Inlägg från: Kallamakka |Visa alla inlägg
  • Kallamakka

    Hur går man vidare efter ett sent missfall?

    Hej!

    Det skulle kunna varit jag som skrev detta, har också upplevt ma två gånger. Första gången upptäcktes det i vecka 13 och andra gången på rul. Så jag vet precis vad du går igenom, det är det tuffaste jag behövt gå igenom.

    Jag vill ge dig några tips, nu har det gått nio månader sedan mitt senaste ma. Och jag mår precis som innan allt hände. Vändningen kom femte månaden för mig ungefär.

    För det första så kan du lyfta luren och ringa avdelningen du låg inne på, det är lätt att få förlängd sjukskrivning. Själv var jag hemma i tre veckor.

    För det andra, prata med din chef om hur du vill ha det när du kommer tillbaka, vill du ha frågor av kollegor eller vill du inte. Min chef meddelade mina kollegor om att jag inte ville ha någon fråga alls. Det respekterades.

    För det tredje, kontakta ditt försäkringsbolag, jag hade rätt till psykolog samtal via min vanliga försäkring och genom gravidförsäkringen som jag har använt. Väldigt, väldigt bra för mig i alla fall. Man behöver lyfta tankar med någon som inte sörjer själv.

    Fjärde, undvik sånt som du inte mår bra av. Jag sa upp kontakten mer eller mindre med andra gravida eller folk med bebisar. Berättade att jag helt enkelt måste få sörja och inte har ork med annat och ville säga som det var så att de kunde förstå om jag inte hörde av mig eller ville ses, blev väldigt bra och det var skönt att själv få styra kontakten. (idag är allt som vanligt)

    Femte grejen, åk iväg någonstans, bryt vardagen, unna er något utöver det vanliga. Det ger mycket energi att bara få vara och ha det bra.

    Sjätte grejen, krama varandra mycket, lita på att det blir bättre även om livet just nu känns så jävla orättvist.

Svar på tråden Hur går man vidare efter ett sent missfall?