• Anonym (lättl­agat)
    Tue 21 Jan 2020 11:21
    1362 visningar
    57 svar
    +2
    57
    1362

    Är detta för mycket halvfabrikat?

    Igår veckohandla jag och mannen och väl i kassan kollar jag ner i vår vagn och inser att vi handlar sjukt mycket halvfabrikat. Och jag har alltid tänkt att vi äter allsidigt och varierat trotts all halvfabrikat. Vad tycker du/ni om veckans matsedel?

    Denna vecka:
    Mån: Laxpasta (Laxfilé + Spaghetti + Abbas citronsås) + kokt broccoli
    Tis:   Kassler + ris med annans och chilisås. Blandad sallad till
    Ons: Pytt i panna (felix krögarpytt) stekt ägg och rödbetor.
    Tors: Chorizogryta med pasta (innehåller bla soltorkade tomater, paprika, lök mm)
    Fre:  Räkmacka/skaldjur med aioli, bröd mm.
    Lör:  Ryggbiff, klyftpotatis, whiskysås och stekta sockerärtor. 
    Sön: Porterstek på älg, potatis, sås och kokta grönsaker. 

    Nästa vecka:
    Mån: Köttfärssås & spaghetti med rivna morötter
    Tis:   Stekt strömming med potatismos, sås/lingon och ärtor.
    Ons: Kyckling & Ris med currysås och blandad sallad.
    Tors: Tomatsoppa (henmlagad) med focaccia bröd
    Fre:  Pizza (hemlagad)
    Lör:  Hamburgare (hemlagad på älg) + coleslaw (hemlagad)
    Sön: Rådjursgryta med potatismos, sås, smörstekta grönsaker.

    Kvällsmat äter vi aldrig men jag brukar skära upp blandade frukter på en tallrik vi plockar av eller smoothie på frysta bär+ naturell yoghurt.

  • Svar på tråden Är detta för mycket halvfabrikat?
  • Anonym (Jenni­e)
    Tue 21 Jan 2020 12:27
    #1

    Om alla såser, röror, klyftpotatis, grönsaker och diverse tillbehör etc alltid är färdiga i påse så känns det onödigt mycket sånt.

  • Anonym (ww)
    Tue 21 Jan 2020 12:30
    #2

    Gör ni eget potatismos, egen sås mm? För då är det inte så konstigt. 

  • hawtho­rne
    Tue 21 Jan 2020 12:39
    #3
    -3 +1

    Hur långt är ett snöre?

    Jag lagar ALL mat från grunden. Röror och såser är så superenkelt att göra och blir enormt mycket bättre när man gör det själv. Fattar faktiskt inte varför man köper sånt halvfabricerat när de dessutom är fulla med tillsatser.

    Så ja, jag tycker att ni har sjukt mycket onödigt halfabrikat.

  • Anonym (lättl­agat) Trådstartaren
    Tue 21 Jan 2020 12:41
    #4

    Nästan all sås lagas från grunden (ej abbas citronsås då vi tycker den är god). Potatismos lagar jag eget, ibland har vi fuskat på onsdagar med pulvermos och färdiga köttbullar (onsdagar är det tvåbarn som ska på tidig träning = snabb middag). 

  • Anonym (lättl­agat) Trådstartaren
    Tue 21 Jan 2020 12:41
    #4

    Nästan all sås lagas från grunden (ej abbas citronsås då vi tycker den är god). Potatismos lagar jag eget, ibland har vi fuskat på onsdagar med pulvermos och färdiga köttbullar (onsdagar är det tvåbarn som ska på tidig träning = snabb middag).  

  • Anonym (ehm)
    Tue 21 Jan 2020 12:52
    #5

    Du måste ju skriva vad av det ni äter som är halvfabrikat för att vi ska kunna svara på om det är för mycket halvfabrikat eller inte. 

  • Tue 21 Jan 2020 12:53
    #6

    Vilka varor är det du själv reagerar på då?

  • Tue 21 Jan 2020 13:10
    #7
    +1
    Anonym (lättlagat) skrev 2020-01-21 11:21:34 följande:

    Igår veckohandla jag och mannen och väl i kassan kollar jag ner i vår vagn och inser att vi handlar sjukt mycket halvfabrikat. Och jag har alltid tänkt att vi äter allsidigt och varierat trotts all halvfabrikat. Vad tycker du/ni om veckans matsedel?

