope Joan II

    Vill sova på söndagsmornar grannungen dunkar

    Hur länge sover dina barn när de är hemma då? 

    Själv tycker jag inte att 7.30 är någon okristlig tid för barn att leka. 

  • Pope Joan II
    Mom2be262 skrev 2020-01-19 19:33:59 följande:

    Det ska vara tyst på söndagar, jag skulle ha sagt till snällt att man kanske kan hitta på någon lugnare aktivitet eller leka utomhus


    Varför ska det vara tyst på söndagar, är det något religiöst påhitt?
  • Pope Joan II
    Anonym (Vill sova) skrev 2020-01-19 20:27:25 följande:
    Förstår o accepterar att inte alla väljer att göra som vi. Här hemma försöker vi vara dämpade till fram till iaf kl nio, så att alla får sova ut lite på helgerna OCH inga ljudliga lekar som kan störa grannar.

    Vaknar barnen vid 7-8 så gör man det man behöver göra utan krussiduller men man rullar inte kulor över golvet eller studsar upp o ner. Man kanRita, leka med sina gubbar, se på tv blad annat.

    Vi bor inte i något särskilt lyhört hus heller så jag förstår inte hur man kan åstadkomma sådant oväsen så att man väcker mig, jag är svår väckt. Det är just dom ljud som åstadkoms precis ovanför oss i vad jag antar är pojkens rum invid elementet.

    Det låter som att han släpper något litet hårt i golvet gång på gång på gång o leker med något i fönsterkarmen o råkar dunka i elementet hela tiden:/

    Barnfötter som springer över golvet skulle i te irritera o störa mig det får man ha överseende med men när det klickar o dunkar i golv/ tak o rör så är det störigt.

    Jag vet inte, alltså jag har bott i flerfamiljshus hela livet och det är först gången jag stört mig på något. Jag som inte är lättväckt borde liksom kunna sova till iaf 9 en söndagsmorgon.

    Inte ens mina egna barns

    Ljud vid lek väcker mig vid 7 liksom ( skrivbord lådor dörrar som öppnas osv).
    Jaha. Jag har trots dina försäkringar lite svårt att förstå att dina tre barn i de åldrar de är skulle vara i det närmaste ljudlösa medan grannens enda barn är ett störningsmoment. 

    Frågan är väl hur mycket anpassning av andra i flerfamiljshus det är rimligt att kräva. Om någon granne skulle vilja sova ännu längre än din personliga preferens, som verkar vara 9 på helgmorgnar, skulle du då vara beredd att ha dina barn parkerade framför tv ännu längre än de redan nu sitter där? 
  • Pope Joan II
    Mom2be262 skrev 2020-01-19 20:59:09 följande:
    Det handlar väl dels om det, dels om hänsyn. Förut va ju tx allt stängt på söndagar som var avsedd för vila.. De är lite olika vilka hyresvärdar som har den regeln
    Ja, allt var sannerligen inte bättre förr. 

    Nämn en?
  • Pope Joan II
    Anonym (Sömn är guld värt) skrev 2020-01-20 10:25:46 följande:
    Varför tror du att ts ljuger?
    Jag tror inte att hon ljuger, varför drar du en sådan underlig slutsats? Jag tror däremot att hon missbedömer hur mycket hennes barn låter även om de nu är aldrig så tysta. Tre barn i de åldrarna låter förstås och ska så få göra. Ts vet lika lite om hur grannarna uppfattar ljud från hennes barn som den granne i det här aktuella fallet gör angående hur ts uppfattar ljuden från åttaåringen. 
  • Pope Joan II
    Anonym (xx) skrev 2020-01-20 13:02:12 följande:
    Men herregud, vad är det ens du diskuterar?! Om hennes barn inte är tillräckligt tysta för hennes grannar så är det ju inte värre än att de kan knacka på och prata med henne, precis som hon kommer att gå och prata med de grannar vars barn väcker henne på helgmornarna. Det är så man gör när man bor i flerfamiljshus. Man pratar, ringer på och berättar om det är något som man väcks av och i bästa fall så har man grannar som inte tar illa vid sig och förstår problemet. Vad menar du egentligen? Ska man inte gå och berätta att grannens barn väcker dig för att dina barn eventuellt väcker andra grannar i sin tur? 

    Och det är alldeles rimligt att be grannar om att deras barn inte ska dunka vid 7.30. Flerfamiljshus har regler för när man får störa, 7.30 kanske inte ligger inom den tiden, det vet inte jag. Däremot vet jag att hos oss har vi en senaste-tid vid 23, efter det får det inte finnas några störande ljud. Men när våra barn sprang omkring mitt i nattningen för några av våra grannar, vilket var betydligt tidigare än 23, då berättade dom det och det var inte svårt att visa hänsyn tidigare än vad reglerna säger. Eftersom man vill visa hänsyn till sina grannar.
    Det jag säger är att det vanliga och önskvärda är att människor har överseende med det som hör livet till så som bebisskrik, barnlek, hostande sjuka, folks olika steglängd och sätt att parkera hälarna i golvet och allt annat som får anses tillhöra helt jävla vanligt liv i flerfamiljshus. 

    Att vilja ha sovmorgon till klockan då och då och försöka genomdriva det som någon sorts norm i ett lägenhetsbestånd tycker jag för min del är vansinne. Som fastighetsägare skulle jag inte anse att det som ts störs faller inom vad som beskrivs under paragraf 25 i hyreslagen. 7.30 är inte natt vare sig det är vardag eller helg.
Svar på tråden Vill sova på söndagsmornar grannungen dunkar