Inlägg från: Anonym (Introvert men inte blyg) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Introvert men inte blyg)

    Jag var den där tysta eleven i klassen som aldrig sa något - fråga mig vad ni vill!

    Anonym (Selektiv mutism) skrev 2020-01-21 14:12:46 följande:

    Jag tänker att introvert och blyg är två helt olika saker. En introvert person kan vara blyg men behöver inte vara det. Det extroverta idealet kan dock göra det svårt för båda.


    Håller med. Jag är nån slags blandning mellan introvert och extrovert. Har gjort tester och det blir alltid det entydiga svaret. Jag har först högt upp i vuxen ålder förstått att jag också har en introvert sida. De som känner mig kan inte tro det när jag berättar det för de uppfattar mig som enbart extrovert. Men jag har ett stort behov av att vara ensam och få vara i "mitt eget rum" där ingen stör mig och där jag kan få vara mig själv. För det är så jag allt mer har börjat se på mig själv, som att jag visar upp en sida av mig som inte är helt sann när jag interagerar med andra människor utan då försöker jag visa upp en en person som jag tror de förväntar sig att få se.

    Det finns ju många t.ex. skådespelare som beskriver sig som både blyga och introverta men på scenen får de utlopp för något där de kan kliva in i en roll. Det vi ser av dem då är inte dem själva utan den rollfigur de spelar. Då kan de uppträda och stå framför tusentals personer, men om de ska vara sig själva så skulle de aldrig göra det.

Svar på tråden Jag var den där tysta eleven i klassen som aldrig sa något - fråga mig vad ni vill!