    Denna vecka:
    Mån: Laxpasta (Laxfilé + Spaghetti + Abbas citronsås) + kokt broccoli
    Tis:   Kassler + ris med annans och chilisås. Blandad sallad till
    Ons: Pytt i panna (felix krögarpytt) stekt ägg och rödbetor.
    Tors: Chorizogryta med pasta (innehåller bla soltorkade tomater, paprika, lök mm)
    Fre:  Räkmacka/skaldjur med aioli, bröd mm.
    Lör:  Ryggbiff, klyftpotatis, whiskysås och stekta sockerärtor. 
    Sön: Porterstek på älg, potatis, sås och kokta grönsaker. 

    Nästa vecka:
    Mån: Köttfärssås & spaghetti med rivna morötter
    Tis:   Stekt strömming med potatismos, sås/lingon och ärtor.
    Ons: Kyckling & Ris med currysås och blandad sallad.
    Tors: Tomatsoppa (henmlagad) med focaccia bröd
    Fre:  Pizza (hemlagad)
    Lör:  Hamburgare (hemlagad på älg) + coleslaw (hemlagad)
    Sön: Rådjursgryta med potatismos, sås, smörstekta grönsaker.

    Kvällsmat äter vi aldrig men jag brukar skära upp blandade frukter på en tallrik vi plockar av eller smoothie på frysta bär+ naturell yoghurt.


    Vad är problemet med halvfabrikat -
    Dyrt?
    Många E-ämnen?
    Få stjärnor i föräldrahimlen?
    Det gör att ni äter ensidigt?

    Nästa fråga blir vad du räknar som halvfabrikat -
    Korv?
    Pulversås?
    Burksås?
    Soltorkade tomater?
    Bröd?
    Pasta?
    Inlagda rödbettor?


  • Anonym (A)
    Tue 21 Jan 2020 13:37
    #8
    Anonym (lättlagat) skrev 2020-01-21 11:21:34 följande:

    Igår veckohandla jag och mannen och väl i kassan kollar jag ner i vår vagn och inser att vi handlar sjukt mycket halvfabrikat. Och jag har alltid tänkt att vi äter allsidigt och varierat trotts all halvfabrikat. Vad tycker du/ni om veckans matsedel?

    Denna vecka:
    Mån: Laxpasta (Laxfilé + Spaghetti + Abbas citronsås) + kokt broccoli
    Tis:   Kassler + ris med annans och chilisås. Blandad sallad till
    Ons: Pytt i panna (felix krögarpytt) stekt ägg och rödbetor.
    Tors: Chorizogryta med pasta (innehåller bla soltorkade tomater, paprika, lök mm)
    Fre:  Räkmacka/skaldjur med aioli, bröd mm.
    Lör:  Ryggbiff, klyftpotatis, whiskysås och stekta sockerärtor. 
    Sön: Porterstek på älg, potatis, sås och kokta grönsaker. 

    Nästa vecka:
    Mån: Köttfärssås & spaghetti med rivna morötter
    Tis:   Stekt strömming med potatismos, sås/lingon och ärtor.
    Ons: Kyckling & Ris med currysås och blandad sallad.
    Tors: Tomatsoppa (henmlagad) med focaccia bröd
    Fre:  Pizza (hemlagad)
    Lör:  Hamburgare (hemlagad på älg) + coleslaw (hemlagad)
    Sön: Rådjursgryta med potatismos, sås, smörstekta grönsaker.

    Kvällsmat äter vi aldrig men jag brukar skära upp blandade frukter på en tallrik vi plockar av eller smoothie på frysta bär+ naturell yoghurt.


    Du har ju två olika frågor. En som handlar om menyn, vad vi tycker om den. Den ser bra ut, kanske mkt kött. Den andra frågan, är om det är mkt halvfabrikat. Men vill du ha svar på den så får du ju specificera vad som halvfabrikat, annars kan man inte svara.


  • Anonym (Lj)
    Tue 21 Jan 2020 13:46
    #9
    hawthorne skrev 2020-01-21 12:39:32 följande:

    Hur långt är ett snöre?

    Jag lagar ALL mat från grunden. Röror och såser är så superenkelt att göra och blir enormt mycket bättre när man gör det själv. Fattar faktiskt inte varför man köper sånt halvfabricerat när de dessutom är fulla med tillsatser.

    Så ja, jag tycker att ni har sjukt mycket onödigt halfabrikat.


    Grattis? Ge mig recept på röror och såser som är enkla och snabba? När man är en utmaddad småbarnsförälder så är det fan jobbigt att tillaga pulversås.
Svar på tråden Är detta för mycket halvfabrikat?