Forum Föräldraskap - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Förhör ni era skolbarn inför prov?

  Mån 20 jan 19:04 Läst 0 gånger Totalt 37 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (mmm) - Visa alla inlägg
 • Anonym (mmm)
  Återställ
  Mån 20 jan 19:04 #20
  Limajo skrev 2020-01-19 22:22:39 följande:

  När jag gick i skolan brukade mina föräldrar förhöra mig inför prov, oftast genom att ta min skolbok och ställa lite frågor. För mig funkade det bra som inlärning och för att få en uppfattning om jag glömt något.

  Nu har jag en son i femman som börjar få lite mer prov och förhör i skolan. Problemet är att de jobbar väldigt mycket med dator och de lånar bara textböckerna under skoltid. Sedan svarar de på frågor och skrivet texter i google classroom. Behöver de repetera kör de inläsningtjänst men många av böckerna verkar bara finnas upplästa och utan texter och bilder. Nu har han ett förhör i SO i morgon, jag hade tänkt ställa lite frågor men har inget material att utgå från. I stället gjorde han sista repetition genom att lyssna igenom avsnittet från inläsningtjänst i stället.

  Är det så här det är i skolan numera? Inga egna textböcker? Hur gör ni som vill hjälpa era barn i för prov och förhör?


  Inläsninstjänst är ju just det: en inläst tjänst. Det är enbart ljudet, och det är mening natt man ska ha boken att följa med i samtidigt. Funkar bra för många.

  Jag ställer mig dock frågande till att inte du kan leta på nätet efter det område de ska ha prov på. Det är ju samma kunskap oavsett vilken bok eller annan källa det kommer ifrån (han går bara i åk 5 liksom). Dessutom borde du kunna få använda det som eleverna har skrivit i Google classroom. 
  Om man är ute något tidigare än dagen före så kan du tipsa ditt barn om att man kan skriva ner pluggfrågor själv, som du sedan kan använda om han vill att du förhör (så gjorde alltid jag när jag var barn, trots att det var före internets tid).
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll