• Anonym (S)

    Vad gör ni efter förskolan?

    Anonym (mama) skrev 2020-01-22 15:56:13 följande:
    Han är snart 5. Jag brukar involvera honom i matlagningen, fråga om han vill sitta och rita vid matbordet när jag lagar mat osv men han tröttnar fort och vill återgå till Youtube (vi har Youtube Barn appen och full koll på vad han kollar på Glad). En del av mig vill "förbjuda" skärmen och "tvinga" honom att göra annat men samtidigt vet jag att det då blir sura miner och tjafsigt. Försöker att ibland laga mat inför veckan på söndag-kvällarna så att vi hinner ut till lekparken en stund vissa vardagar, men det hinns inte alltid med. Vi har en bit till förskola (delad vårdnad så kan tyvärr inte flytta honom och kan inte flytta närmare) så vi åker hemifrån vid 7 och kommer inte hem förrän 17.30. För att han ska orka med dagarna på förskolan måste han gå och lägga sig senast 19.30. Det ger två timmar max på vardagarna och han är inte den snabbaste i världen så om vi går ut hinner vi i princip bara vara ute i en halvtimme innan vi måste in, äta, fixa iordning för natten. Nä, jag har sån ångest över det här.. 
    Har du honom varann vecka?
  • Anonym (S)
    Anonym (mama) skrev 2020-01-22 17:07:49 följande:
    Ja, jag har honom varannan vecka. Går lite tidigare från jobbet de veckor jag har honom och jobbar över den veckan jag inte har honom, men kan tyvärr inte flexa mer med tiderna än jag redan görRynkar på näsan
    Då tycker jag att du ska förbereda mer den veckan du inte har honom, så att ni får mer tid tillsammans när han är hos dig. Två timmar på vardagarna är inte mycket tid när det dessutom bara är varann vecka.

    Sedan behöver det inte vara så mycket aktivitet, det får han ju massor av på dagis. Men läsa, titta på TV, bada, pyssla lita, dvs mysiga saker.

    Tvätt, städ och det mesta av matlagningen hinner du fixa när han är hos sin pappa, eller när han somnat.
Svar på tråden Vad gör ni efter förskolan?